23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mersin’de Okullarda 6 Bin Paket Bakliyat Dağıtıldı


Bu yıl tüm dünyada ’Geleceğin Gıdası’ sloganıyla 10 Şubat’ta kutlanan Dünya Bakliyat Günü kapsamında Mersin il genelindeki 9 okulda öğrencilere 6 bin paket bakliyat dağıtıldı.

 

Tarih : 11 Şubat 2019 Pazartesi 15:04   Okunma : 1178

Türkiye’nin yoğun çabalarıyla Birleşmiş Milletler(BM) tarafından 2016 yılının ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edilmesinin ardından, 10 Şubat tarihi de ‘Dünya Bakliyat Yılı’ olarak ilan edildi. Bu çerçevede, tüm dünya 10 Şubat 2019’da Dünya Bakliyat Günü’nü kutladı. Bu yılki sloganı ‘Geleceğin Gıdası’ olarak belirlenen Dünya Bakliyat Günü, Türkiye’de bu yıl da İçel’de yapıldı.

ÖĞRENCİLERE 500 GRAMLIK AKLİYAT DAĞITILDI

İçel’deki kutlamalar iki ayrı etkinlik halinde gerçekleştirilirken, İçel Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) ile İçel Ticaret Borsası (MTB), bir ilke imza atarak, öğrencilere 500 gramlık paketler halinde hazırlanan 6 bin paket bakliyat dağıttı.

Bakliyat paketleri, ilkokul seviyesinde il genelindeki 9 okuldaki tüm öğrencilere ulaştırılırken, sınıf öğretmenleri tarafından da derslerde bakliyat ürünlerinin faydaları konusunda öğrencilere bilgi aktarıldı.

İçel merkezdeki etkinlik Toroslar ilçesi Halkkent İlkokulu’nda yapıldı. MTSO Başkanı Ayhar Kızıltan, MTB Başkanı Abddullah Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Toroslar Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte, üzerlerinde fasulye, nohut, mercimek, barbunya, bakla gibi bakliyat ürünleri yazan pankartlar taşıyan ve her biri bir bakliyat ürününü temsil eden öğrenciler, bakliyatın sağlığa etkilerini skeçle anlattılar.

“HAFTADA EN AZ 3 KEZ BAKLİYAT TÜKETİN”

Etkinlikte bir konuşma yapan MTB Başkanı Özdemir, 10 Şubat tarihinin Birleşmiş Milletlertarafından resmi olarak Dünya Bakliyat Günü ilan edildiğini anımsattı. Bu vesileyle çocuklarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Özdemir, öğrencilere seslenerek, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bizler için çok değerlisiniz. Hepiniz sağlıklı büyümek için doğru beslenmelisiniz. Bu nedenle haftada en az 3 kez mutlaka bakliyat tüketiniz. Bakliyat, birçok vitamin ve mineral içeriyor, protein seviyesi yüksek ve et ürünlerine eşit olması nedeniyle önemli besinler. Bakliyat yerseniz kemikleriniz gelişir, kaslarınız güçlenir, gözleriniz daha keskin görür, hafızanız güçlenir, cildiniz canlı, dişleriniz sağlıklı olur” dedi.

MTSO Başkanı Kızıltan da çocuklara bakliyatın çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu anlatarak, bol bol bakliyat tüketmelerini önerdi. Kızıltan, velilerden de bakliyatı her öğün sofralarında bulundurmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise bu yıl 9 okulda gerçekleştirdikleri bakliyat dağıtımını, önümüzdeki yıllarda diğer okullara da yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Halkkent İlkokulu’nda 800 paket bakliyat dağıtıldı

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere sınıflarda 500 gramlık paketler halinde bakliyat dağıttı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA