28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

YEŞİLBOĞAZ: “Avukatın Sorunu, Halkın Sorunudur”


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu, Anamur’da görev yapan avukatlarla, hâkim ve savcılarla dayanışma yemeğinde bir araya gelerek, mesleki sorunlar konusunda fikir alışverişi yaptı. Darbe alan hukuk sistemimizin adalet dağıtmadığına vurgu yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Herkesin altında barınacağı tek çatı hukuk devleti çatısıdır. Avukatın sorunu, halkın sorunudur” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2019 Cuma 16:19   Okunma : 915

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Anamur İlçe Temsilcisi Av. Murat Kılıç, Anamur’da görev yapan avukatlar, hâkim ve savcılarla yemekte bir araya gelen Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, sorunların çözümünde ilk adımın dayanışma olduğuna vurgu yaparak, “Yargının üç sacayağının bir araya gelerek, sorunların dile getirilmesini çok önemsiyoruz. Yargının olmazsa olmazı, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Ancak hukuk sistemimiz bu konuda büyük darbe almıştır ve yargı maalesef adalet dağıtamamaktadır. Günümüzde yargı maalesef öç alma aracı olarak kullanılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, herkesin altında barınacağı tek çatı hukuk devleti çatısıdır. Avukatın sorunu, halkın sorunudur.

"HUKUK SİSTEMİNİN AKSAKLIKLARI DÜZELTİLMEZSE, İNSAN HAK İHLALLERİ ARTAR"

Gerek hukuk sistemimizin, gerekse avukatlık mesleğimizin aksayan yönleri düzeltilmediği sürece, insan hak ihlalleri her geçen gün daha da artacak, eşit ve adaletli bir yaşama ulaşmak daha da zorlaşacaktır. Ülkemizde hukuk devleti sistemini inşa etmek, hukukçuların asli görevidir. Bunların yanı sıra, avukatların adliyelerde yaşamış oldukları sıkıntılar ivedilikle çözülmelidir. Ayrıca ilçe adliyelerde fiziki şartların yetersiz olması, personel eksikliği gibi nedenler avukatların işlerini yapmalarına, halkın da hızlı adalete erişimine engel olmaktadır. İlçe adliyelerde yaşanan sorunlar ivedilikle çözülmelidir”diye konuştu.

"BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMALI"

Avukatların bağımsızlık mücadelesini yaşamlarının her alanında verdiklerini belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bağımsızlığın, adaletin sembolü olan biz avukatlar, hiçbir hiyerarşik üst tanımadan, kimseye biat etmeden görevimizi ifa ediyoruz. Avukatların güçlü örgütü olan barolar, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibarını, saygınlığını korumak için mücadele etmektedir. Bütün meslektaşlarımızın bu mücadelemizde yanımızda olmalarını, gücümüze güç katmalarını istiyoruz. Bu tür toplantıları daha sık düzenleyip, bir araya gelip sorunların dile getirilmesini faydalı buluyorum” şeklinde konuştu.

ENER: "AVUKATLARLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ SORUMLULUĞUMUZDUR"

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener ise konuşmasında avukatların, halkın adalete erişiminde en önemli ve etkili unsur olduğunu belirterek,“Halkın hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatlar, hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Toplumsal huzurun sağlanmasında en önemli unsur adalet ise, adaletin temsilcisi olan avukatların mesleki sorunlarının çözümüne yönelik barolarla ve avukatlarla işbirliği içerisinde çalışmak önemli sorumluluklarımız arasındadır. Anamur Adliyesi’nin koşullarının hem avukatlar, hem de halkımız için daha elverişli olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadesini kullandı.

Anamur İlçe Temsilcisi Av. Murat Kılıç ise, “İlçelerde görev yapan avukatların, merkezde görev yapan avukatlarımızla eşit hizmete ulaşması için, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu ile işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA