18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Mersin Kadın Platformu’ndan Şevket Can’a Tepki


Mersin Kadın Platformu, belediye başkan adaylarının seçim sürecinde kullandıkları kadınları aşağılayan cinsiyetçi söylemlerine karşı bugün Özgür Çocuk Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 23 Mart 2019 Cumartesi 19:23   Okunma : 1427

Mersin Kadın Platformu, belediye başkan adaylarının seçim sürecinde kullandıkları kadınları aşağılayan cinsiyetçi söylemlerine karşı bugün Özgür Çocuk Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

"Kriz ortamında kadın emeği sömürüsünün arttığı, eşitsizliğin daha da derinleştiği kadına yönelik şiddetin yükseldiği bir dönemde yerel seçimlere gidiyoruz.  Tüm bu atmosfer içerisinde kimi adayların eşitliğe inanmadığını ifade ederek, kadınlara itaat etmeyi öğütleyerek, kadınları aşağılayan, cinsiyetçi söylemleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bölgemizde ise kimi belediye başkan adayları cinsiyetçi söylemlerde ve kadın düşmanlığında adeta birbiri ile yarış halindedir. Cesaretini yaslandığı kadın ve çocuk düşmanı iktidardan alan bu adaylar haddini fazlasıyla aşarak, işi kadınlara hakaret etme derecesine vardırmıştır.

AKP- MHP ittifakı Tarsus Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Şevket Can, 8 Mart’a sayılı günler kala kadınların katıldığı bir etkinlikte kadınlara yönelik hakaret ve cinsiyetçi söylem içeren bir fıkra anlatma cüretini göstermiştir. Buradan kendisine sesleniyoruz: Hiç komik değil, gülmüyoruz aksine öfkeleniyoruz! Bizden sana kötü haber; cinsiyetçi söylemlerde bulunana oy yok! Kadın düşmanlarına oy yok!

Hemen ardından kısa bir süre sonra, Adana Kozan Belediye Başkanı Adayı Nihat Atlı haddini aşarak, kadın düşmanlığında çıtayı daha da yükselterek, tecavüz dilini seçim malzemesi yapmaktan çekinmemiştir. Nihat Atlı seçim çalışması konuşmasında, ‘Rabbimin izniyle, bu Cumhur İttifakı'yla pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar mücadele verip Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta anasını belleyeceğiz arkadaşlar’ sözlerini sarf  ediyor. Kadınların bedeni sizin ne savaş meydanınız ne de seçim meydanınız!  Nihat Atlı’ya sesleniyoruz: Kadın düşmanlarına oy yok!

Bundan birkaç gün sonra ise, Erdemli AKP-MHP ittifakı adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kendini protesto eden kadınlara tahammül edemeyerek, ‘ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz diyerek kadınlara açıkça hakarette bulunmuştur. MükerremTollu’ya diyoruz ki, cıyaklamıyoruz var gücümüzle bağırıyoruz: Kadın düşmanlarına oy yok!

Bu söylemlerde bulunan, seçim çalışmalarında cinsiyetçi dil kullanan adaylar, kadınlar ve LGBTİ+lar için ayrımcılık, eşitsizlik ve cinsiyetçilikten başka hiçbir şey vaat etmiyor. Gerici politikalarla kadınları ve LGBTİ+ları yok sayarak belediyeleri yöneteceklerini sananlar çok yanılıyorlar. Kadınlar ve LGBTİ+lar için yaşanılası bir kent vaat etmeyen, cinsiyetçi söylemlerle seçim propagandası yapan adaylara yerel yönetim seçimlerinde oy yok! Kadın düşmanı politikalarla kentimizi yönetmenize izin vermeyeceğiz!"

Paylaş :
Etiketler :  mersin kadın platformu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA