29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Anadolu’yu Anadolu yapan Yörüklerimizdir


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Taşeli Yörükleri ve Gülpınarlılar Derneği ziyaretleri sonrası vatandaşlara seslendi.

 

Tarih : 6 Mart 2019 Çarşamba 07:07   Okunma : 958

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında geldiği Mersin'de Taşeli Yörükleri ve Gülpınarlılar Derneği'ni ziyaret etti.

Yörüklerin Türk kültürünü yaşatan önemli bir toplum olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Anadolu'yu Anadolu yapan Yörüklerimizdir. Onlar, Türkçe'nin bütün Anadolu'da yayılmasını sağlamışlardır. Yörükler de kadınların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Rahmetli ninem güneş doğduğunda güneşin ilk ışıklarının çarptığı kayayı öperdi. O geleneği asla unutmuyorum.

Yörüklere, dilimizi yaşattıkları için şükran borçluyuz. Mersin, küçük bir Anadolu. 80 ilden Mersin'e gelen insanlar var. Mersin, barış ve huzur kenti olmak zorunda. Her inançtan ve kimlikten insanlarımız var. Mersin yaylaları, dağları, ovaları, kırsalı ve denizleri ile güzel bir kent.

Bu kenti marka yapmak hepimizin ortak görevi. Bu kentte huzuru sağlamak ve güçlü bir entelektüel yapıyı oluşturmak da hepimizin ortak görevi. Eğer Toroslarda bir çadır görüyorsanız ve o çadırın dumanı tütüyorsa bu ülkenin beka sorunu yoktur. Yörükler varsa bu bayrak asla inmez. Yörükler barışın ve huzurun teminatıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret sonrası yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

- Gençlik kotasının gelmesi lazım. Böylece bütün siyasal partilerin kadın erkek dengesinin sağlanması lazım. Bu denge sağlandığı zaman siyasette kalite de yükselecektir.

- Şunu sakın unutmayın. İnsanın olduğu her yerde sorun vardır. Sorunsuz bir dünya yoktur. Ama akıllı insanlar sorunları kısa sürede çözerler. Liyakat dediğimiz olay belli konularda uzmanlaşmadır. İnsanlar belli konularda uzmanlaştıkça sorunları daha iyi çözmeye başlamıştır.

- Sorunları önceden görüp önlem almak hepimizin ortak sorumluluğu olmak zorundadır.

- 7 milyona yakın gencimiz işsizse bir sorun var demektir.

- Bizim yapmak istediğimiz, sorunu önceden görüp önlem almak.

- Bugün bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Geçen yılın Ağustos ayında bu krizden nasıl çıkarız diye 13 madde halinde açıkladık. Eksiklikler olabilir, hepsinin doğru olmadığı da düşünülebilir. Ama öneriyi getireni suçlayamazsınız. Öneriyi getireni suçluyorsanız siz devleti yönetemiyorsunuz demektir.

- Bugün işsizliği arttıracak olan bir krizle karşı karşıyayız.

- Vatandaş, sorunun çözümüne nasıl katkı sunacak? Oylarıyla. Demokrasilerde kural şudur. Siyasi partiler çıkarlar vatandaşın önüne. Vaatlerde bulunurlar. Eğer vaatlerde bulunan siyasi otorite, o vaadini yerine getirmezse bir sonraki seçimde vatandaş "sen söz verdin, tutmadın, gereğini yapmadın bu sefer sana oy vermeyeceğim" der. Başka bir vaatte bulunan partiye oy verir.

- Takım tutar gibi siyasi parti tutulmaz.

- Demokrasiye sahip çıkıldığı ölçüde insanlar düşüncelerini daha rahat dile getirebilirler.

- Bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Birlikte aydınlığa çıkmak zorundayız. Birlikte mücadele etmek zorundayız.

- Türkiye'nin en güzel illerinden birisinde, Mersin'de yaşıyorsunuz. Meralar, yaylalar, toroslar, denizler var. Sorunları olan bir yer aynı zamanda. Sorunların çözülmesi lazım.

- Balkan türkülerini dinlerken hangimizin hoşuna gitmez? Karadeniz'in şarkılarını dinlerken hepimiz bu büyük zenginliğin bir parçası olduğumuzu kabul etmiyor muyuz? Bütün bunlar zenginliktir. Böyle baktığımız zaman Türkiye düzelir. Türkiye'de mutlu, huzurlu insanlar olur. Benim istediğim o. Eğer sizler de aynı talebi dile getirmek istiyorsanız yapacağınız tek şey var.

- Sandığa gideceksiniz, oy vereceksiniz. CHP sizin kültürünüzün bir partisi değil mi? Bütün Türkiye'yi kaynaştıran, o görkemli dünyada saygınlığı olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran ve hiçbir gücün önünde boyun eğmeyen Gazi Mustafa Kemal ve onun kurduğu bir parti var. Sahip çıkmanız lazım. Türkiye'ye çağdaş uygarlığa taşımak gibi bir görevimiz var bizim.

- İki şeye mutlaka uyacaksınız. Birincisi, belediye başkanı koltuğuna oturduktan sonra size oy versin vermesin bütün vatandaşlara hizmet vereceksiniz. İkincisi, bir mahalle eğer yoksulsa oraya pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.

- Halka yalan söyleyen politikacılarımız var. Türkiye'nin en büyük zaafı da bu. Doğruları söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir atasözümüz var. Doğruları söyleyene sahip çıkın.

- Sizden istediğim, oy kullanırken elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın.

- Siyaset dediğiniz hizmet yarışıdır. Bizde siyaset kavga yarışına döndü. Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Sabahtan akşama kadar televizyonda her türlü hakaret. Bunun adı siyaset değil.

- Ayak oyunları var. Ayak oyunlarından birisi Mersin'de oldu. Mersin Büyükşehir Belediye başkanını seçime girmesin diye seçim kuruluna liste verilmedi. Bakın başka bir partiden ama ben demokrasiyi savunuyorum. Niye vermediniz onu? Kumpas kurdular. Demokrasilerde kumpas kurana halkın ders vermesi lazım.

- İYİ Partiye Ankara'da da kumpas kurmak istediler. İYİ Parti'ye 15 vekil verdik seçime girmesi için. Demokrasi hepimiz için geçerli.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, TAŞELİ YÖRÜKLERİ, GÜLPINARLILAR DERNEĞİ, GÜLNAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA