29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Mersin Barosu Ata’nın Huzurunda


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 2018-2020 dönemi Mersin Barosu Başkanlığı görevine seçilmesi nedeniyle, yönetim kurulu ve delegelerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzuruna çıktı.

 

Tarih : 14 Ocak 2019 Pazartesi 16:29   Okunma : 786

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu ve delegeler, cübbeleriyle Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelek bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü Büyük Atatürk. İlke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olan Mersin Barosu 2018-2020 dönemi yönetim kurulu ve delegeleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin korunması ve güçlendirilmesinde büyük rol üstlenen bağımsız savunmanın temsilcisi olan biz avukatlar, zor bir süreçten geçen ülkemizin ve milletimizin, yeniden ayağa kalkıp aydınlık günlere gözünü açması ümidiyle, üzerimize düşen görevi sizden güç alarak yapmaya devam etmek için, şahsınızın huzurunda olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

“YOLUMUZ SENİN YOLUN, IŞIĞIMIZ SENİN IŞIĞIN”

  Sizin, ‘Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz” sözünüzden hareketle; Türk ulusunu çağdaş uygarlık seviyesine taşıyan devrimlerinizi ve hukuk alanında yapmış olduğunuz aydınlanma devrimini yaşatmak için, Mersin Barosu olarak verdiğimiz mücadele, hedef gösterdiğiniz yolda devam edecektir. Yürüyeceğimiz yol senin yolun, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize tutacağımız ışık senin ışığındır. Sizin karakteriniz olan bağımsızlık ve özgürlük; biz avukatların da karakteridir. Bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için adalet savaşı veren, halkın en büyük güvencesi olan biz avukatlar, adaletsizliğe uğrayanların sesi olarak, sizin çağdaş uygarlık hedefinizde yürümeye devam ediyoruz.

“ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNEREK MÜCADELE EDİYORUZ”

Ülkemizde son yıllarda giderek artan; ekonomik, güvenlik ve hukuk alanında yaşanan krizler, ancak ve ancak hukukun üstünlüğü ilkesinin sağlanmasıyla mümkün olacaktır düşüncesiyle ve adaletin kutsallığı bilinciyle; yargıdaki keyfilik ve yargı bağımsızlığı önündeki bütün engeller kaldırılıncaya kadar, dayanışmayla yürüttüğümüz mücadelemiz, hiçbir baskının erişemeyeceği yerdedir. Biz avukatların, çeşitli baskı ve sindirme yöntemleriyle susturulmak istendiği, tutuklandığı günlerden geçiyoruz. Sizin avukatlara verdiğiniz yüce değerin, yeniden yerini bulması için ‘ATATÜRK GİBİ’ düşünerek mücadele ediyoruz.

“NÖBETİMİZ SONSUZA DEK SÜRECEK”

   İnsan hak ve özgürlüklerini, adaleti, demokrasiyi, tam bağımsızlığımızı kökleştirmek,  kurduğunuz Cumhuriyeti yüceltmek, devam ettirmek ve sizden devraldığımız emaneti, ilkelerinizi, devrimlerinizi ve fikirlerinizi sonsuza dek yaşatmak için, nöbetimiz sonsuza dek sürecektir.

  Bizlere bağımsız bir devletin yurttaşı olma onurunu veren Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; Mersin Barosu olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefinde ilelebet yürüyeceğiz. Sizinle ilgili yazacak, söyleyecek çok sözüm var ama sizi anlatmaya ne kâğıt yeter, ne de nefesim yeter. Ülkemizin hiç olmadığı kadar zor süreçten geçtiği bu günlerde; sizi daha çok arıyor, daha çok özlüyoruz. Sizi bir kez daha sevgi ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA