25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Cübbelerimiz Silah Değil, Barıştır, Özgürlüktür”


Mersin Barosu Başkanı Av.Bilgin Yeşilboğaz,Baro Yönetim Kurulu Ve Avukatların Katıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlenen Törende “Cübbelerimiz Silah Değil; Barıştır, Özgürlüktür. Avukat Olmak Dört Ayaklı Minare Önünde Her Gün Vurulmaktır. Adaletin Keskin Kılıcının, Kör Bıçağa Dönüştüğü Günleri Yaşıyoruz. Hukuk Sistemimizi Yeniden Şahlandırmak Zorundayız” Dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2019 Cuma 21:19   Okunma : 870

Mersin Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü’nü nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreninde avukatlar tek yürek olarak, ülkemizdeki hukuk sisteminde ve avukatlık mesleğinde aşılması gereken sorunları dile getirdi. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,Cübbelerimiz silah değil; barıştır, özgürlüktür. Avukat olmak Dört Ayaklı Minare önünde her gün vurulmaktır. Adaletin keskin kılıcının, kör bıçağa dönüştüğü günleri yaşıyoruz. Hukuk sistemimizi yeniden şahlandırmak zorundayız” dedi.

“570 AVUKAT, 14 BARO BAŞKANI TUTUKLANDI”

Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, baro yönetim kurulu ve avukatlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapanMersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğazyaptığı basın açıklamasında,5 Nisan Avukatlar Günü’nü maalesef buruk kutladıklarını ifade ederek,“Çünkü avukatlar, her gün yeni bir hak ihlali ve mesleğe dönük saldırılarla yüzleşmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin 2018 yılında yayınladığı rapora göre; 2017 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 570 avukatın tutuklandığı, bin 470 avukat hakkında dava açıldığı, 79 avukatın ağır cezalara çarptırıldığı ve 14 baro başkanının tutuklandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu mensubu 18 meslektaşımız daha asılsız iddialarla, hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır. 21. yüzyıl Türkiye’sinde avukatlar, açlık grevi ile hak mücadelesi vermektedir. 

Uluslararası Hukuk Örgütleri’nin, ikinci kez 24 Ocak 2019 tarihinde, Tehlikedeki Avukatlar Günü’nü Türkiye’deki avukatlara ithaf ettiğini unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

“ADALETİ ÇİĞNEMEYİN, BİR GÜN KAPINIZA DAYANIR”

Ülkemizde yargının, cemaatin ve siyasi partinin arka bahçesine dönüşünce, adliyeler adalet üretmeyince, avukatlar olarak adaleti, ülkenin dört bir yanında adalet nöbeti tutarak arar olduklarını belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlar, bozulan adalet mekanizmasının düzeltilmesi için Adadolu’da nöbete çıkmıştır. Adalet nöbetimizi Anadolu’ya yaymaya kararlıyız. Adaleti çiğnemeyin, yoksa adalet bir gün kapınıza dayanır.

Hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması için verilen mücadelede, tüm yük sadece avukatların üzerindedir. Oysa yargının diğer kurucu unsurları da bu mücadelenin içerisinde yer almalıdır. Biz avukatlar hiçbir zaman hiyerarşik yapının gölgesi altında verilen talimatların uygulayıcısı olmadık, olmayacağız. Yargı siyasetten emir alamaz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEN BAŞKA, AVUKATLIĞIN SINAVSIZ YAPILDIĞI BİR ÜLKE YOK”

Hukuk devletinin güvencesinden birisi olan savunma hakkı, geleceksiz ve güvencesiz bir hale getirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz: “Avukatın olmadığı bir yargıyı hayal edenler biliniz ki; demokratik bir ülkede savunma hakkı ne kadar güçlüyse, hukuk sistemi de o ölçüde güçlü kalacaktır. 

Avukat sayısındaki hızlı artış, hukuk eğitiminin kalitesizleşmesi, kontrolsüz, denetimsiz açılan hukuk fakülteleri, sorunların temelini oluşturmaktadır. Türkiye' den başka avukatlığın sınavsız yapılabildiği bir ülke bulunmamaktadır. İş alanlarımız daraltılmakta, mesleğe saldırılar ise her geçen gün artmaktadır. Adliyelerde başlatılan güvenli alan uygulaması ile avukatlar, işlerini yapamaz hale getirilmektedir” ifadesini kullandı.

“VURULACAĞINI BİLE BİLE, HER SABAH KALKIP İŞE GİTMEKTİR AVUKAT OLMAK”

Meslektaşlarımız kollukta, savcılıkta, mahkemelerde, adliyelerde ve ofislerinde bir yığın sorunla boğuştuğuna vurgu yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Dört Ayaklı Minare önünde her gün bir daha vurulmaktır avukat olmak, vurulacağını bile bile her sabah kalkıp peşine düşmektir zalimlerin. Mazlumun ahı olmaktır, mağdurun kinine de karşı durmaktır ama zalimin zulmüne dönüşürse o kin, önünde durmaktır avukat olmak.Senin olmayan bir canı, kendi canının yanına koymaktır avukat olmak.Başka başka hayatları bir tuz çuvalı gibi alıp sırtına, yollara düşmektir avukat olmak aslında. Haksızlık, hukuksuzluk, vicdansızlık kol gezerken önüne atılmaktır; adınla, itibarınla, bedeninle, özgürlüğünle; her türlü haksızlığı göğüslemektir avukat olmak. Kendisini hakkaniyete adayan; eşitlik için korkusuzca savaşandır avukat olmak. Tiranlığa karşı duran, insan hak ve bildirgesini yazandır avukat.

Adaletin keskin kılıcının kör bıçağa dönüştüğü günümüzde; ‘masumiyet karinesi ve adalet, havamız, suyumuz’ diyendir avukat. Asla umutsuz olmamaktır, asla yorulmamak ve asla vazgeçmemek. Mutlaka hak yerini bulacak, inancı olmaktır avukat olmak. Cübbelerimiz silah değil; barıştır, özgürlüktür.

Eğer bugün Türkiye’de müstakil avukatlık müessesesi varsa, bugün avukatlar iyi, namuslu, söz, vakar ve hatta refah sahibi yurttaşlar arasında bulunuyorsa bunu bu iradeye borçludurlar. Çünkü Cumhuriyet, sadece avukatların refahını temin etmemiş, mesleğini kurmuş, Türk avukatının namusunu ve şerefini kurtarmış, onu layık olduğu mevkiye çıkartmıştır. Bunu böylece kabul etmek, söylemek, meslek, vicdan ve namus borcudur” diye konuştu.

“HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ”

Hukuksuzluğun, artık günlük hayatın olağan bir parçası olarak görülüp sindirilmeye çalışıldığı bir süreç içinde olunduğunun altını çizen Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz.  Avukatlık mesleğinin bugünü ve yarını için, örgütlü ve ortak mücadele kaçınılmaz bir ihtiyaç. Adaletin ve hukuk sisteminin dibe vurduğu bir dönemde, hukuk sistemimizi yeniden şahlandırmak zorundayız. Her türlü hukuksuzluğa, hak ihlaline karşı koyuş refleksimiz, mesleğimizin var oluş nedenidir. Hiçbir hukuksuzluğa, anti demokratik uygulamalara boyun eğmemeye devam edeceğiz. Adaletin gerçekleşmesi için olmazsa olmaz unsur olan savunmayı yeniden etkin hale getireceğiz. Biz avukatlar, siyasetin yargı üstündeki her türlü baskısına karşı dimdik durmanın ve mücadelemizde haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Hak, hukuk ve adalet mücadelesini birlikte verdiğimiz tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA