28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Başkan Adil Aktay’dan emniyete çağrı


Mersin’de seçmen iradesini etkilemek isteyen birtakım güçlerin sahneledikleri oyunlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Adil Aktay, emniyet güçlerini göreve davet ederek, “Kentin en işlek yerlerinde pankartlarımızın üstüne yazılar yazan, sahte bildiriler dağıtarak toplumu kargaşaya sürüklemek isteyen kişileri kamera kayıtlarıyla tespit etmek zor olmasa gerektir” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2019 Perşembe 01:48   Okunma : 1618

Mersin’de seçmen iradesini etkilemek isteyen birtakım güçlerin sahneledikleri oyunlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Adil Aktay, emniyet güçlerini göreve davet ederek, “Kentin en işlek yerlerinde pankartlarımızın üstüne yazılar yazan, sahte bildiriler dağıtarak toplumu kargaşaya sürüklemek isteyen kişileri kamera kayıtlarıyla tespit etmek zor olmasa gerektir” dedi.

CHP Mersin İl Başkanlığı Binasında yapılan toplantıya İl Başkanı Adil Aktay başta olmak üzere CHP PM Üyesi Fatma Güner, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Didar Şimşek,Gençlik Kolları İl Başkanı İ.Ehem Güzel, Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel,İlçe Başkanları,yöneticiler,Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katılım gösterdi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Aktay, bu seçim döneminde son yıllarda Türkiye’de hiç görülmeyen bir şey yaşandığını ifade ederek, “3 büyükşehir belediye başkan adayı, bir araya geldiler, üniversite öğrencilerinin karşısına birlikte çıktılar, projelerini anlattılar, soruları birlikte yanıtladılar. Belediye başkan adayları demokratik, seviyeli ve tatlı bir siyasi rekabetin, son derece olgun bir örneğini sergilediler. Bütün Türkiye’ye örnek oldular. Kendilerine, Mersin adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Mersin işte budur. Mersin’in siyasi iklimi, demokrasi anlayışı, kardeşlik algısı budur. Ne var ki, son günlerde, Mersin’in bu ruhunu kavrayamamış, Mersin’e yabancı kimi çevrelerin, Türkiye’nin başka yerlerinde sergilemekte oldukları kirli bir oyunu Mersin’de de sahnelemeye çalıştıklarını görüyoruz. Bir propaganda malzemesi olarak masa başında üretilmiş olan ‘beka sorunu’ tartışmalarıyla başlatılan bu oyunu kurgulayanlar, seçmeni açıkça tehdit etmektedirler: ‘Ya benim adayıma oy verirsin ya da seni düşman, terörist ilan ederim.” dedi.

“YALAN VE İFTİRANIN DOZUNU YÜKSELTTİLER”

“Demokrasiye, yurtseverliğe, milliyetçiliğe sığmayan, kardeşi kardeşe düşürmeyi göze almış, seçimi kazanmak için her yolu mubah gören bu yaklaşım, durduk yerde ortaya çıkmadı elbette” diyen Aktay, şöyle devam etti: “31 Mart’ta sandıktan çıkacak sonuçtan duyulan korkunun ürünüdür bu. Bu korkunun neler yaptırabileceğini ilk olarak, Sayın Burhanettin Kocamaz’ın adaylığının son derece karanlık bir biçimde engellenmesiyle gördük. Ancak Mersin’in sağduyusu, yaratılmak istenen şaibe ortamına geçit vermedi ve kamuoyu gerekli olgunluğu göstererek, her şeye rağmen, demokratik süreci, doğru rotada tutmayı başardı. 31 Mart yaklaştıkça, sandıktan çıkacak sonuçtan korkanlar da kirli işlerini artırdılar. Yalan ve iftiranın dozunu yükselttiler. Yetmedi, bir ilçe belediye başkanına karşı kaset kumpası tezgahladılar. Bu karanlık eller şimdi de partimizin adaylarının ve özellikle de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Vahap Seçer’in 31 Mart’ta elde edeceği zaferi engellemek için harekete geçmiş durumdalar.”

“DÜŞMANLIK HİSLERİ YARATILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Mersin’in pek çok ilçesinde, organize bir şekilde ve eş zamanlı olarak adaylarına ve partilerine yönelik bir algı operasyonuna girişildiğini savunan Aktay, “Bu sabah afiş, pankart ve billboard ilanlarımıza yönelik saldırılar gerçekleşti. Üzerlerine yalan ve iftira dolu, kışkırtma amaçlı yazılar yazıldı. Partimizin Mersin’de hiçbir siyasi partiyle ittifak kurmadığı bilinmesine rağmen, başka parti ve partilerin amblemleriyle partimize oy isteyen, sahte bildiriler dağıtılmakta, bu bildirilerde yer alan kimi ifadelerle seçmenlerin yanıltılması hedeflenmektedir. Daha da vahimi, toplum içerisinde kin ve nefret duyguları körüklenmeye, düşmanlık hisleri yaratılmaya çalışılmaktadır. Mersin’in merkezinden, uzak ilçe ve köylerine kadar pek çok yerde, eş zamanlı olarak bu tür girişimlerde bulunulması, partimize yönelik bu karalama kampanyasının organize bir şekilde hayata geçirildiğini açıkça göstermektedir” şeklinde konuştu.

EMNİYET GÜÇLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Konuyla ilgili yasal girişimlerde bulunduklarını ifade eden Aktay, yargı ve emniyet güçlerine çağrıda bulunarak, şöyle dedi: “Yapılmakta olan, organize bir iştir ve milli iradenin sağlıklı bir biçimde tecelli etmesini önlemeye yönelik, son derece vahim bir suçtur. Failleri yakalanmadıkça, benzer girişimlere devam edileceği açıktır. Bu nedenle, olay hızla ve özenle araştırılıp failleri yakalanmak, haklarında gereken işlemler derhal yapılmalıdır. Kentin en işlek yerlerinde pankartlarımızın üstüne yazılar yazan, sahte bildiriler dağıtarak toplumu kargaşaya sürüklemek isteyen kişileri kamera kayıtlarıyla tespit etmek zor olmasa gerektir. Mersin Valiliğini ve ilçe kaymakamlarımızı da konuya gereken hassasiyeti göstermeye, seçimlerin huzur ve güvenini korumak konusunda tüm önlemleri almaya davet ediyorum. Son olarak, tüm Mersin kamuoyu bilmelidir ki, bu oyunları tezgahlayanlar son çırpınışlarını yaşamaktadır. Asla amaçlarına ulaşamayacaklar, Mersin seçmeninin özgür iradesine ipotek koyamayacaklar.”

“31 MART’TA DEMOKRASİ KAZANACAK”

Gerekli tüm tedbirlerini aldıklarını söyleyen Aktay, “31 Mart günü, sandığa giren her bir oyun güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dürüst, hukuka uygun, şaibesiz bir oy sayım süreci yaşanması amacıyla gerekli tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık. Hiç kimse endişe duymasın. 31 Mart’ta demokrasi kazanacak. Mersin’de mutlu, huzurlu ve refah içinde, kardeşçe bir gelecek hayal edenler kazanacak. 31 Mart’ta birliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, İL BAŞKANLIĞI, ADİL AKTAY, YEREL SEÇİMLER, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA