19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Mersin’de Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yaptı


Mersin’de, aile hekimleri, İzmir’de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı ile tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 

Tarih : 3 Nisan 2019 Çarşamba 14:02   Okunma : 862

Mersin'de, aile hekimleri, İzmir'de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı ile tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 

Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Ses Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş ile Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası, sağlıkta şiddet vakalarının gittikçe artması üzerine, iş bırakma eylemi yaptı. Bugün öğle saatinde İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığından hukuksal ve çalışma ortamı ile ilgili önlemleri almalarını istedi.

 

'Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın' yazılı pankart açan ve şiddetin son bulmasını isteyen dövizler taşıyan sağlık çalışanları, sloganlar atarak, İzmir'de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı başta olmak üzere, doktorlara ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto ettiler.

 

"Resmi rakamlara göre, her gün en az 31 sağlık emekçisi şiddete uğruyor"

 

Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlık çalışanlarının her geçen gün artan dozda şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Tüm sağlık çalışanları için sağlık kurumlarının artık huzurlu bir çalışma ortamı olmaktan çıktığını; yoğun iş yükü, performans baskısı, her an şiddete maruz kalınan, can güvenliğinin olmadığı yerler haline geldiğini belirten Antmen, "Resmi rakamlara göre, her gün en az 31 sağlık emekçisi şiddete uğramaktadır. Sağlık emekçileri olarak yoğun ve tüketici iş hayatının yanında maruz kaldığımız şiddet nedeniyle de mesleğe yabancılaşmakta, kendimizi çaresiz hissetmekteyiz" dedi.

 

Yürüttükleri çalışmalar sonucunda sağlıkta şiddetin artık iş kazası olarak kabul edildiğini dile getiren Antmen, "Bu da şiddet olaylarında kamu erkinin işveren olarak sorumluluğunun kabul edilmesi anlamına gelmektedir. Şiddetin sona ermesi için taleplerimizi bundan sonraki süreçte de dillendirmeye devam edeceğiz. Sağlıkta şiddetle mücadele etmek için şiddeti kanıksamamak, şikayet etmek, idarecileri gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarmak ve şiddetin son bulması için tüm sağlık emekçileriyle ortak mücadele etmek gerekmektedir. Sağlıkta dönüşümün sona ermesi, şiddetin son bulması, suçluların cezalandırılması, sağlık alanında kar değil, insan odaklı politika üretilmesi için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

Mersin genelinde bugün yüzde 60-70 oranında iş bırakma olduğu bilgisini de veren Antmen, bunun önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Ayrıca İzmir'deki şiddet olayından sonra faillerin 4'ünün tutuklandığı haberini aldıklarını dile getiren Antmen, bu tutuklanmaların mücadeleleri açısından önemli bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Eyleme katılanlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Ses Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA