20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

AKAMİB 2018 Yılı Kasım Ayı İhracatı 70 Milyon Dolar


2018 yılı Kasım ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre; Türkiye Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla, %17 oranında artış göstererek 485 milyon 425 bin dolar olarak gerçekleşti. Sektörün Kasım ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı %3,1 oldu.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 19:52   Okunma : 748

2018 yılı Kasım ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, AKAMİB tarafından 2017 yılına kıyasla %21 oranında artış ile 70 milyon 319 bin dolar Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri ihracatı gerçekleştiğini kaydetti. Böylece AKAMİB, Kasım ayında son iki senenin en büyük ihracat rakamına ulaştı.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün Kasım ayında en önemli pazarının yine Irak olduğunu belirten Kılıçer, AKAMİB ihracatında Irak pazarını İtalya ve Libya’nın takip ettiğine değinerek, “Türkiye sektör ihracatında Kasım ayında Libya’ya gerçekleşen ihracattaki yükseliş dikkat çekiyor. Libya ile son zamanlarda olan artı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendiğinin rakamsal olarak da kanıtıdır. Libya pazarında son zamanlarda Türkiye algısı iyi anlamda büyük gelişme gösterdi. Bu hususta Türk dizi ve filmlerinin etkisi yadsınamaz. Ülkemizin tanıtımı konusunda film endüstrisinin de büyük rol oynadığını görüyoruz. Türkiye’ye uzak olan ülkelerde de ülkemizin tanıtımını dizi ve filmlerle yaparak var olan potansiyelimizi pazardaki hane halkına göstermiş olacağız. Bu durumun da ihracat rakamlarımıza olumlu yönde yansıyacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

AKAMİB’in Kasım ayındaki ikinci en büyük ihracat pazarının İtalya olduğuna dikkat çeken Kılıçer, “Belirtmemiz gerekir ki; özellikle mobilya sektöründe İtalya, dünya pazarında rekabet ettiğimiz en büyük üretici ülkelerdendir. Malumları olduğu üzere İtalya gerek tasarım gerekse de kalite konusunda mobilya sektöründe başat ülkelerdendir ve AKAMİB’in de İtalya’ya yüksek oranda ihraç yapıyor olması birliğimizin İtalyan mobilyalarıyla kendi pazarında ve global pazarda rekabet edebilecek kadar kaliteli ürünler çıkartabildiğinin bir göstergesidir. Fakat bu husustaki en büyük sorunumuz markalaşamama sorunudur. Bu engelin aşılması için de Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle hali hazırda yürüttüğümüz çalışmalarımız var. Umuyoruz gelecekte bu çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağız” dedi. 

Ocak-Kasım 11 aylık dönemde Mobilyalar ürün grubunun, AKAMİB ihracatında %62 paya sahip olduğunu ve ihracat değerinin 345 milyon 76 bin doları bulduğunu aktaran Kılıçer, Keresteler- Sandık-Kafes-Palet ürün grubu ihracatının ise %6,68 artış ile yaklaşık 42 milyon ihracat değerini yakaladığını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA