19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Yerel Basın Yasayla Desteklenmeli”


belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hükümet tarafından bir yasa çıkarılarak, yerel basının ekonomik anlamda bir dengeye oturtulması, desteklenmesi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2019 Pazar 23:45   Okunma : 1052

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş, Başkan Yardımcısı Rüştü Aydın, Genel Sekreter Kerem Türk ve yönetim kurulu üyesi Şener Mermer, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Basın sektörünün özellikle ekonomik krizden sonra ciddi bir darbe aldığını belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hükümet tarafından bir yasa çıkarılarak, yerel basının ekonomik anlamda bir dengeye oturtulması, desteklenmesi gerekiyor” dedi.

“YEREL BASIN DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTARILMALI”

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Basın bizim vazgeçilmezimizdir. Bir olayın olduğu yerde sahada gazeteciler ve avukatlar vardır.  Kurumsal anlamda gazetecilerin görevi halkı aydınlatmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, biz avukatlar da adaletin gerçekleşmesi için olayın takipçisiyiz. Aynı amaca hizmet ediyoruz” dedi.  Basın sektörünün özellikle ekonomik krizden sonra ciddi bir darbe aldığını belirten Yeşilboğaz, “Özellikle yerel basın çok can çekişiyor. Bu da ciddi bir sorun. SEKA Kâğıt Fabrikaları özelleştirilip kapatılarak, dışa bağımlı hale geldik. Basını bu dışa bağımlılıktan kurtarıp daha özgür, bağımsız kılmak gerekiyor. Hükümet tarafından bir yasa çıkarılarak, yerel basının ekonomik anlamda bir dengeye oturtulması, desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: “MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş ise, MGC’de üye güncellemesi yaparak gerçek gazetecileri tespit edip akredite çıkaracaklarının bilgisini vererek, “Kurumlar ve sivil toplum örgütleri; röportaj, reklam isteyen kişilerin Mersin Gazeteciler Cemiyeti üye kartı olup olmadığına bakıp, ona göre hareket etmelidir. Kurumlar ve STK’lar bu işi sahiplenirse, hem sizler rahat edersiniz, hem de basın camiası olarak biz rahat ederiz ve mesleğimiz saygınlık kazanmış olur. Bu projemizin üzerinde ciddiyetle çalışıyoruz. Yasalarımız olmadığı için kendi kendimize yaptırımlarımız olabilir. Bunu da ancak şehrin dinamikleriyle birlikte yapabilirsek bu sorunun üstesinden gelebiliriz” diyerek, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kuruluna yeni görevinde başarılar diledi.

TÜRK: “MERSİN BASINI CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR”

MGC Genel Sekreteri Kerem Türk ise, gazetecilik mesleğinin korunmasına dair ciddi bir yasanın olmaması nedeniyle, yerel basının ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, “Kentimizdeki kurumlara ve STK’lara bu konuda ciddi görevler düşüyor. Gazetecilik yapanla, gazetecilik yapmayıp gazeteciliği şantaj aracı olarak kullananları ayırt etmeleri ve buna göre hareket etmeleri gerekmektedir. Yüzlerce iletişim fakültesi mezunu gazeteci işsiz durumda. Mersin basınında yaşanan ciddi sıkıntılar var. Bu sorunların çözümünde Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mersin Valiliği, Mersin Barosu ve yerel yönetimlerin amirleri ile bir araya gelip akredite çıkarılmalı ve o akrediteye her kurum riayet etmelidir. Ülkemizde ve kentimizde yaşanan toplumsal sorunlara duyarlılık gösteren Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Daha sonra Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, MGC Başkanı Turgay Demirtaş’a, Mersin Barosu’nun ‘Siyasal Hayattan Toplumsal Hayata Neoliberalizm Kuşatması’ isimli Dergisini takdim ederek, “Mersin Barosu Dergisi bizim geleneğimizdir ve başkanlığa seçildikten sonra bu geleneği devam ettirdik. Yazarların, akademisyenlerin, hâkimlerimizin, avukatlarımız katkı sunmuş olduğu dergimizin 42. sayısını çıkarmış olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, Mersin Gazeteciler Cemiyeti

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA