25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

CHP Silifke Örgütü, muhtarlara referandum bilgilendirmesi yaptı..


Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 16 Nisan Referandum Değerlendirme toplantısı, mahalle muhtarlarının yoğun katılımıyla Göksu Otel’de gerçekleştirildi.

 

Tarih : 18 Mart 2017 Cumartesi 01:22   Okunma : 1224

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 16 Nisan Referandum Değerlendirme toplantısı, mahalle muhtarlarının yoğun katılımıyla Göksu Otel’de gerçekleştirildi.

Halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi ve düşüncelerin alındığı toplantıya  CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Ömer Savar, geçmiş dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ve muhtarlar katıldı.

BAŞKAN  BÜNYAMİN  UÇAR, “YAŞADIĞIMIZ ÜLKEMİZİN TAPUSUNU KİMSEYE TESLİM ETMEYELİM”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günleri aşacağına olan inancını dile getirerek, "Hepimiz tedirginiz ama bu ülkede umutlar da beslemek istiyoruz. Çünkü geleceğimiz bu ülkede ve bu ülke hepimizin. Değerli muhtarlarım referanduma gidecek olan anayasa acelece yapılmış bir anayasadır. Herkesi kucaklayan bir anayasa değildir. Terörü bitiren, ekonomiyi iyileştiren bir anayasa değildir. Tam tersi bunları daha da kötüye götürecek bir sürecin başlangıcıdır. Silifke olarak çok dikkatli düşüneceğiz. Referanduma götürülen anayasada muhtarlarla ilgili tek bir cümle dahi geçmiyor. Demokrasi demokrasi diyorlar ama demokrasinin temeli olan muhtarlar hakkında anayasada hiçbir madde düzenlenmediler. Sizlerin Türkiye’nin geleceğini düşünen bir davranış göstereceğinizden şüphem yok.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in bekçisi olmaya, ilelebet koruyacak ve savunacak bir ket olmaya devam edecektir. Diktatörlüğe, tek adam sistemine götürecek bir sisteme izin vermeyecektir. İnanıyorum ki herkes bu duyarlılıkla oylamada 'Hayır' diyecektir” diye konuştu.

“ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARARLAR TÜRKİYE’NİN KADERİNİ BELİRLİYOR”

Göreve geldiği günden buyana muhtarlarla el ele, omuz omuza çalıştıklarını söyleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Sizler mahallelerinizin sesi, gözü, kulağı olurken, bizler de sizlerin sesi, gözü, kulağı olmayı ve hemşerilerimiz için güzel şeyler yapmayı gayret edindik. Türkiye son yıllarda acı ve hüzün dolu pek çok olay yaşadı. Sokaklarında özgürce dolaştığımız, düşüncelerimizi özgürce savunabildiğimiz, özgürlüğü yudum yudum içimize sindirdiğimiz günler istiyoruz. Bu nedenle sizlerin varlığı ve kararı, Silifke için Türkiye için çok önemli. Ülkemizin aydınlığı için el ele çalışalım istiyoruz. Çünkü bizler birlikte taş üstüne taş, tuğla üstüne tuğla koymasını biliriz. Türkiye'nin her yerinden, her bölgesinden, her inancından insanların yaşadığı bir yer burası. Bir anlamıyla küçük bir Türkiye... Bu zenginliğin avantajını da yaşıyoruz. Gelin hep birlikte demokrasimizin, meclisimizin, adaletimizin ve cumhuriyetimizin yok olmasına izin vermeyelim”

“ACELE YAPILMIŞ BİR ANAYASADIR”

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, Anayasa teklifinde işçi, emekli, memur, esnaf kısacası halkın olmadığını söyleyerek, "Bu teklifte halk yok. 18 maddenin 18’i de ülkenin anahtarını bir kişiye vermektir. Bu kontrolsüz güce neden olacaktır. Ben inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan, Atatürkçü, vatansever, milliyetçi vatandaşlarımız referandumda "Hayır" oyu verecektir” Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu kaydeden Öztürk, "Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlarımızın anayasal haklarının güvence altında olması için "Hayır" diyoruz. AKP’liler terörün Başkanlık Sistemi ile biteceğini söylüyorlar. 15 yıldır iktidardalar neden terör bitmedi. Anayasa değişikliği ile yurttaşlarımızın özgürlüklerini ellerinden almak istiyorlar. Bu değişiklikle ülkemizin sürüklenmek istediği tehlike açıkça ortadadır. AKP insanları kutuplaştırmak istiyor. İşte bu sebeple; huzur için, barış için, demokrasi ve özgürlük için "Hayır" demeliyiz”

Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Ali Rıza Öztürk, "Milletvekili sayısını neden 600’e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AKP Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade’den bahseden AKP Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek" şeklinde konuştu.

ÜLKENİN ANAHTARI BİR KİŞİYE VERİLSİN İSTİYORLAR

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise, “Önerilen başkanlık sistemine karşıyız. Çünkü bu teklifle Cumhurbaşkanı, bir gün Olağanüstü Hal ilan edip ülkede ekonomik krizi gerekçe göstererek istediği kararnameyi yayınlayabilir. Başkanlık sistemi ile yönetilen bir ülke olsaydık, bu konuda fikrimiz dahi alınmayacaktı. Neden? Kararnameyi bile sabah uyandığınızda öğrenecektiniz. 15 yıldır tek başına iktidarda bir parti var. Cumhurbaşkanı o partiden, Meclis Başkanı o partiden. Meclis’te de çoğunluk. Bugüne kadar ne istediniz de yapamadınız? Bu teklifte işçi, emekçi, emekli, memur, esnaf yok. Bu teklifte halk yok. 18 maddenin 18’i de ülkenin anahtarını bir kişiye vermektir. Siz siz olun yaşadığınız toprakların, vatanın, memleketin tapusunu kimseye teslim etmeyin” dedi.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NUN MEKTUPLARI MUHTARLARA İLETİLDİ

Toplantıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen referandum mektupları, muhtarlara dağıtıldı. Kılıçdaroğlu, mektuplarında "Demokrasiyi savunmak için muhtarlardan "Hayır" demelerini istedi. Yapılan konuşmaların ardından muhtarların anayasa değişikliği ve 18 maddeyle ilgili merak ettikleri sorular yanıtlandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, silifke, referandum, belediye başkanı mustafa turgut, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA