19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Başkan Canan Kaftancıoğlu, tartışmaları bitirecek belgeyi gösterdi


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şu andaki YSK üyelerinin de altında imzasının bulunduğu belgeyi gösterdi. Belgeye göre 2014 YSK üyeleri usulsüz kaydedilen seçmenlerle ilgili başvuruyu reddetmiş.

 

Tarih : 10 Nisan 2019 Çarşamba 22:25   Okunma : 1012

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şu andaki YSK üyelerinin de altında imzasının bulunduğu belgeyi gösterdi. Belgeye göre 2014 YSK üyeleri usulsüz kaydedilen seçmenlerle ilgili başvuruyu reddetmiş.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Şu an itibariyle İstanbul'da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242'si sayılmış durumda. İstanbul'un Pendik Esenyurt, Avcılar ve Maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek. Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP'nin başvurularıyla yavaşlatılıyor.

Canan Kaftancıoğlu, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki güncel oy farkının 15 bin 119 olduğunu açıkladı.

Dün 57 sandığın kararı çıkmıştı, o sayımlarda bizlerin lehine oylar çıktığı görülüyor 3-5 oy için, artık bu süreci bitirelim. Artık İstanbul halkı rahatlasın, farkın kapanmayacağı aşikâr.

OYUNUZU NİYE CHP'YE VERDİNİZİ SORUŞTURMASI

Kaftancıoğlu Büyükçekmece'de devam eden süreç için şöyle konuştu: Normalde seçim takvimine göre 17 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır. Partiler tarafından yapılan tespitler sonucunda başvurular yapılır ve 31 Ocak'ta seçmen listeleri kesinleşir. Bu seçim sürecinde de kesinleşti. Bu süre içinde CHP olarak biz İstanbul'un 39 ilçesinde taşıma, yığma seçmenlere dair yaptığımız araştırmalarla itirazlarımızı yaptık. Bu itirazlarımız sonucunda İstanbul'un 39 ilçesinde 19 bin 502 seçmene biz CHP olarak itiraz ettik. 5862 seçmenin kaydı donduruldu. Bu seçmenlerin içinde hakikaten bizim düşünmediğimiz ama bugün kaybettiklerini kabul etmeyenlerin anlayışın yaptığı ilçelerden arsalara seçmen taşıma, metruk binalara seçmen taşıma gibi bir sürü tespitlerimiz oldu. Bunun içinden 13 bin 680 itirazımız reddedildi. O gün Büyükçekmece'ye dair de itirazlarımız vardı. Biz ve AKP tarafından yasal süreç içinde 3000 seçmene itiraz edildi. Bugünlerde adı geçen şu anda tutuklu kişinin eylem yaptığı 354 kişinin de içinde olduğu 745 seçmenin kaydı donduruldu. Bugün devlet eliyle terör uygulanan terör bu kişiler nedeniyle değil. Bu siz neden oyunuzu CHP'ye verdinizin soruşturması. Dolasıyla bu işi hukuksuz olarak yansıtmanın hiçbir manası yok.

YSK ÜYELERİNİN İMZALADIĞI KARAR

Sizinle ilginç bir YSK'nın verdiği hatta şu andaki YSK üyelerinin altında imzasının bulunduğu bir karar paylaşacağım. Bu 2014'te alınan karar. Seçimler bittikten sonra seçmen usulsüzlüğü yapıldığı tespit edilmiş. Bakın Büyükçekmece'de olduğu gibi değil. Büyükçekmece'de herhangi bir usulsüzlük yok. Burada seçimden sonra usulsüzlük yaptığı belgeleriyle tespit edilmiş ve seçim sonrası bu belgeler YSK'ya verilmiş. YSK'nın aldığı karar: Evet bu seçmen listelerinde bir usulsüzlük var. Oy kullanmaması gereken seçmenler oy kullanmış. Ancak YSK olarak süreç tamamlandıktan ve oradaki seçimler sonuçlandığından seçmen listelerinde usulsüzlük olmasına rağmen seçimlerin iptali reddedilmiştir."

YSK'YA MAZBATA ÇAĞRISI…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 15:00'da İl Seçim Kurulu'na gideceklerini açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu, düzenledikleri basın toplantısında YSK'ya mazbata çağrısında bulundu.

Kaftancıoğlu, "Mazbatamızı bekliyoruz, bugün saat 15:00'da milletvekillerimizle yöneticilerimizle, İl Seçim Kurulu'na gideceğiz. Ve bir kez daha hakkımız olan mazbatayı talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, İSTANBUL İL BAŞKANI, CANAN KAFTANCIOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA