25 Nisan 2024 Perşembe

11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinde Borç Artışı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin borç durumunda artış olduğunu belirterek,

 

Tarih : 9 Mayıs 2019 Perşembe 16:33   Okunma : 1030

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin borç durumunda artış olduğunu belirterek, "Yaklaşık 100 ile 150 milyon lira arası borçta artış oldu. 2 milyar 200 milyon gibi bir borç yükümüz var." dedi.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, zorunlu ödemeler, cari giderler ve birikmiş piyasa borçları nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Belediyenin tahakkuk edilmeyen bazı borçları olduğuna işaret eden Seçer, "Yaklaşık 100 ile 150 milyon lira arası borçta artış oldu. 2 milyar 200 milyon gibi bir borç yükümüz var. Biz şu anda sadece zorunlu olan ödemelerimizi yapabiliyoruz." dedi.

Seçer, bu süreçte "ekonomik bir kriz yaşandığı" değerlendirmesinde bulunarak, borç yükünü azaltmaya yönelik bazı kaynaklar yaratma zorunda olduklarını belirtti.

Belediyenin mevcut borcu nedeniyle bazı alanlarda tasarrufa gidip, önlemler aldıklarını aktaran Seçer, alacaklarının da bulunduğunu hatırlattı.

Seçer, 13 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli kararların alınacağının altını çizerek, şöyle konuştu: 

"Ben mali tabloyu gözler önüne serdim. Bana para lazım. Esnafın benden yaklaşık 600 milyon lira alacağı var. Diğer taraftan da zorunlu ödemelerimiz bulunuyor. Benim borçlanmam ve bu yetkiyi bana meclisin vermesi lazım. Açık, seçik ve şeffaf. Herkese bunun hesabını verebilirim. 13 Mayıs'ta, 2019 bütçe kararnamesinde yer alan 349 milyon 500 bin lira borçlanma yetkisini isteyeceğim."

"Vicdanımı rahatsız eden her konuda ben gerekli işlemleri yaptırırım"

Seçer, bir soru üzerine, geçen hafta Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünde çalışan 112, belediyede çalışan 51 personelin işten çıkartıldığını belirterek, "Bunlar seçim öncesi işe alınan personeller. Bunlardan işe gelen de gelmeyen de, işini yapan da yapmayan da var. Ayrıca 9 şirket çalışanımızın da işine son verildi. İhtiyaca göre personel alımımız olacak. İşe göre personel alıyoruz, personele göre iş yaratmıyoruz." diye konuştu.

Seçer, "Bağımsız denetçi ve müfettişler tarafından belediyenin denetlenip, denetlenmeyeceği" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi: 

"Yaptığım işin bilincindeyim. Kimseyi koruma altına almışlığımız yok. Kim ne yaptıysa bunu açıklıyoruz. İnsanların kendi içindeki siyasi çatışmalara malzeme olma gibi bir şeyim olamaz. Bunu açık ve yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Yasaların bana tanıdığı yetkiler dahilinde, geçmiş döneme ait şüphe uyandıran, beni sıkıntıya sokan, vicdanımı rahatsız eden her konuda ben gerekli işlemleri yaptırırım. Soruşturma açtırır, kamuoyuyla paylaşırım."

İç denetim ve teftiş kurulunun yaptığı çalışmalar dışında, bağımsız bir denetçi tarafından da kontrol ettirdikleri dosyalar olduğunu aktaran Seçer, "Soyut kavramlar değil somut kavramlar üzerinden açıklama yapıyorum. Bir bardak suda fırtına koparmanın alemi yok. Ben şu anda hem kendi hem de kamuoyunun vicdanının rahat olması açısından her türlü denetimi yapıyorum. Bunun neticelerini tamamlanınca paylaşacağım. Eğer ki bir bulguya rastlanırsa, yargı göreve davet edilecek." ifadesini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, belediyenin borç durumuna ilişkin, "1 Nisan 2019 tarihi itibariyle firmalara ödenmesi gereken mal, hizmet alımı ve yapım işleri toplam tutarı 457 milyon 431 bin 302 liradır. Yine aynı tarih itibariyle banka kredi borcu toplamı 1 milyar 583 milyon 39 bin 297 liradır." demişti.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediyesi, vahap, seçer, borç

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA