29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Yaşlılar Haftası’nda 33 fotoğraf..


Mersin Yardım İyilik Vakfı Huzurevi ve Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF), Yaşlılara Saygı Haftası’nda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de desteğiyle bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Tarih : 23 Mart 2017 Perşembe 00:51   Okunma : 1476

Mersin Yardım İyilik Vakfı Huzurevi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ile fotoğraf sergisi açtı ve tiyatro gösterisi organize etti. Ahmet Yenmez, Derviş Özcan, Evren Sayın, Hulki Muradi, Levent Rastgeldi, Nizamettin Düzgün ve S. Çağatay Güneş’ten oluşan Huzurevi Proje Grubu’nun çektiği 33 fotoğraf beğeniye sunuldu.

Mersin Olba Fotoğraf Derneği’nin (MOF) düzenlediği fotoğraf sergisinin ardından huzurevi sakinlerinin hazırladığı hazırlamış olduğu 'Çanakkale Destanı' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

YAŞLILAR EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

Mersin Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, her yıl 18-24 Mart arasındaki haftanın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ olarak kullandığını anımsattı.

Yaşlılığın her insan için farklı anlam ifade ettiğini dile getiren Başkan Erdem, “Her insan için değişik mana ve anlam ifade eden yaşlılık hayatımızın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız yarınla bugünler arasında köprü kuran kültürümüzü, değerlerimizi taşıyan en varlıklı değerlerimizdir. Bundan tam 102 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünya tarihinin akışını değiştirecek ya ölüm ya istiklal parolası ile başlayan bir savaş vardı. Bu savaş Çanakkale Savaşı idi. Çanakkale Savaşı yokluk içinde yoksulluk içinde peş peşe gelen savaşlardan mücadelelerden çıkmış ki o mücadele dayanışma ile yine büyük zaferler kazanmıştır. Çanakkale Savaşı’nda Vatanımızın Misak-i Millinin sınırlarının çizilmesinde büyük önemli rolü vardır. Hepimiz vatan deriz. Vatan üzerinde yaşadığımız topraklardan daha çok manalar ifade eder.  Vatanı kaybettiğimiz zaman, aşımızı kaybederiz nefesimizi kaybederiz birlik ve beraberliğimizi kaybederiz. En önemli de özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı kaybederiz. İşte bu vatana sahip çıkarız. Bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Özel İnsan Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu engin değerlere sahip çıkarak sahip çıkacağız. Çanakkale Savaşı’nın 102. yılı sebebiyle başta Mustafa Kemal Atatürk’e, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize,  bir kez daha şükran ve minnet sunuyorum. Sözlerimi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözüyle noktalamak istiyorum. ‘Biz Türk Milleti olarak bugüne kadar olan en iyi imparatorluk en iyi devlet kurmuşuzdur. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyetidir.  Ne yıkarız Ne yıktırırız. El ele gönül gönüle verip bu cennet vatanı korumalıyız. Ne mutlu Türküm diyene!’” 

GÖNÜLLERDE BAHAR RÜZGARI…

Mersin Olba Derneği Başkanı Hulki Muradi ise, büyüklerin gönlünde bir bahar rüzgarı estirmeyi amaçladıklarını ile getirdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fotoğrafların sunulduğu slayt gösterisinin ardından tiyatro oyunu ile devam etti. Etkinlik sonunda emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Paylaş :
Etiketler :  yaşlılar haftası, huzurevi, olba fotoğraf derneği, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA