23 Nisan 2024 Salı

12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI  
 
     
   

Başkan’lar Kent zirvesinde buluştu


CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, MHP’li rakibi Hamit Tuna ve Demokrat Partili rakibi Ayfer Yılmaz ile birlikte Özel Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEYAM) tarafından düzenlenen Mersin Zirvesi’ne katıldı.

 

Tarih : 13 Mart 2019 Çarşamba 10:04   Okunma : 1252

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  MHP’li rakibi Hamit Tuna ve Demokrat Partili rakibi Ayfer Yılmaz ile birlikte Özel Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEYAM) tarafından düzenlenen Mersin Zirvesi’ne katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer,  “Bu toplantı ülkede bir ilktir. Bu nedenle biz bu toplantının adına büyük buluşma dedik. Bunun kutuplaşmanın olduğu bir dönemde sosyal ve toplumsal barışa vesile olmasını ve tüm ülkeye örnek olmasını diliyorum” dedi.

Toros üniversitesi Rektörü Haluk korkmazyürek de “Üniversitelerin akademik faaliyetleri yanı sıra topluma katkı sunuşları da vardır. Bu kapsamda Mersin halkı ve üniversitemiz gençliğiniBüyükşehir Belediye Başkan adaylarımızla bir araya getiriyoruz. Bu demokratik ve yüksek seviyeli ortamın oluşmasında, üniversiteli gençliğimize bu katılımcılığın en güzel örneğinin gösterilmesinde en büyük pay davetimize icabet eden adaylarımızındır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayları söz alarak genel ilkeleri ve proje hazırlıkları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

‘MANİPÜLASYONLARA TAKILMAYALIM. İŞİMİZE BAKALIM’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, salonu dolduran yüzlerce gencin coşkulu alkışları ve tezahüratları arasında kürsüye geldi.

Vahap Seçer sözlerine, “Ankara siyaseti suyu başka mecralara akıtmak istiyor. Manipülasyonlara takılmayalım. İşimize bakalım. İşimiz Mersin’de iş bekleyen gençlere iş sahaları açmak. Genç beyinler bizden gelecek bekliyor, iş sahaları bekliyor. Biz onlara ne vereceğiz, onu konuşalım” diyerek başladı.

‘BENİ HEYECANLANDIRAN PROJE İLERİ TEKNOLOJİ KAMPÜSÜ’

160’tan fazla proje hazırladıklarını, bunları Ekonomik Projeler, Sosyal Projeler ve Yatırımcı-Yenilikçi Belediyecilik Projeleri olarak üçe ayırdıklarını anlatan Vahap Seçer,  “Ekonomik anlamda kentin değişik aktörlerinin talepleri var. Önemli bir sanayi kentiyiz. Çok kimlikliyiz. Hepsi bir arada. Sanayi var, turizm var, ticaret var.  Küçük sanayi siteleri veOSB’ler konusunda belediyeye düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. Dünya Endüstri 4.0 Devrimi’ni yaşıyor. Bizim de çağın gereklerini yakalamamız lazım. Üniversitede mucit çocuklarla ileri teknoloji firmalarını buluşturacağız. İlk yapacağım ve beni heyecanlandıran projelerimbaşında ileri teknoloji kampüsü geliyor. Bu proje ile beyin göçünü önleyeceğiz. Gençlerimiz icat yapacak, icatlarını bu kampüste geliştirme olanağı bulacak” dedi.

‘TARIM VE TURİZM İÇİN HÜKÜMETİN İNSAFINI BEKLEMEYİZ’

Dünyanın hiçbir yerinde tarımın ve turizmin devlet desteği olmadan gelişmediğine dikkat çeken Vahap Seçer,  “Merkezi hükümetin insafını beklemeden kendi imkanlarımız dahilinde turizme ve tarıma önemli yatırımlar yapacağız. Kadınla tarımı iç içe koyuyorum. Hedef kitlemiz Torosların eteklerindeki fakir çiftçiler. Erkekler kahvede, kadınlar kıt olanaklarla tarım yapmaya çalışıyor. Kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılık yapacağız. Dezavantajlı gruplar ayrımcılığı hak ediyor.  Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kuracağız. Başında da kadın daire başkanı olacak. Kreşleri çok önemsiyoruz. Kreş, yurtlar, kız öğrenci yurtları çok önemli. Çocuk ve gençlik etkinlik merkezleri öncelikli projelerimiz olacak. Uyuşturucu kullanım yaşı 10’un altına düştü. Bu merkezlerde çocuklarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

‘HER İLÇEDE UCUZ VE TEMİZ SU İÇİLECEK’

Mersin’in tüm ilçelerinde ucuz ve temiz su olanağı sağlayacaklarını ifade eden Vahap Seçer,  “Su zengini değiliz ama su fakiri de değiliz. Kaynak olarak yeterli.Benim başkanlığım döneminde Mersinliler ucuz ve temiz su içecek” dedi

 

 

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEREL SEÇİMLER, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA