19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Naturel Tohum Biber Expo’da Üreticilerle buluştu


Naturel Tohum, Türkiye’de biber üretiminde Antalya’nın ardından ikinci sırada bulunan Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı sahilinde gerçekleştirilen fuarda üreticilerle buluştu.

 

Tarih : 19 Nisan 2019 Cuma 04:16   Okunma : 2624

 

Naturel Tohum, Türkiye'de biber üretiminde Antalya'nın ardından ikinci sırada bulunan Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı sahilinde gerçekleştirilen fuarda üreticilerle buluştu.

Naturel Tohum, Mersin Kazanlı Sahilinde düzenlenen ''Biber Expo'' Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarın'da ürün çeşitlerini fuara katılan çiftçilere tanıttı, fuar 18-20 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Naturel Tohum standının ,Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Ayhan Kızıltan,Meclis Başkanı Hamit İzol,CHP İl Başkanı Adil Aktay,STK Temsililerinin ziyareti ve Üzerinde ''patron biberi'' Yazılı pastanın kesimi ile açılış yapıldı.

Biber Expo'da görüşlerine yer verdiğimiz Nurettin Tuncer, Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı’nda yeni çeşit biberler, biber tohumları ve yeni teknolojilerin tanıtıldığı, Türkiye’nin önemli üretim merkezleri arasında yer alan Adanalıoğlu ve Kazanlı’daki üretime dikkat çekmek, ürünlerini tanıtmak adına gerçekleştirilen etkinliğe önümüzdeki yıllarda uluslararası boyut kazandırılması hedefleniyor dedi.

Çağlar, şunları kaydetti,Mersin biber üretiminde Türkiye'de Antalya'dan sonra 2'nci, Adanalıoğlu-Kazanlı bölgesi de Mersin'de biber üretiminde 1'inci sırada. Biber çok önemli tarımsal bir ürün. Yaklaşık 5 bin civarında üretici, biber üretiminden geçimini temin ediyor, Mersin, ülkemizin en önemli örtü altı biber üretim depolarından biridir. Mersinin; bir liman kenti olması, gelişmiş ulaşım olanakları ve bölge ülkelerine yakınlığı nedeniyle de önemli bir ihracat potansiyeli de taşımaktadır

Bu anlamda toprağımızın kıymetini bilmeli, onu bilinçli, sağlıklı ve çağın gereklerine uygun kullanmalıyız. Fuarımızın, sektöre yön veren firmaları ve tarımsal teknolojileri çiftçilerimizle buluşturacak olması da ayrıca kıymetlidir.Yeni teknolojilerle, hem üretimdeki kaybımızın önüne geçebilir, hem de ulusal ve uluslararası ölçekte ihracatımızı çok daha yüksek rakamlara çıkarabiliriz. Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz fuarımızla, önce Çukurova’ya, sonra ülkemize ve ardından da tüm dünyaya biberimizi tanıtacağız. Amacımız tanıtım ve bunun yanı sıra biber üretimindeki yenilikleri, gelişmeleri üreticilerimizle buluşturmak" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  BİBER EXPO, NATUREL TOHUM, AKDENİZ, KAZANLI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA