19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden Bir Gündüz Bakımevi Daha


Hayırsever işadamı İhsan Altunören’in annesi Ayla Altunören adına yaptıracağı çocuk gündüz bakımevinin proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 30 Mart 2019 Cumartesi 14:51   Okunma : 1262

Hayırsever işadamı İhsan Altunören’in annesi Ayla Altunören adına yaptıracağı çocuk gündüz bakımevinin proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 Akdeniz Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi üzerinde yapılacak 180 öğrenci kapasiteli çocuk gündüz bakımevinin kısa sürede tamamlanması planlandı. Yağışlı havaya rağmen yoğun ilginin olduğu törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bunun dışında 5 çocuk gündüz bakımevi daha yapacaklarının müjdesini vererek, “Aydınlık yüzlü çocuklar yetiştirmek için eğitime büyük önem vereceğiz. Velilerimizden yoğun şekilde ilkokul, ortaokul da olsun talepleri geliyor. Bu konuda yatırım yapmak isteyenlere destek sağlayarak, eğitimin karanlık ellere düşmesine engel olacağız” dedi.

Hayırsever İhsan Altunören’in yanı sıra, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende ilk sözü alan Hayırsever İhsan Altuunören, “Bölgenin en büyük ihtiyacı olan çocuk gündüz bakımevi yapılması konusunu görev edindik. İnşallah çok kısa sürede tamlayarak hizmete sunarız. Mezitli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mezitli’de hayırseverler tarafından yapılan eserlerin her geçen gün daha da çoğaldığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı konuşmada, “Daha önce kaybetmiş olduğu babaları Mehmet Altunören adına gençlik merkezi yaptılar. Şimdi de annesi Ayla Altunören adına bir çocuk gündüz bakımevi yapmak istediğini söyledi. Mezitli halkının gönlünün ne denli zengin olduğunun göstergesi. Göreve geldiğimizde önceliğimiz halkın güvenini kazanmaktı. Sağladığımız bu güven sonrası hayırsever vatandaşlarımız Mezitli’ye çok önemli eserler kazandırdılar. Bu özgüvenin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kentimiz gelişiyor. Ama gelişmek sadece binalar yapmak, yolları yapmak değildir. Yeni yapılanma bölgesinde parklar, spor alanları ve ihtiyaçlarını karşılayacağı hizmetleri sunabilmektir. Bu nedenle ikinci çocuk gündüz bakımevini en çok gelişen Akdeniz Bölgemize yapmayı uygun gördük. 180 kişi kapasiteli olacak çocuk gündüz bakımevimiz daha önce hayata geçirdiğimiz Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevinden daha iyi olacak. Bu aynı zamanda 16 öğretmenle birlikte 25-30 kişinin iş sahibi olması demektir. 5 tane daha çocuk gündüz bakımevi yapacağız” diye konuştu.

Mezitli Belediyesi tarafından çocuk gündüz bakımevi sayısının çoğalmasıyla birlikte bölgede bulunan özel okullarında fiyatlarını düşürmek zorunda kalacağını ifade eden Başkan Tarhan, “Çocuk gündüz bakımevlerimiz çok yönlü fayda sağlayacak. Fiyat dengelemesi sağlayacak, aydınlık çocuklar yetişecek. Farklı bölgelere yapacağımız çocuk gündüz bakımevini ilçe geneline ağ gibi öreceğiz. Bölgenin gelişmesine fayda sağlayacak. En önemlisi de Atatürk ilke ve devrimlerine inanan çocuklar yetişecek bu okulumuzda. Sayın Altunören ailesinin bu girişimlerinin tüm işadamlarına örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Başkan Tarhan ve hayırsever işadamı İhsan Altunören, çocuk gündüz bakımevinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA