24 Nisan 2024 Çarşamba

12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"  
 
     
   

Rekor oyla seçildi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı..


%100 oy oranıyla seçilen Schulz: "Erdoğan, halkı birleştirmeli"

 

Tarih : 20 Mart 2017 Pazartesi 04:55   Okunma : 1372

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak federal parlamento seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti'nin başbakan adayı olarak gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, olağanüstü parti kurultayında SPD Genel Başkanı seçildi. Schulz, kurultayda Türkiye'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Berlin'de yapılan parti kurultayında konuşan Schulz, başbakan adaylığından ve parti genel başkanlığından feragat eden Sigmar Gabriel'e teşekkür etti.

"Sen ne büyük karaktere sahipsin"

Gabriel'in parti çıkarı için adaylıktan çekilmesinin, politik açıdan olduğu kadar, insani açıdan da büyük bir özveri olduğunu belirten Schulz, Gabriel'e, "Sen ne büyük bir karaktere sahipsin. Seninle gurur duyuyorum" diye seslendi.

"Türkiye çok kutuplaşmış durumda"

Delegelere yönelik konuşmasında Türkiye ile ilişkilere de değinen Martin Schulz, Almanya'da yaşayan Türk kökenlilerin ayrıştırılmasını ve kutuplaştırılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Nazi kıyaslamalarına da değinen Schulz, "Aynı şekilde Almanya ve diğer ülkelerin Nazilerle kıyaslanmasını da kabul edemeyiz. Kim insanları birbirine karşı kışkırtmaya çalışırsa, ona 'dur' demeliyiz. Bu nedenle Bay Erdoğan'a da açıkça bunun böyle devam edemeyeceğini söylemeliyiz. Kendisine stratejisinin er ya da geç başarısız olacağını belirtmeliyiz. Türkiye on yıllardır olmadığı kadar kutuplaşmış durumda. Bu durumdaki bir ülkede yapılması gereken, insanları yeniden bir araya getirmek, birleştirmektir. Bir cumhurbaşkanının asıl görevi budur, halkını ve insanları birleştirmek. Kendisine ve Ankara'ya göndermemiz gereken mesaj bu olmalıdır" dedi.

Adil ve olgular düzeyinde tartışmadan yana olduklarını kaydeden Schulz, "Ama biz insanların birbirine karşı kışkırtılmasını istemiyoruz. Ne kendi ülkelerinde, ne de bizim ülkemizde" diye konuştu.

Schulz, rekor kırdı

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 608 delege oy kullandı. 3 oyun geçersiz olduğu seçimde, geçerli 605 oyun tamamını alan Schulz, SPD Genel Başkanlığı'na seçildi. Schulz, 1948 yılında delegelerin yüzde 99,71'inin oyunu alarak genel başkan seçilen Kurt Schumacher'in rekorunu da kırmış oldu.

Paylaş :
Etiketler :  erdoğan, başbakan, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA