20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

‘Bu Eşitsizliği Gidermemiz Lazım’


CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, “Benim yoksullara pozitif ayrımcılık yapmam, onları korumam lazım. Ayrıca bu yoksulluğu ortadan kaldıracak yatırımcılara pozitif ayrımcılık yapmam lazım. Mersin’de zengin çok zengin, fakir çok zengin. Mersin vergide 6. Sırada ama gelir dağılımı adaletsizliğinde 3. Sırada. Böyle bir şey olabilir mi? Bu eşitsizliği gidermemiz lazım” dedi.

 

Tarih : 27 Şubat 2019 Çarşamba 21:53   Okunma : 1177

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret Borası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi.  Eski İstanbul milletvekili, iş insanı Umut Oran ile CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da görüşmelere katıldı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda Vahap Seçer,  “Buraya siyasi bir gerekçeyle geldim ama buradaki arkadaşlar aynı alanda çalıştığımız, ürettiğimiz, istihdam yarattığımız, vergi verdiğimiz, kentin ekonomisine katkı verdiğimiz insanlar. O nedenle hem kendimi iyi hissediyorum hem de kendimi ev sahibi olarak görüyorum. Burada farklı siyasi görüşlerden arkadaşlarım var ama bu hiçbir zaman aramızda setler oluşturmamıştır” dedi.

‘BU KADAR ZENGİNLİK AMA İNANILMAZ FAKİRLİK DE VAR’

Mersin’de yatırımcı belediyecilik tarzıyla bir yönetim anlayışı sergilemeyi hedeflediklerini ifade eden Vahap Seçer, “Biz Türkiye’nin sayılı vergisini ödeyen zengin bir kentiz. Zengin bir kente neden daha fazla yatırım istiyoruz? İnanılmaz bir çelişki var. Bu kadar zenginlik var ama inanılmaz bir fakirlik de var. Burada bir yanlışlık var. Bunu düzene sokmamız lazım.  İnsanlar bizden para pul istemiyor. Cebime para koy demiyor. İş bul diyor. Bir belediye başkanı vizyon koymalı. Yol temizlemekle, ağaç budamakla, sinek öldürmekle olmuyor. Bunları zaten yapacağız. Bunları yapacak ekibimiz zaten var” diye konuştu.

‘BİZ DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ’

Yatırımcının önünü açan, yatırımcıya destek olan bir belediye başkanı olacağını belirten Vahap Seçer, “İnsanlar gelsin, Mersin’e yatırım yapsın. Biz de yerel bürokrasiyi önlerinden kaldıralım. Bir diğer önemli şikayet de insanlar ayrımcılık istemiyor. İnsanlar kendini bu şehre ait hissetmek istiyor. Dininden, mezhebinden, meşrebinden, kökeninden dolayı ötelenmek istemiyor. Biz bunu ortadan kaldıracağız. Herkesi kucaklayacağız.1 Nisan’da belediye başkanı olduğumda, belediyede ne yapacağımızı, hangi bölgede ne tür değişiklik yapacağımıza dair her hazırlığımız tamamlandı. Biz Mersin’i yönetmeye talibiz. Daha iyi işler yapacağız. Gelmiş geçmiş başkanlara teşekkür ediyoruz. Biz daha iyisini yapmak istiyoruz, yeni bir birvizyon ortaya koymaya geliyoruz.

‘ÜNİVERSİTE OKUMAYA GİDEN GERİ GELMİYOR’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkan Ruhi Koçak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Vahap Seçer,  “Vatandaşın faydasına olan, istihdam yaratan,  Tarsus’a katkı sunan yatırımlara pozitif ayrımcılık yapacağım. Ben tarafım. Kentime iş, aş, ekmek sağlayan yatırımcının tarafındayım. Yoksul kesimlerin tarafındayım. Benim yoksullara pozitif ayrımcılık yapmam, onları korumam lazım. Ayrıca bu yoksulluğu ortadan kaldıracak yatırımcılara pozitif ayrımcılık yapmam lazım.Mersin’de zengin çok zengin, fakir çok zengin. Mersin vergide 6. Sırada ama gelir dağılımı adaletsizliğinde 3. Sırada. Böyle bir şey olabilir mi? Bu eşitsizliği gidermemiz lazım. Nüfusumuz göç veriyor. Üniversite okumaya giden gelmiyor, Mersin’de okumaya gelen burada kalmıyor. Çünkü yapacağı işin burada karşılığı yok. Bunları değiştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEREL SEÇİMLER, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA