20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Sevgiyi fark etmek için (+1) etkinlik


Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Mezitli Belediyesi tarafından Down Kafe’de bir etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da çocuklarla dans ettiği etkinlikte ZİÇEV bünyesindeki çocuklar yeteneklerini sergilerken aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirdiler

 

Tarih : 22 Mart 2017 Çarşamba 23:57   Okunma : 1160

Her yıl Mart’ın 21’inci günü, 21’inci kromozomun 3 tane oluşunu simgelemek amacıyla kutlanan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Mezitli Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Mezitli Belediyesi ve Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) ortak etkinliğinde Gönüllü Palyaçolar Mersin Tebessüm Gönüllüleri ve Mezitli Belediyesi Zumba Spor Okulu öğrencileri de destek verdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Dr. Zekiye Kahveci’nin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, Down Sendromlu gençlerden oluşan Ritim Gurubu mini bir konser verdi. Davuldan, darbukaya çok sayıda enstrümanın kullanıldığı mini konser büyük beğeni topladı.

Daha sonra yine ZİÇEV bünyesinde kurulmuş olan dans ekibi de çeşitli figürlerini sergilediler. Yeteneklerini sergileyen down sendromlu gençler katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan da Down Sendromlu gençler, veliler ve katılımcılarla birlikte sahnede halay çekti. Etkinlik de Mersin Çikomania’nın hazırladığı standa farklı şekillerde çikolata yapan çocuklar, Teknokids ile de legodan farklı şekiller üretme şansı yakaladılar. Mezitli’de şubesi bulunan Şekerci Akif ve Pastel Kırtasiye de çocuklara hediye paketleri dağıttı.

BİZ ONLARIN HER ZAMAN FARKINDAYIZ

Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle düzenledikleri etkinliği, halkın down sendromlu gençlerin ve sergileyebildikleri yeteneklerini farkına varmaları için gerçekleştirdiklerinin ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bir hastalık değil, genetik bir farklılık olan Down Sendromu sadece insanda değil her canlıda görülebilen bir durum. Sayıları oldukça fazla olmasına rağmen sosyal hayatta yerleri pek bulunmayan Down Sendromlu bireyler, hayata karışmalarını zorlaştıran genetik farklılıklarına rağmen gerekli eğitim, sosyal farkındalık ve kabulle bu durumu tersine çevirebiliyor. Biz belediye olarak zaten bunları biliyor ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Down Kafemizde onları sosyal alanda daha çok yer almalarına imkan tanırken, halkımızın da onlarla bir arada olarak aslında farklı olmadıklarının, eksik değil bizden çok fazla olduklarını fark etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOK FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİPLER

Özellikle öğle yemeklerini Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan Down Kafe’de Down Sendromlu çocuklarla yemeye gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Bu arkadaşların bizden bir fazlalığı var. +1 kromozom bizden daha farklı bu arkadaşlarımız. Ama bu fazlalık artı özelliklere sahip kıldı. Bizden çok farklı özelliklere sahipler. Çok temiz yürekliler. Keşke hepimiz bunlar kadar temiz yürekli olabilsek. Keşke hepimiz bunlar kadar sevecen olabilsek. Down sendromlu çocuklarımıza elimden geldiğince zaman ayırıyor, seviyor ve sarılıyorum. Onlarda çok farklı bir enerji görüyorum. Onların mutlu olduğunu görmek bana güç veriyor” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  down sendromu, mezitli belediyesi, neşet tarhan, down cafe, hayır, anayasa.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA