23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Dinçer, “4 B iş göremezlik ödeneği beyan işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecek”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 4-b (Devredilen Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalıların iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde istirahat raporu olması şartıyla ödenen iş göremezlik ödeneği beyan işlemlerinin artık e-devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

 

Tarih : 27 Mart 2019 Çarşamba 05:44   Okunma : 1052

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 4-b  (Devredilen Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalıların iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde istirahat raporu olması şartıyla ödenen iş göremezlik ödeneği beyan işlemlerinin artık e-devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

Başkan Dinçer, yaptığı yazılı açıklamasında 1/10/2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanun ile tek çatı altında birleştirilen sosyal güvenlikte norm ve standart birliğinin sağlanması amacıyla eski tabirle Bağ-Kur  yeni tabirle (4/b) kapsamındaki sigortalılara iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde gerekli şartların sağlanması halinde iş göremezlik ödeneği hakkı getirildiğini hatırlattı.

Dinçer, “ Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tek çatı altında birleştirilmesi öncesi SSK’lı olarak isimlendirilen 4-a sigortalılarına tanınan iş göremezlik ödeneği, Anayasanın eşitlik ilkesi ihlal edilerek 4-b’li (Bağ-Kur) sigortalılarımıza verilmiyordu. Biz verdiğimiz uzun mücadeleler sonrası 1/10/2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanun ile bu haklardan 4-b’li sigortalılarımızın da yararlanmasının önünü açtık. Ancak söz konusu kanunla getirilen iş göremezlik ödeneği hakkı 4-b sigortalılarımızca çok iyi bilinmemesinden kaynaklı olarak amacı doğrultusunda kullanılamadı” dedi.

Dinçer 4-b sigortalılarına ilgili kanunla getirilen iş göremezlik ödeneğini şartlarını ise şu şekilde sıraladı. “4-b sigortalılarımızın iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde istirahat raporu olması şartıyla ödenen iş göremezlik ödeneği genel sağlık sigortası dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması şartıyla yatarak tedavi süresince veya yatarak tedavi sonrası bu tedavinin gereği olarak istirahat raporu aldıkları sürede ödenmektedir. 4/b kapsamında sigortalı kadının analık halinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi için ise   1- Sigortalı kadının, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirmiş olması,  2- Genel sağlık sigortası dâhil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması gerekmektedir.  Analık halinde geçici iş göremezlik ödeneği alınabilmesi için yatarak tedavi şartı aranmaz”.

 Başkan Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca 13 Mart 2019 tarihinde yayınlanan genelge ile 4-b  kapsamındaki sigortalıların iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde istirahat raporu olması şartıyla ödenen iş göremezlik ödeneği beyan işlemlerinin artık e-devlet üzerinden yapılabileceğini sözlerine ekleyerek, “Bu kapsamdaki sigortalıların kurum ünitelerine müracaat ederek istirahatli olduğu günlerde çalışmadığına dair beyan vermeleri halinde geçici iş göremezlik ödeneği ödenmekte idi. Söz konusu sigortalıların çalışmadığına dair beyanlarını Kurum ünitelerine müracaata gerek kalmaksızın e-devlet uygulamasındaki https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-is-goremezlik-raporu-calismazlik-beyan-islemleri  erişim adresinden elektronik ortamda yapabilmelerine imkan sağlanmıştır” şeklinde açıklamasını tamamladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  TALAT DİNÇER, ESOB, YALÇIN AĞA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA