29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Mersin Fukuşima Olmasın


Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Fukişima Nükleer Santral felaketinin 8. yılı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Osman Koçak, iktidarın ülkenin enerji sorununa, doğadan ve insandan yana çözümler ve programlar ile yaklaşması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 13 Mart 2019 Çarşamba 11:17   Okunma : 1059

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Fukuşima Nükleer Santral felaketinin 8. yılı dolayısıyla Mersin Tabip Odası'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Basın açıklamasına 8 yıl önce Fukuşima Nükleer Santrali'nin soğutma sistemlerinin çalışmadığını ve her nükleer santralde yaşanabilecek bir olay olduğunu hatırlatarak başlayan NKP dönem sözcüsü Osman Koçak, " Fukuşima Nükleer Santrali Felaketi 25 yıl içinde oluşan ikinci büyük nükleer santral felaketidir. Çernobil Nükleer Santrali patlamasının yaydığı radyasyon Türkiye’yi de etkilemişti. Doğu Karadeniz’de yetiştirilen çayların toprak altına gömüldüğü halen hafızalarda. Amerika, Avrupa, Rusya ve Japonya'da 50'yi aşkın küçük ve büyük kazalar yaşanmıştır" diye konuştu.

Nükleer santral inşasında ki ısrarın sebebinin nükleer santral için ekipman üreten ve inşasında yer alan şirketlere kar sağlamak olduğunu söyleyen Koçak, "İktidarlar hem sermaye sahiplerine alan sağlamak hem de nükleer santrallerin ürünü olan ve nükleer silah yapımında kullanılan plütonyum elde etmek için nükleer santral projelerine destek veriyorlar. Böylelikle ülkelerinin hem doğasını, hem insanını, hem de ekonomisini tehlikeye atıyorlar" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin proje maliyetinin 22 milyar dolar olduğunu açıklayan Koçak, "Sinop Nükleer Santral projesinin değeri ise 18 milyar dolar. Fukuşima Nükleer Santral Felaketi'nden sonra Japonya’da sıkılaştırılan güvenlik önlemlerine uymak zorunda kalan Mitsubishi maliyeti 44 Milyar dolara çıkan projeden çekilmek zorunda kalmıştır. Bu gelişme inşaatı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nin güvenilirlik durumunu da yeniden sorgulatıyor." açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  NKP, MERSİN, AKKUYU NÜKLEER SANTRAL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA