29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Balta’dan TBB’ye İadeyi Ziyaret


TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, plastik kullanımının azaltılması amacıyla çıkarılan Çevre Yasası’nın her evde tartışıldığını belirterek, “Yasa çıktıktan sonra Türkiye’de tartışıldı. Özellikle çağımızın, ülkemizin ve dünyanın da en büyük sorunlarından birisi çevresel sorunlardır. Bu çevresel sorunlarla ilgili zihniyet değişikliğini hep beraber yaşamamız lazım. Toplumumuzda 81 milyonun çevresel hassasiyetlerinin artarak devam etmesinden mutluyum” dedi.

 

Tarih : 18 Ocak 2019 Cuma 13:56   Okunma : 856

TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan ve komisyon üyeleri geçtiğimiz günlerde Meclis’e giderek, Balta’yı makamında ziyaret etmişti. Balta da, TBB’ye iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, Komisyon Başkanı Candoğan ve Komisyon Üyesi Av. Çağrı Songüç tarafından ağırlanan Balta, şunları söyledi:

BİRLİKTELİK ARTARAK DEVAM EDECEK: “Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu olarak son çıkardığımız Çevre Kanunu’ndan sonra bizleri ziyaret ettiniz. Desteklerinizi ifade ettiniz. Çıkan yasanın insanlık, toplum, canlar adına çok önemli olduğunu vurguladınız. Bu bizleri son derece mutlu etti. Sadece Çevre Komisyon Başkanı ve üyeleri olarak değil, doğru yapılan işlerle alakalı çok güçlü bir sivil toplum kuruluşunun üyelerinin de bu konuda çalışması, görüşlerini beyan etmesi, ortakta çalışabiliriz beyanları bizler adına çok sevindiriciydi. Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de burada çok sıcak bir ortamda bizleri karşıladınız. Onun için de sizlere çok teşekkür ediyorum, sağ olun. Bundan sonra da bu birliktelik artarak devam edecek diye düşünüyorum. Bizim, sizin hukukçularınızın, buradaki arkadaşlarınızın, kardeşlerinizin görüşlerine, düşüncelerine ihtiyacımız var. Onu da ifade etmek isterim. Dışarıdan bir gözle bakıp, bizlere eksikleri söylemeniz, şöyle de yapsak daha iyi olur demeniz bizlerin bu yolu yürümemizde yolumuzu kolaylaştırıyor.

ÇEVRESEL HASSASİYETİN DEVAM ETMESİNDEN MUTLUYUM: Yasa çıktıktan sonra Türkiye’de tartışıldı. Özellikle çağımızın, ülkemizin ve dünyanın da en büyük sorunlarından birisi çevresel sorunlardır. Bu çevresel sorunlarla ilgili zihniyet değişikliğini hep beraber yaşamamız lazım. Toplumumuzda 81 milyonun çevresel hassasiyetlerinin artarak devam etmesinden mutluyum. Bu gelecek nesiller açısından çok önemli. Bizim Allah’ın bize verdiği güzelliklerin resmini değil, aslını gelecek nesillere bırakmamız lazım. Bir taraftan da sürdürülebilir bir kalkınma. Kalkınacağız ama diğer taraftan da çevremizi koruyacağız. Bizim görevimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak çevresel sorunlarla ilgili yasal altyapısında eksiklikler varsa bunları düzeltmek.

AMAÇ İSRAFI ÖNLEMEK, KİRLETMEDEN TEMİZ TUTMAK: Biz, TBMM Çevre Komisyonu’nda bütün siyasi partili milletvekili arkadaşlarımızla beraber 32 maddelik bu kanunu çıkardık. Kamuoyunda yasa sadece plastik poşet olarak algılanıyor. Yasa aslında sadece plastik poşet değil. Bu yasanın amacı Türkiye’de israfı önlemek, kirletmeden temiz tutmak. Kirlettikten sonra temizlemenin bedeli de çok ağır, pahalı, bunun yanında canlara zarar veriyoruz. Onlar geri gelmiyor. Bizim o zaman kirletmeden temiz tutmamız lazım. Bu işi nasıl yapacağız? Bir; bu yasada en önemli şey, plastik tüketimini azaltmak. Öz amaç bu. İki, kullanılan malzemelerin doğada kolay çözünür olması. Veya bir seferlik değil, çok seferlik taşıma torbalarının kullanılması.

TEMİZ OLMAMIZ LAZIM: Bu yasanın uygulanması için bütün tarafların bütün kanaat önderlerinin bütün belediyelerin bu işte öncülük yapması lazım. Uygulandığı zaman ne olacak? İsraf önlenecek, kirletmeyeceğiz, havayı, suyu, toprağı temiz tutacağız. İnsanlar mutlu olacak, bütün canlar mutlu olacak, doğa da mutlu olacak, hava da, su da, toprak da bayram yapacak. Hepsine bir bütün olarak bakıyoruz. Kaldı ki biz dinimizde temizlik imandandır diyoruz. Bu ülkede bizim daha temiz olmamız lazım. Dünyanın en temiz ülkesi, çevresel sorunları çözmüş olan bir ülkesi haline gelmemiz lazım.

MİLLETİMİZİN ZORLAMASI LAZIM: Ama burada asıl paydaş, parası olan, bu işte öncülük yapacak olan belediyelerdir. İktidar, muhalefet yok burada. Tekrar altını çiziyorum. Partiler üstü bir şeydir bu. Bütün belediyelerimizin bu konuyla alakalı hassasiyetlerinin olması lazım.  Ön planda olması lazım. Belediye başkanları seçiliyor. Onları da zorlamanın tam zamanı. Milletimiz, 31 Mart’ta özellikle çevresel sorunlarla alakalı belediyeler neler yapacak onların vaatlerine bakması lazım. Bu vaatlere göre de değerlendirme yapması lazım ki, onları bizim zorlamamız lazım.”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA