25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Başkan Seçer, “Kültür Ve Sanat Alanında Bonkör Olacağım”


Mersin’in en önemli kültür sanat derneklerinden biri olan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’nin davetine katılan Başkan Seçer, Mersin’i kültürel etkinliklere doyuracaklarını ve hak ettiği noktaya getireceklerini belirtti ve“Kültür ve sanat en bonkör olacağım alanların başında gelecek” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2019 Pazartesi 09:12   Okunma : 892

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’nin, burs alan konservatuar öğrencileri yararına düzenlediği etkinliğe katıldı.

Mersin’in en önemli kültür sanat derneklerinden biri olan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’nin davetine katılan Başkan Seçer, Mersin’i kültürel etkinliklere doyuracaklarını ve hak ettiği noktaya getireceklerini belirtti ve“Kültür ve sanat en bonkör olacağım alanların başında gelecek” dedi.

AKOD Başkanı Fazıl Tütüner ve dernek üyelerinin daveti üzerine etkinliğe katılarak sanatseverlerle bir araya gelen Başkan Seçer, dernek üyelerinin kültür sanat faaliyetleri ile alakalı taleplerini dinledi. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak yapmayı planladıkları kültürel ve sanatsal alandaki projelerinden bahsetti.

“Ambiyansı bizim özlediğimiz noktalara getireceğiz”

Kendisine sıcak bir karşılama düzenleyen dernek üyelerine seslenen Başkan Seçer, Mersin’in kültür sanat etkinliklerine son derece müsait bir kent olduğunu ifade ederken, Mersin’de kültürel etkinlikleri yeniden özlenen noktalara getireceklerini belirtti. Başkan Seçer,“Yeter ki hep beraber gereğini yerine getirelim.  Tabi ki sadece Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yada merkezi yönetimin, sivil toplum kuruluşlarının tek başına gayreti yetmez.  Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde Mersin’in kültürel, sanatsal ve sportif alanda, kente katkı sağlayacak, kentin dokusunu, sosyal yapısını değiştirecek, kentin tanıtımına katkı sunacak ambiyansı bizim özlediğimiz noktalara getirecek her türlü çalışmanın yanında olmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve bunu yapacağız. Kültür ve sanat en bonkör olacağım alanların başında gelecek. Makul olan, rasyonel olan, olması gereken her türlü organizasyonlarda beni yanınızda göreceksiniz. Karşılıklı anlayış içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarını kullanacağım”şekline konuştu.

“Benim sözüm söz”

Dernek üyelerinin kendisine ilettiğitalepleri değerlendiren Başkan Seçerseçim öncesi sanat sokağında yer alan iki bina ile ilgili düzenlemeler konusunda verdiği sözü yerine getirmek için çalışmalara başladığının müjdesini vererek, “Benim sözüm söz. Sanat sokağı ile ilgili taleplerle ilgili arkadaşlarımla konuştum.  Çok kısa sürede orada yeni düzenlemelerle beraber sanatseverlerin kullanımına açık hale getireceğiz. Müze açılması talebi var. Birçok farklı alanlarda bu gerçekleşebilir. Şu an en yakın projemiz Taş Bina’nın Şehir müzesi olması. Çalışmalarını hemen başlattık, tadilatını biz karşılayacağız ve Taş Bina’yı pırıl pırıl Mersin’e ve Mersinliye yaraşır şehir müzesi haline getireceğiz”ifadelerine yer verdi.

İbadethanelerin sürekli ibadete açılması ile ilgili talepler hakkında konuşan Başkan Seçer, konunun Büyükşehir Belediyesi’ni aşan bir konu olduğunu, karşılıklı uluslararasıanlaşmaları ve bazı protokolleri bağlayan bir konu olduğuna değindi.

“Benim konuya bakış açım özgürlükçüdür”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak insanların din, inanç hürriyetine anayasada yazdığı ile değil fiiliyatta son derece önem veren ve özgürlüklerin önünün açılması taraftarı olan bir belediye başkanı olduğunu sözlerine eklerken,“Benim yetkim dahlinde olan bütün olaylarda benim konuya bakış açım özgürlükçüdür. İşbirliği yaptığımız zaman bizde Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinlik yapılabilecek mekânların çoğaltılması anlamında iş birliği yaparız. Bizim belediye olarak kendimize has çalışmalarımız olacak. Sizlerden fikir alabiliriz. Seçim öncesi bu konulara dair bazı projelerimiz kamuoyuna açıklandı. Orada yer alan bütün bu proje ve faaliyetlere tek tek yerine getirilecek. Endişeniz olmasın” ifadelerini kullandı.

“Yeni dönemde yeni başkanımız çok güzel işler yapacak”

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Kültür veSosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na yeni bir bakış açısı getirecekleriniifade ederek sözlerini sürdüren Başkan Seçer, “Kültür ve sanatla ilgilenen dairemiz için bir kadın arkadaşımızı görevlendirdik. Bir kadın eli değsin istedik. Alanında da son derece birikimli. Yeni dönemde yeni başkanımız çok güzel işler yapacakKentin kültür sanat alanındaki her türlü talebi bizlerin diyaloğu ve işbirliği ile çok daha rahat çözülür.  Bu sizlerle olan ilk toplantım olsun. Daha bir çok mekanda bir arada olacağız” diye belirtti.

Etkinlik sonunda Başkan Seçer bazıdernek üyelerinin sorularını yanıtladı. Dernek üyeleri Başkan Seçer’e katılımından ve sanata olan ilgili tavrından dolayı teşekkür ederken, yapılacak kültürel etkinlikleri dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEREL SEÇİMLER, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA