19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Başkan Tarhan’ın Aday Gösterilmesi En Çok Kadınları Sevindirdi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yeniden aday gösterilmesine en çok onlar sevindi. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda tezgâh açan kadınlar Başkan Tarhan’ın adaylığını bayram coşkusuyla kutladı. Bir düğün salonunda buluşan bine yakın kadının şarkılar, marşlar eşliğinde halay çekip göbek attığı etkinlikte sevinç çığlıkları ve gözyaşları birbirine karıştı.

 

Tarih : 8 Şubat 2019 Cuma 14:54   Okunma : 1016

Başkan Tarhan’ın yeniden aday gösterilmesi Mezitli’nin şampiyon kadınlarına bayram coşkusu yaşattı. Bir düğün salonunda buluşan kadınlar, Çin'de düzenlenen ve dünyada çok sayıda belediyenin yer aldığı Uluslararası Guangzhou Kentsel Inovasyon Ödülleri'nde kazanılan şampiyonluğu ve Başkan Tarhan’ın adaylığını birlikte kutlayan kadınlar, marşlar söyledi, halay çekip göbek attı.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, CHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik,  Belediye meclis üyelerinin ve mahalle muhtarlarının da katıldığı şenlikte coşku ve duygusal anlar birlikte yaşandı. Şampiyonluk ödülünün birlikte havaya kaldırıldığı şenlikte kadınların Başkan Tarhan’a sarılarak ağladığı da görüldü.

"TARHAN BİZİM ARKAMIZDA DURDU, BİZ DE ONUN AKASINDA DURACAĞIZ"

Kadınlar adına konuşan Meryem Keskin, daha önce sokak aralarında sattığını ancak Kadın Üretici Pazarı’nın açılmasıyla hayatının değiştiğini söyledi. Kadınların en büyük şansının Neşet Tarhan’ın Mezitli Belediye başkanı seçilmesi olduğunu ifade eden Keskin, “Bir kendisini bir kez daha seçerek, güzel şeylerin devam etmesini istiyoruz. Başkan Tarhan bize güvendi arkamızda durdu, bizde onun arkasında duracağız” dedi.

"KADINLARIMIZ ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDILAR"

Göreve gelirken söz verdiği Kadın Üretici Pazarının ilkini hemen birkaç ay sonra açtıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bugün sayısı 8 olan Kadın Üretici Pazarlarımızda tezgah açan kadınlarımız çok büyük işler yaptı. Ekonomik özgürlüklerini kazanmanın yanında çok sayıda ödülün sahibi oldu. Üniversitelerde tez konusu oldu, başka belediyeler kendi bölgelerinde uygulamak için örnek aldı. Mezitli’nin yüreği büyük kadınları ülke sınırları arasına sığmayarak dünyanın dev şehirleri arasından sıyrılarak şampiyon oldu. Kanada’dan bir heyet benzerini yapmak için önümüzdeki aylarda inceleme gezisine gelecekler” diye konuştu.

"AİLEMİZ DAHA ÇOK BÜYÜYECEK"

Mezitli’de üreten her kadın için işyeri açtıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kadınlarımız, benim de beklemediğim ölçüde büyük başarı kazandı. Ayakları üzerinde daha dik duran, ekonomik özgürlüğünü kazanmış kadınlarımızla farklı ekonomik sınıflardan insanların kaynaşmasına vesile oldu. Mezitli kadın Üretici Pazarı artık bir kimlik oldu, ayrıcalık belgesi oldu. Önümüzdeki günlerde bu aileyi daha da büyüteceğiz. Önümüzdeki günlerde kadınlardan oluşan bir müzik grubu olacak ve çok farklı sanatsal ve kültürel etkinlikte bu kadınlarımızı göreceğiz” şeklinde konuştu.

"HALKIMIZIN GÜCÜ BENİ YENİDEN ADAY YAPTI"

Kadınların bu başarısının yeniden aday gösterilmesinde büyük payı olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Sadece Mersin ve Mezitli halkı değil tüm Türkiye gözünü Mezitli’ye dikti. Herkes aday olmaya çalıştı. Benim adaylığım kendi özelliklerimden değil, Mezitli halkının gücü sayesinde olmuştur. Mezitli halkının gücünün karşısında kimse duramaz. Bu kadınların sesini herkes duydu” dedi.

Başkan Tarhan’ın sözlerini sık sık slogan ve alkışlarla kesen kadınlar, bol bol fotoğraf çektirdiler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA