20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Kadın Cinayetlerinin Önlenmesinde Bir Arpa Boyu Yol Alınamadı


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin dördüncü yılında yaptığı yazılı açıklamada, “Kadın cinayetleri kader değildir. Kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde bir arpa boy yol alınamamıştır” diyerek, kadınlara şiddete sabretmeyin uyarısında bulundu.

 

Tarih : 10 Şubat 2019 Pazar 14:59   Okunma : 1056

Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan cinayetinin acısının, Türkiye’nin hafızasından hiçbir zaman silinemeyeceğini ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kadın cinayetleri kader değildir. Kadınlara yönelik şiddet; hedef göstermeler, ayrımcılık, ötekileştirme, medyada yer alan haberler ve siyasilerin medya yolu ile yaptıkları açıklamalar ile meşru bir hal almıştır. Kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde bir arpa boy yol alınamamıştır. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yasal düzenlemelerin yanı sıra, etkin bir şekilde toplumsal eğitim gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“KADINLAR, ERKEK EGEMEN ANLAYIŞINI YOK ETMELİ”

Kadına yönelik şiddetin, dünyanın da önüne geçemediği bir mesele olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde ise kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çıkarılan yasalar, aslında kadının hak ve özgürlüklerinin artırılması ve bir birey olarak daha farklı bir konuma getirilmesinden ziyade, ailenin korunmasına yöneliktir. Öncelikli olarak, kadınların birey olarak hak ve özgürlükleri sağlanmalıdır. Ayrıca, erkek egemen toplum yaratmada, kadınların rolü de çok fazla. Bu nedenle de kadınlara da büyük görev düşmektedir. Kadınlar, erkek egemen anlayışını yok etmedikçe, kendilerini özgür birey olarak görmedikçe, şiddet kaçınılmaz olmaktadır”diye konuştu.

“ŞİDDETE SABRETMEYİN”

Şiddete uğrayan kadınlara, şiddete sabretmemeleri konusunda uyarıda bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çünkü şiddete sabretmek, şiddeti besler. Mersin Barosu olarak, Kadın Hakları Merkezi ile birlikte Özgecan Aslan davasına müdahil ve gözlemci olarak katıldık ve davanın her aşamasının takipçisi olduk. Kadına şiddete karşı dayanışma çok önemli. Mersin Barosu olarak, mağdur olan tüm kadınlarımızın yanındayız. Kadınların öldürülmediği ve şiddete maruz kalmadığı bir dünya diliyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA