8 Nisan 2026 Çarşamba

17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”   14:14   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA ÇATıŞMA... VALI DAVUT GÜL: "TERÖRISTLERDEN BIRISI ÖLDÜRÜLDÜ, IKI TERÖRIST DE YARALı OLARAK ETKISIZ HALE GETIRILDI"   14:12   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞI DEVAM EDIYOR… İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BU ŞEHIR, OLDUBITTILERE TESLIM EDILEMEZ"   14:11   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI... ADALET BAKANı GÜRLEK: "İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı TARAFıNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı"   13:59   YEREBATAN SARNıCı VAKıFLARA TESCIL EDILDI: İBB, MÜLKIYET DEVRINE ILIŞKIN TÜM HUKUKI HAKLARıNı KULLANACAK   13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!  
 
     
   

Dinçer, “Mersin’e İşletmelerüstü Eğitim Merkezi Kurulmalı”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ülkemizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasının adresinin mesleki eğitim olduğunu belirterek, kentimize içerisinde her türlü meslek kollarında atölyelerin bulunduğu İşletmelerüstü Eğitim Merkezi’nin mutlaka kurulması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 19 Şubat 2019 Salı 15:39   Okunma : 1472

Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu, beraberinde bulunan bir grup partili ile birlikte bünyesinde kurulu 70 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret ederek projelerini paylaştı. 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Cumhur İttifakı Başkan adayı Bekir Topçu’ya başarı dileklerini iletti. Konuşmasında Yenişehir bölgesinin esnafın en çok sıkıntı yaşadığı bölgelerden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer; “Devlet karayolunun üzerine köprü kurulmak suretiyle devasa AVM’lere ruhsat veren ve çevredeki binlerce esnafın kapısına kilit vurmasına zemin hazırlayan ilçemiz Yenişehir belediyesi. Sosyete pazarlarına ruhsat veren; kermesleri sürekli hale getiren,  bölgedeki marangoz, mobilyacı, oto yıkamacı gibi esnafa alternatif yer göstermeden zabıta  kanalıyla işyerlerini  kapattıran ilçemiz üzülerek söylüyoruz ki Yenişehir belediyesi. Kısaca bizler Yenişehir’de çok büyük sorunlar yaşadık” dedi.

Cumhur ittifakı adayı Bekir Topçu'ya ve tüm adaylara  “AVM’lere ruhsat verme sevdasından, sosyete pazarlarından, kermeslerden,  belediyelerin ihtiyacını başka bölgelerden karşılamaktan ve ticarete engel olmaktan vazgeçin” çağrısında bulunan Başkan Dinçer, “Hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Yerel yönetimler sanki burada üretim yapılmıyormuş gibi bir çöp konteynerini ihtiyacını dahi başka bölgelerden karşılıyor, matbaa işlerini başka ilçelerde yaptırıyor.  Bizim buradaki esnafımız da ayakta kalmak için mücadele veriyor. Yerel yönetimler bölgemizi ve ülkemizi kalkındıracak projeler üretmeli, yüzünü başka illere değil, buradaki esnafa çevirmeli. Kavgacı değil uzlaşıcı olmalı. İşyerini kapatmak için değil, açtırmak için mücadele etmeli. Kapanan her işyerinin işsizler ordusuna yeni bireyler katılması olduğunun farkında olmalı “ diye konuştu.

 Konuşmasını “Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasının anahtarı mesleki eğitimdir, üretimdir, istihdamdır. Bizim bunlara ihtiyacımız var” şeklinde sürdüren Dinçer;  “ Bu bağlamda Mersin’e içerisinde bütün meslek kollarında atölyelerin bulunduğu bir “İşletmelerüstü Eğitim Merkezi” mutlak suretle kazandırılmalıdır.  Mersin’de işsizlik had safhadayken, işyerlerimizde ise kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor. Yetiştirecek çırak, kalfa bulamıyoruz. Bunun için mesleki eğitim özendirilmeli. Bizler kentimize gençlerimizi altın bilezik sahibi yapacak olan İşletmelerüstü  Eğitim Merkezi’nin mutlak suretle kazandırılması taraftarıyız. Bunun için yerel ve genel idarelerden destek bekliyoruz.  Ayrıca her ilçemize mutlak suretle modern sanayi siteleri kurulması gerektiğine inanıyoruz. Kurulan her sanayi sitesi ve eğitim merkezi, üretime, ekonomiye ve istihdama katkı sunacaktır” dedi.

Cumhur ittifakı Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu ise kendisinin de bir esnaf olduğuna vurgu yaparak, “Esnafımızın yerel yönetimlerle yaşadığı sorunları birebir bilen bir kardeşinizim. Ben meslek kuruluşlarımızın ve STK’larımızın önerilerine büyük önem veriyorum. Bu bağlamda ilçemiz için belirlemiş olduğum 41 proje vardı. Bugün sizin önermiş olduğunuz İşletmelerüstü Eğitim Merkezi önerinizi projelerimin birinci sırasına ekliyorum. Seçilmemiz halinde sizlerle birlikte İşletmelerüstü Eğitim Merkezini ilçemize birlikte kazandıralım. Ben buna varım. İlçemizde üretime, istihdama, kalkınmaya yönelik atılacak her adım için desteğimiz tam olacaktır. Yine Yenişehir bölgesine sanayi sitesi kazandırılması, oto galericiler sitesi kazandırılması gibi istihdama ve ekonomiye dönük projelerin yanı sıra ulaşıma, eğitimden spora, kentsel dönüşümden kültür sanata, sağlıktan sosyal belediyeciliğe kadar her alanında birçok yatırıma birlikte imza atmaya hazırım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, talat dinçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA