20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Mezitli’de 8 Martta 8 Nikâh


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Mezitli Belediyesi, Mezitli Soroptimist Kulübü ve İçel Soroptimist Kulübünün ortaklaşa birlikte düzenlediği toplu nikâh töreni ilginç olaylara sahne oldu. Mezitli Down Kafe yanında bulunan halı sahada kıyılan toplu nikâha çocuklarıyla gelen gelinler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la çiftetelli oynadı.

 

Tarih : 10 Mart 2019 Pazar 10:48   Okunma : 1528

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Mezitli Belediyesi, Mezitli Soroptimist Kulübü ve İçel Soroptimist Kulübünün ortaklaşa birlikte düzenlediği toplu nikâh töreni ilginç olaylara sahne oldu.

Mezitli Down Kafe yanında bulunan halı sahada kıyılan toplu nikâha çocuklarıyla gelen gelinler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la çiftetelli oynadı.

Mezitli ve İçel Soroptimist Kulübü üyelerinin yapmış olduğu ortak çalışma ile Hürriyet Mahallesinde yaşayan 8 çiftin nikâhlarının olmadığı tespit edildi. Bazı çiftlerin çocukları olmasına karşın ailelerinin rızaları bulunmaması nedeniyle nikâh yapamadıklarını tespit eden kulüp üyeleri Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle aralarında Hürriyet Mahallesi Muhtarı Sıtkı Tan’ın da bulunduğu aileleri ikna ederek toplu nikâh yapılmasını sağladı. Mezitli Belediyesi Down Kafe yanında bulunan halı sahada yapılan tören ilginç olaylara sahne oldu. Bir gelinlik firmasının sponsorluğunda yapılan törende bazı çiftlerin çocuklarıyla katıldığı görüldü.

Nikâh törenine, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyeleri Semra Dinçer, Fatma Güner, Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Tarhan’ın kıydığı nikâhlarda, çiftlerin şahitliklerini ise törene katılan konuklar yaptı.

Başkan Tarhan, nikâhını kıydığı gençlere içerisinde erguvan tohumu bulunan imza attıkları kalemi ve evlilik cüzdanlarını verdi. Başkan Tarhan ayrıca çiftlere altın taktı.

Çalınan dans müziğiyle eşi Sembol Tarhan’la dans eden Başkan Tarhan, eğlenen genç çiftlerle çiftetelli oynadı.

Mezitli gibi çağdaş bir kentte hala nikâhı olmayan çiftlerin bulunmasının çok üzücü olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada son dönemde artan kadına şiddet olaylarına değindi. Nikâh töreninden kısa bir süre önce geçtiğimiz yıl öldürülen üniversite öğrencisi Feray Şahin’in anmasına katıldıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, “Son dönemde artan şiddet olayları hepimizi son derece üzmektedir. Bunun en büyük nedenleri arasında maalesef tanık olduğumuz gibi çeşitli nedenlerle nikâh kıyamamış, güvencesi bulunmayan gençlerimizin olması da bulunuyor. Biz ailelerle görüşerek hem büyük bir buluşmayı sağladık hem de çiftlerimize geçte olsa gelinlik giyme ve nikâh töreni yapma fırsatı sunduk. En büyük dileğimiz bu tür olayların en aza indirilebilmesidir. Ben genç çiftlerimizin kaç çocuk yaptıklarıyla ilgilenmiyorum. Onlardan tek dileğim Atatürkçü, çağdaş insan haklarına ve demokrasiye inanmış çocuklar yetiştirmeleridir” dedi.

Yeni evli çiftler Başkan Tarhan’ın sağladığı müzik imkânı ile mahallelerine giderek orada eğlenceye devam ettiler.

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, mezitli belediyesi, chp, yerel seçimler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA