28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

CHP 16 adayı daha açıkladı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin 16 adayını daha açıkladı.

 

Tarih : 7 Şubat 2019 Perşembe 17:38   Okunma : 1208

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin 16 adayını daha açıkladı.

Açıklanan adaylar şöyle;

Adana Karataş -  Mehmet Yıldız

Etimesgut-  Celal Çelik

Hatay Arsuz - Asaf güven

Kumlu -  Rıfat Akkuyu

Isparta Yalvaç - Erkan Ünal

Maltepe -  Ali Kılıç

Silivri-  Özcan Işıklar

Bayraklı - Serdar Seldal

Muğla Bodrum - Mustafa Saruhan

Ordu - Mustafa Adıgüzel

Kaş - Hayri Süt

Samsun Bafra - Kemal Bütüner

Şanlıurfa Siverek -  Mehmet Fatih Bucak

CHP Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamalarda bulundu

Seyit Torun'un açıklaması şöyle;

CHP SEÇMENE KULAK VERDİ

CHP adaylarını seçmene kulak vererek ve demokratik bir yarışa imkân tanıyarak belirledi.

CHP'nin aday belirleme süreci bir demokrasi dersi niteliğinde oldu. Adaylarımızı belirlerken partinin en küçük birimlerine kadar görüşleri soruldu, ilçe yönetimlerine, il yönetimlerine, milletvekillerine soruldu.

Bunun ötesine geçip tüm seçmenlere sorduk. Ortaya çıkan isimleri parti organları MYK ve PM titizlikle ve eleştirel yaklaşımlarla tartıştı. CHP Yönetimi aday belirleme süreçlerinde tüm kesimleri dikkatle dinledi.

En çok da seçmene kulak verdik. Seçmenlere sadece hangi ismin başkanlığa en uygun olduğunu sormadık. Seçmenlere belediye ve belediyecilik konusundaki kanaatlerini de sorduk. Seçmenden en önemli mesajı burada aldık. Gördük ki seçmenler belediyelerden ve belediyecilikten memnun değiller. Değişim istiyorlar. Seçmenler bir yenilenme istiyor.

SEÇMENLER AKP'NİN DIŞLAMA POLİTİKASINDAN USANDI

Yeni belediye başkanları istiyor ama daha önemlisi yeni başkandan belediyecilik anlayışını gözden geçirmesini bekliyor. Seçmenler Ak Partinin dışlayıcı politikalarından bunalmış durumda. Ak Partili bütün belediyelerde temel memnuniyetsizlik dışlanma. Belediye hizmetlerinden dışlanma, kararlarından dışlanma, belediye imkânlarından dışlanma.

Seçmenler bunun yanında kendilerini yerelde kanıtlamış ve yükselmeyi hak etmiş yeni belediye başkanları istiyor. Tepeden gönderilmiş, eski isimleri değil. Seçmen belediyelere belediyeci, yerel yönetici istiyor.

İşte bütün bunlar bizim aday belirleme sürecinde yol gösterenimiz oldu.

ÖNE ÇIKMIŞ İSİMLERİ ADAY YAPTIK

Büyük şehirlerde olabildiğince bir ilçe belediye başkanlığı yapmış ve uygulamalarıyla, politikalarıyla, sorun çözme becerileriyle ve şehirlerini markalaştırabilme özellikleri ile öne çıkmış isimleri aday yaptık.

Örnekler veriyorum: İstanbul'da Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde çok önemli işler yaptı.

İzmir'de Tunç Soyer, Bursa'da Mustafa Bozbey, Ankara'da Mansur Yavaş ilçelerinin adlarını Türkiye sınırlarının ötesine duyurdular, ilçelerini markalaştırdılar.

Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da Zeydan Karalar ilçelerini gıpta edilen şehirlere dönüştürdüler. Türkiye’nin en büyük kentlerine gördüğünüz gibi yerel deneyimi ve yerel başarıları olan çok değerli arkadaşlarımızı aday olarak gösterdik.

BU BİR YEREL SEÇİM

Bu seçim bir yerel seçim. Seçmenler seçilecek isimlerden belediyecilik yapmasını, etkili ve yenilikçi bir belediye anlayışını hayata geçirmesini bekliyor. Ak Parti belediyelerinin kayırmacı ve dışlayıcı politikalarından, kaynakları küçük rant çevrelerinin elinde toplayan aç gözlülüğünden kurtulmak istiyor.

Yerel seçimleri genel seçim havasına sokmak yerel politikası olmayanların çaresizliğinden başka bir şey değil. Toplum bunun bir yerel seçim olduğunun farkında ve iki temel talep dile getiriyor.

BELEDİYELERİN ÖNÜNDEKİ İKİ ÖDEV

Birincisi, belediyeler kutuplaşmanın ve dışlayıcılığın değil, bir arada yaşamanın ve kapsayıcılığın adresi olsun.

İkincisi ise içinde bulunduğumuz ekonomik krizden çıkışta çareler üretsin.

Biz bunu başından beri söylüyoruz. Ekonomi yönetimini eşe dosta damada bırakanlar şimdi tanzim satış mağazası ile bu sorunu çözmeye aday olduğunu açıkladı. Bunu da çok yeni bir buluş gibi sunuyorlar. Arkadaşlar biliyorsunuz bunu biz sadece söylemedik belediyelerimizde yıllar önce yaptık yapıyoruz da. Narenciyeden patatese, sütten ekmeğe kadar temel besin maddelerinin halka ucuz ulaştırılması uygulamasını biz yıllardır sürdürüyoruz. Bizi takip etmeleri de çok önemli.

CHP'Yİ TAKİP ETSİNLER

Geçen hafta biliyorsunuz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Büyükerşen, Halk Ekmek büfelerinde ucuz süt satışına başladı.  Yılmaz Büyükerşen’in “Günlük sütü çiftçimizden alıp, halka ucuza satıyoruz"  sözleri tüm televizyonlarda yer aldı. Bunu yani Yılmaz Başkanımızı örnek almış olmalarını umuyorum.

Halkımızın yararına yapılan her işi desteklediğimiz gibi AK Partinin bu adımı da eğer söyledikleri gibi yaparlarsa, halka gerçekten bizim gibi ucuza gıda verirlerse destekleriz.

DEĞİŞİM DÖRT BİR YANDA BAŞLAYACAK

CHP'nin kendini yerel yönetimlerde ve parti örgüt yönetimlerinde kanıtlamış isimleri ülkemizin ihtiyacı olan değişimi dört bir yanda başlatacaklar.

CHP seçmenin yenilenme beklentisine kulak verirken Ak Parti eskimiş, köhnemiş, yorgun isimleri sahaya yeniden sürüyor. Eski bakanları, başbakanları, meclis başkanını belediyelere aday yapmak seçmenle alay etmektir. Hayatın doğal akışına aykırıdır. Elinde malzeme kalmadığının, insan yetiştiremediğinin bir göstergesidir. Çaresizliğin işaretidir.

Seçmen Ak Parti adaylarının yorgunluğunun ve kendilerine adaylık dayatılmasından duydukları rahatsızlığın farkında.

31 Mart köhnemiş, yorgun olanların değil, seçmenin yenilenme beklentisini duyan, hayatın doğal akışına uygun olarak bir üst basamağa çıkacak olanların seçildiği bir seçim olacaktır.

10 ŞUBAT ADAY TANITIM TOPLANTISI

Arkadaşlar, 10 Şubat Pazar günü saat 11’de Ankara Arena’da Cumhuriyet Halk Partisi aday tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Bu toplantı ile seçim kampanyamızı başlatmış oluyoruz ve sahaya iniyoruz.

Belediye başkan adaylarımızın tümünü davet ettik. Parti yönetimimiz de salonda bulunacak.

Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, seçim manifestosunu da kürsüden açıklayacak. Yine hazırladığımız yerel seçim bildirgesini de bu toplantımızda kamuoyuna açıklamış olacağız.

CHP SEÇİM BİLDİRGESİ'NİN ANA HATLARI

35 sayfadan oluşan seçim bildirgemizin ana hatları, ekonomik gelişmelerin vatandaşa etkileri ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu konudaki çözüm önerileri üzerine şekillendirildi. Ülkemiz bir ekonomik kriz içindedir.  Ancak bugün meselemiz buna kimin yol açtığı değil, bu krizden nasıl çıkacağımız. İşte bildirgemizde bunun cevabını bulacaksınız. CHP’li belediyeler barınma, gıda, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi gündelik hayatta ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda, daha kaliteli hizmeti daha düşük fiyata sağlayacak.

Yerel Yönetim Anlayışımızı ortaya koyacağımız bildirgede, Yerel Ekonomik Kalkınma Politikalarımız ve Kent ve Çevre Politikaları diğer ağırlık noktaları olacak. Bildirgemizde yine “Bir arada huzurlu yaşamak için halkçı belediyecilik” söylemini öne çıkarıyoruz.

Paylaş :
Etiketler :  CHP GENEL MERKEZİ, PM, MYK, YEREL SEÇİMLER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA