29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Yeşiloğaz ; “Çocuk Evliliklerini Ve İstismarını Meşrulaştıran Tasarı Kabul Edilemez”


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, kadınların ve kamuoyunun tepkisi üzerine üç yıl önce geri çekilen, ‘çocuk istismarcısına evlilik affı’ düzenlemesinin yeniden Meclis yolunda olmasını yaptığı yazılı açıklama ile kınayarak, düzenlemenin çocuk evliliklerinin ve çocuk istismarının daha da artıracağını vurguladı. Yeşilboğaz açıklamasında, “Çocuk evliliklerini ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu tasarının yeniden meclise taşınması, akıl tutulmasıdır ve kabul edilemez. Çocuklarımızın g

 

Tarih : 18 Ocak 2019 Cuma 13:46   Okunma : 901

Çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını öngören düzenlemenin yeniden gündeme gelmesinin, çocuk gelinleri ve çocuk istismarını meşrulaştıracağının altını çizen Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bu tasarı Kasım 2016’da Meclis’e getirilmiş, ancak tepkiler üzerine geri çekilmişti. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler’ diyerek önergeyi savunmuştu. Yeniden gündeme getirilen bu akıl almaz tasarı; çocuk gelinler, çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerinde dünyada ilk sıralarda yer alan ülkemizde bu sorunların daha da artmasının önünü açacaktır.  Ülkemizdeki en önemli toplumsal sorunların başında yer alan, çocuk gelinlerin ve çocuk istismarının önüne geçmek için etkin mücadele etmesi gereken hükümetin, istismarı ve küçük yaşta evlilikleri meşrulaştıracak yasal düzenlemeyi meclise taşıyacak olması akıl tutulmasıdır.

“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAKLA YÜKÜMLÜDÜR”

Devlet çocukları korumakla, onların insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Ancak, tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran söz konusu önergenin yasalaşması durumunda, kız çocukları her türlü taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılacak, eğitimden koparılarak küçük yaşta evlendirilmelerine yol açılacaktır. Bu konuda Mersin Barosu başta olmak üzere, tüm barolar ve ilgili sivil toplum örgütleri etkin mücadeleler gerçekleştirirken, hükümetin çocuk istismarcılarına evlilik affını getirmek istemesi, asla kabul edilemez. Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası Sözleşmeye imza atmış olan ülkemizin,  bu tasarıyı meclisten geçirmesi demek; çocuk haklarının çiğnenmesi, çocuk gelinlerin, çocuk istismarının ve çocuk cinayetlerinin artması, çocukların eğitim hakkının elinden alınması demektir. Çocuk yaşta evlilik suçtur. Bu suçu meşrulaştırmayın” ifadesini kullandı.

“ÇOCUKLARIN EVLENDİRİLMESİ CİNAYETTİR”                 

Çocukların evlendirilmesinin cinayet olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çocukların geleceğini karartan, istismarcıların özgür bırakılmasını sağlayacak, insanlığı utandıracak bu düzenlemeden derhal vazgeçilmeli; tüm siyasiler, barolar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar sessiz kalmayıp tepkisini dile getirmelidir. Çocuğun evlendirilmesi vahim olaydır, istismarcısı ile evlendirilmesi ise daha vahim bir olaydır. Çocuğun istismarcısı ile evlendirilmesi evlilik değil, cinayettir. Böyle bir uygulamanın ileride başımıza neler açabileceği çok iyi hesaplanmalıdır.  Siyasilerin aklını başına toplayıp, çocuk gelinlerin, istismarının ve cinayetlerin önünü açacak, çocuklarımızı karanlığa gömecek bu felakete dur demesi gerekmektedir. Herkesi çocuk gelinler konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA