18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Akşener Mersin’den seslendi


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de aday tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Akşener, "Bu soruyu sormaya senden cevabını alana kadar devam edeceğim" dedi.

 

Tarih : 5 Mart 2019 Salı 02:51   Okunma : 1363

Mersin'de yaşanan Burhanettin Kocamaz, krizinin ardından Demokrat Parti'nin adayı Ayfer Yılmaz'ı destekleme kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısına katıldı.

Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği tanıtım toplantısında Akşener, büyük bir coşku ve davullarla karşılandı.Akşener, konuşma yapacağı alana Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte geldi. Burhanettin Kocamaz ve Ayfer Yılmaz'da iki genel başkana eşlik etti.

İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin yerel seçimlerdeki ortak sloganı “Mersin Kırat’la İYİ Olacak!” olarak açıklandı. Seçim için hazırlanan afişlerde, bir tarafta Genel Başkanlar Meral Akşener ve Gültekin Uysal, diğer tarafta da Burhanettin Kocamaz ve Ayfer Yılmaz’ın fotoğrafları aynı karede kullanıldı.

Organizasyon başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından salondakiler hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

Açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin halkına demokrasiye sahip çıktığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Demokrasi dışı olaylarla maalesef önce içimizden, sırtımızdan vurulduk. Daha sonra da seçim kurullarının aldığı garabet kararlarla halkımızla olan gönül bağımızı koparmak Mersin’in önünü tıkamak istediler" ifadelerini kullandı.

"Bu kentin insanına bundan sonra da Sayın Ayfer Yılmaz ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz" diyen Kocamaz, "Ben bütün arkadaşlarımızı kalan 28 günlük süre içinde gece gündüz demeden çalışmaya herkese ulaşmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.Kocamaz'ın ardından sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, "Demokrasi bayrağımızın ayağa kalkması gerekiyordu. Sevgili başkanımız hizmetler kervanına devam edecek biz de onun destekçisi olacağız. Bir Cumhuriyet kadını olarak, bu bayrağı yerde bırakmak bize düşmezdi. Başkanımızın bıraktığı eserleri devam ettirip üzerine yenilerini koyarak tekrardan demokrasi bayrağını o direğe çekmeye var mısınız?" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise "Sayın Burhanettin Kocamaz’a ben de müteşekkir olduğumu ifade ederim. Demokrasi yolsuzluğu yapanlara ayar verecek olan sizlersiniz. Bu tekerlek tümsekte kalmamalı. Bu kavganın ve bu davanın bir parti mücadelesi olmadığını inşallah hep beraber anlatacağız. Mersinimizin bağrına aday olarak sayın bakanımız Ayfer Yılmaz'ı emanet ediyoruz" açıklamasında bulundu.Uysal, konuşmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kürsüye davet etti.

Yoğun tezahüratlar eşliğinde sahneye gelen Akşener, "Öncelikle çok değerli kardeşim Gültekin Uysal Beyefendi ve Hacı Başkanım deyip, hiç yaş farkımızı bilmeden var mı yok mu bilmeden ağabey olarak gördüğüm Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ederim" diyerek sözlerine başladı."Benim için bir kız kardeş olan Ayfer Yılmaz. Politikaya birlikte başlamıştık. İstanbul’dan Ankara’dan aday olabilirdi ama Mersin’i tercih etti" diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"İNSANLARIN BU DERECE NAMERT OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM""

1995’ten bahsediyorum. Arslanköy değerli bir milattır ama o sandıkların üzerine oturan işte bu nergis kokulu kadınlardı. Zaman zaman Mersin’e geldik gittik. Mersin hep bizim karanlık zamanlarda, içimizin yandığı, haksızlığın diz boyu olduğu zamanlarda içimizin ferahladığı bir demokrasi şehri oldu. Hep bu ferahlamayı ağırlıklı olarak Mersinli kadınlarla gerçekleştirdik. 25 yıllık siyasi hayatımda, pek çok acılı zamanlara, milletimizin haksızlığa uğradığı dönemlere şahitlik ettim. Özellikle 28 şubat döneminde yine demokrasi yanında demokrasi aşığı Mersin Milletvekillerinin kaya gibi yerinde durduğunu gördüm. O günün postallarından korkanların karşısında durduk. Ama Hacı Başkan, sana yapılan bu komploya üzüldüğüm kadar hiç üzülmedim. Ben insanların bu derece namert olabileceğini hiç düşünmedim. Bu komployu yırtıp atmak hepimizin görevidir.

""BU ŞIMARIKLIĞA BİR SON VERMENİZİ İSTİYORUM""

Bu komplo millet iradesine, millet iradesine Mersinlinin iradesine korkakça yapılan bir komplo ve ihanettir. Şimdi bir şey yapılacak. Ben Sayın Ayfer Yılmaz’a Milletvekilliğini teklif etmiştim kabul etmedi. O 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığını alabileceğimizi düşünerek Genel Merkez'de benimle çalıştı. Ancak Burhanettin başkanın kendisine bu görevi teklif etmesinden sonra bana, ‘Bu bir vatan görevidir ve bu Mersin kızı olmanın getirdiği bir sorumluluktur. Ben bu göreve varım ve bunu bir fedakarlık olarak görmüyorum’ dedi.

""Ayfer Yılmaz Mersin’in kara çadırının kızı olarak, Burhanettin abisinin teklifini kabul ederek, Mersin’de düşürülmeye çalışılan demokrasi bayrağını yerden kaldırıp burca dikmek için burada. Hanımefendiler, Arslanköy’de o sandıkların üzerine oturan kadınlarımızın evlatları kız kardeşleri. Sizin üzerinize yapılan bu komployu, az kalan zamanda kapı kapı gezerek insanımıza bu yapılanı anlatarak bu hizmet yarışını kazanacaksınız kazanacaksınız kazanacaksınız…Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak burada bulunabilirim ama DYP’nin İçişleri Bakanı, şapkamla birlikte buradayım. Ayfer Yılmaz’ı seçmenizi seçtirmenizi istiyorum. Bu şımarıklığa bir son vermenizi istiyorum.

""SAYIN ERDOĞAN...

""Sayın Erdoğan, "tek bayrak" diyorsun hangi bayrak? Ben diyorum ki Türk bayrağı. Diyorsun ki "tek millet" hangi millet? Ben diyorum ki Türk Milleti. Diyorsun ki "tek vatan" Hangi vatan? Türk vatanı! Buradan soruyorum, 17-18 milyon adayın tamamını kadınıyla erkeği ile terörist ilan etme haddini ve hakkını kendinde buluyorsan, söyle bakalım bu tek bayrak, tek millet, tek vatan neresidir? Bu soruyu sormaya senden cevabını alana kadar devam edeceğim."

Paylaş :
Etiketler :  İYİ PARTİ, MERAL AKŞENER, YSK, YEREL SEÇİMLER, DEMOKRAT PARTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA