29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mezitli’de yaşlılar çocuklar ile buluştu..


Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çocuklarla yaşlıları bir araya getirdi. Mezitli Down Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte, araçlarla evlerinden alınan yaşlılar, şarkılar ve çeşitli gösteriler ile unutulmaz bir gün yaşadılar.

 

Tarih : 25 Mart 2017 Cumartesi 10:05   Okunma : 1521

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası kapsamında Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu tarafından 7’den 70’e sloganı ile Down Kafe’de öğle yemeği düzenledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılan yaşlılar belediye araçları tarafından evlerinden alınarak etkinlik sonrası yeniden evlerine bırakıldı.

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi öğrencileri ile Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Yaş Alma Evi üyelerinin buluştuğu etkinlikte, çocuklar ile yaşlılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Mersin Tebessüm Gönüllüleri Palyaço Grubu’nun da destek verdiği etkinlikte, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm katılımcılara havlu hediye ederken,Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi öğlencileri kendi elleri ile yaptıkları hediyeleri yaşlılara verdiler.

Mersin Alzheimer Derneği Müzik Korusu’nun seslendirdiği şarkıların eşliğinde yaşlıların sergiledikleri danslar çok ilginç ve renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Koroya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve muhtarlar da katılarak, Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdiler. 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADIK

İlk kez evlerinden alınarak böylesi bir etkinliğe dahil edildikleri için mutlu olduklarını ifade eden konuk vatandaşlar, “Çok farklı bir gün geçirdik. Çocuklarla bir araya geldik hediyeler aldık, yemek yedik, dans ettik. Başkanımıza bize böylesi bir sürpriz hazırladığı için teşekkür ederiz. Bizlere çok nazik davranıldı ve çok özel olduğumuzu hissettik. Başkanımız Neşet Tarhan başta olmak üzere tüm personele bu nazik davetleri için teşekkür ederiz” dediler.

Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verirken, Sosyolog ve Aile Danışmanı Yeliz Üregen de yaşlanma sırasında yapılması gerekenleri anlattı. 

HER YAŞTAN İNSANIMIZIN MUTLU OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yaşlıların sadece böylesi özel günlerde değil her zaman yanlarında olmaya ve en güzel hizmeti sunmaya gayret ettiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz belediye olarak Mutlu Kent Mezitli sloganıyla geldik. Her yaştan insanımızın da mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Mutluluğun temel koşulu sağlıklı olmak. Sağlıklı değilseniz mutlu olmanız mümkün değil. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olduk ve yaptığımız çalışmalar nedeniyle ödül verildi. Şimdi de Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyelik için çalışıyoruz. Mersin Alzehimeir Derneği ile birlikte Aktif Yaş Alma Evi açtık. İkincisini yapmak için çalışıyoruz.  Bunun yanında Mezitli'de bisiklet kullanımını arttırmak istiyoruz. İlçemiz o yönüyle de tanınsın istiyoruz. Yaşlılarımız arasında da bisiklet kullanımı artsın istiyoruz” dedi.

MEZİTLİ BELEDİYESİNDEN BİR YENİLİK DAHA, YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, “Sağlık görevlimiz Mürsel Aksoy’un yönetiminde şimdi tespit çalışmasına başladık. Kısa bir süre sonra ne kadar evde yalnız yaşayan yaşlımız olduğunu kesin tespit ettikten sonra gerekli ekipman, araç ve bir ofis tahsis edeceğiz. Evde yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan insanlar için ne yapabiliriz diyerek birimi genişleteceğiz.  Yurt dışında yaptığımız araştırmalarda gördüğümüz kadarıyla, gerekirse kapılarını çalıp sohbet edeceğiz, banyosunu, temizliğini yapacağız, fatura yatırması gerekirse yatıracağız, yemek ihtiyacı varsa onları karşılamaya çalışacağız” şeklinde bilgi verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  hayır, mezitli belediyesi, evde bakım sosyal hizmet bürosu, yaşlılara saygı haftası, mezitli down kafe.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA