29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Biber Expo ile yeni çeşitler tanıtıldı


Mersin’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Biber Expo isimli fuar kapılarını açtı.

 

Tarih : 10 Nisan 2019 Çarşamba 17:41   Okunma : 946

Mersin’in önemli biber üretim merkezlerinden Akdeniz ilçesi Kazanlı Sahili'nde bu yıl ikincisi düzenlenen "BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanıtımı Günleri Fuarı'na ilgi yoğundu. Biber çeşitlerinin ve üretimde kullanılan yöntemlerin tanıtıldığı fuar, 20 Nisan'a kadar gezilebilecek. Türkiye'de biber üretiminde Antalya'nın ardından 2'nci sırada bulunan Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'ndeki fuarına katılan Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Ayhan Kızıltan'ın patron biberi pastasının kesimi ile açılış yapıldı. 

Seçer: “Tarımda mühendisliğe, bilime değer vermeliyiz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında kendisinin de bir ziraatçı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Her alanda daha fazla zenginleşebilmemiz için teknolojiye yönelmeliyiz. Tarımda da teknolojiyi kullanmalıyız. Bu sayede birim alandan daha fazla ve daha kaliteli ürün alabiliriz. Yalnızca yurtiçi ticaretle kalmamalı yurtdışına da açılmalıyız. Bunun için de ürün çeşidini geliştirip yurtdışında talep gören ürün çeşitlerini, alıcının arzu ettiği yöntemlerle üretmeliyiz. Bilinçli üretim yapmalı, mutlaka tarımda mühendisliğe, bilime değer vermeliyiz. Biz de büyükşehir belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Hep birlikte çok çalışmalıyız.”


 Gültak: “Kazanlı ve Adanalıoğlu biber üretiminde önde”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da biber üretiminin özellikle Adanalıoğlu ve Kazanlı ilçeleri için önemine dikkat çekti. Mersin’in Türkiye’nin örtü altı biber üretiminde önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Gültak, “Mersin, bir liman kenti olması, gelişmiş ulaşım olanakları ve bölge ülkelerine yakınlığı nedeniyle önemli bir ihracat potansiyeli taşımaktadır” dedi. Mersin’in Antalya’dan sonra biber üretiminde ikinci sırada olduğunu anlatan Gültak, Akdeniz ilçesinin ise 25 bin dekar alanda yaptığı üretimle Mersin biber üretiminin yüzde 60’ını gerçekleştirdiğini, Türkiye’nin üretiminin de yüzde 7’sini üstlendiğini anlattı. Bu nedenle BİBEREXPO’yu düzenleyerek bu ürüne ve Akdeniz ilçelerine dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Gültak, “Bu organizasyon Mersin ve özelinde Akdeniz ilçesinde yetişen zengin ürün çeşitlerinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanınması, tescil edilmesi ve marka değeri kazandırılması adına büyük önem taşımaktadır” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA