28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Silifke Belediyesinden Toplu iş sözleşmesi


Silifke Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

 

Tarih : 6 Şubat 2019 Çarşamba 21:35   Okunma : 1411

Silifke Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

İmza töreni, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP İlçe Başkanı Cemil Sungur ve çevre ilçelerden belediye başkan adayları ve belediye işçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

‘İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN SENDİKALI OLMALARINI SAĞLADIK’

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut açılışta yaptığı konuşmasında, “Bu sözleşme için yoğun emek sarf eden Belediye İş Sendikası Genel Başkanımıza, Mersin Şube Başkanımıza ve eski Orman İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Kafes’e ve işçi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

5 Yıl boyunca 600’e yaklaşan personelimizle beraber Silifke’de çok güzel hizmetler yerine getirdik. Burada bu hizmetlerde en önemli pay da işçi kardeşlerimize aittir.

Onların emekleri, gayretleri ve alın terleri sayesinde bu hizmetleri yerine getiriyoruz. Dolayısı ile hak ettikleri geliri almaları da bizim için çok önemli. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara rağmen biz bütçe şartlarımızı zorlayarak hep işçilerimizin hak ettiği ücreti almaları için bütün şartlarımızı zorladık ve sonunda makul bir artışla bu sözleşme aşamasına geldik” dedi.

‘Sendika denildiği zaman aklıma demokrasi gelir’ diyen Başkan Turgut, “Bir ülkede sendikalar ne kadar güçlüyse o ülkede demokrasi de o kadar güçlüdür. Maalesef Türkiye’de sendikalarımızın bu noktada geldiği durumu göz önüne aldığınızda Türkiye’nin demokrasisinin de hangi aşamada olduğunu elbette tanımamız çok zor değil. Bizler Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile sendikalarımızın işçilerimizin yanında olacağız. Taşeron işçilerimizi biz kendimiz kendi isteğimizle sendikalı yaptık. Zorunlu olmadığımız halde arkadaşlarımızla oturalım ve bir pazarlık yapma şansı olsun istedik. O dönemde Türkiye’de belki 2-3 belediyede böyle bir iş söz konusu idi. Ama biz işçi kardeşlerimizin anlayışını biliyoruz. Ortak aklı biliyoruz. Belediyemiz hizmet üretecek, belediye bütçesi kazanacak bizde beraberce bölüşeceğiz.

Silifke’de işçi kardeşlerimizle ve bütün kardeşlerimizle yapacağımız çok iş var. Bu işleri yaparken geçim sıkıntısını çok düşünmeden çalışmaya ihtiyacımız var. Bu sözleşme dolayısı ile çok mutluyum” dedi.

‘DEMOKRASİNİN EN İYİ SİSTEMİ SEÇİMDİR’

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise, “Türkiye siyasetle şekilleniyor. Çocuklarımızın geleceği siyasetle şekilleniyor. Eğer doğru şekilleniyorsa bizden alkış almalılar eğer yanlış şekilleniyorsa bizler bunu engellemeliyiz. Kafanızdan partizanlığı bir kenara bırakın.

Sendika bir meslek değildir, hak ve menfaatlerimizi korumak için bir araya gelen toplumuz. Güçlü bir demokrasiyi nasıl kurarız, özgürlükler var mı bunlara bakmalıyız. Yandaş müteahhitlere köprülerde geçiş garantisi, hastanelerde hasta garantisi mantığı olmaz. Ama işçiye geldiği zaman yüzde 2-3’e talim edeceksin bu hiç olmaz. Üniversiteleri, sendikaları, sendikacıları susturdular. Yargıyı hatta Türkiye Büyük Millet Meclisini susturdular. Bu girdaplardan kurtulmanın tek yolu işçi sınıfının birlikteliği ve kardeşliğidir. Bizler iyi politika yapmalıyız. Siyasetle politikayı bir birine karıştırmayalım. Ülkenin kurtuluşu örgütlü ve eğitimli toplumlarla olur. Kim ekmeğimize saygı gösteriyorsa o’nu destekleyin. Alın terine saygı gösteren senin partin olsun” dedi.

VAHAP SEÇER, ‘KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN’

Mersin Büyükşehir Belediyesini kazandığında tüm işçileri sendikalı yapacağına söz veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, “Bizler dünya görüşü olarak, Parti olarak, ahlak ve vicdan olarak insanların bir araya gelip haklarını araması konusunda hiçbir çekincemiz olmamıştır. Günümüz Türkiye’sinde emek sınıfı önemli tranva yaşıyor. Sendikalaşma oranına baktığınız zaman 1980’li yılların son derece gerisindeyiz. Bu emek sınıfı açısından düşündürücü bir tablo. Emek sınıfı örgütlensin, bir olsun, diri olsun arzuluyorum. 1 Nisanda Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Bundan endişem bile yok. Artım Mersin’i uzun bir süre çağdaş bir anlayış yönetecek. İnsanların hakkına, hukukuna riayet eden, değer veren, emeğe, doğaya, yeşile saygı duyan, çalmayan üreten bir belediye olacağız. Yarınlar daha güzel olacak. 7/24 çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. 

Paylaş :
Etiketler :  vahap seçer, chp, mersin büyükşehir belediyesi, silifke belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA