29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: ’Çaldılar’ kampanyası ters tepti


Seçim güvenliği konusunda bütün önlemleri aldıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı, AKP’nin ‘çaldılar’ kampanyasının da karşılık bulmadığı görüşünde.

 

Tarih : 15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:16   Okunma : 1192

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, T24 internet gazetesinden Şirin Payzın'a konuştu. Kaftancıoğlu, iktidar kanadının başlattığı 'çaldılar' kampanyasının 'ters teptiğini', kampanyanın kendi işlerine yaradığını söyledi.

Şirin Payzın'ın aktardıkları şöyle;

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu son derece rahat ve kendinden emin görünüyor. Yaşanılanlar onu daha da kamçılamış sanki. Dijital medya, televizyon ve gazetelerden davet ettiği gazetecilere ‘seçim stratejisini’ anlatmaya başlamadan önce, anlatacaklarından daha önemli bir cümle kurdu; “Dün gece sabaha karşı 3’de kafamdaki strateji yerli yerine tam olarak oturdu , bütün ayrıntılar karşılığını buldu, netleşti.”

Canan Kaftancıoğlu’nun anlattıklarını dinlerken bir siyasetçiden daha çok bir hekim titizliği ile çalıştığını gözlemledim. İlk seçimden sonraki süreçte 50 saatin üstünde hiç uyumadan çalıştığı olmuş. O tempo şu anda da devam ediyor. Mesela AKP’nin hangi ruh haliyle kampanyasını hazırladığını gözlemlemiş, CHP seçmeninin moral durumuna bakarak stratejiyi şekillendirmiş, AKP ve MHP seçmeninin hangi konularda özellikle hassas olduğunu iyi analiz etmiş, “AKP seçmenindeki hassasiyeti de hesaba katarak  büyük mitingler yapmayacağız” diyor mesela. Neler yapacaklarını açıklarken de eldeki verilerden, ölçümlerden, istatistiklerden, alan çalışmalarından çıkardıkları sonuçlara atıf yapıyor. Duygusal bir kampanya değil, gerçeklerden yola çıkan bir kampanyayı bir bilim kadını titizliği ile ince ince işlemiş, anlattıklarından bunu anlıyoruz.

“En hızla umuda dönüşen duygu öfkedir. Öfkeyi umuda dönüştürdük”

Mesela 'sandığa küsen, sandığa gitmeyecek CHP’liler' gibi bir endişesi yok. 24 Haziran Başkanlık ve parlamento seçiminden nasıl ders çıkardıklarını anlattı:

“24 Haziran sürecini iyi yönetemedik ve seçmenimiz bize çok kızdı. Bir travma geçirdi neredeyse. Sonrasında halkın arasına karıştığımızda öfke duyanların sayısının yüksek olduğunu gördük. CHP’ye oy verenler öfkeliydi. Ben hekim kimliğimle şunu iyi biliyorum, insanda en hızlı umuda dönüşen duygu öfkedir. Buna yönelik çalışma yaptık ve başarılı olduk. Şimdi CHP’ye gönül ve oy verenlerde umut görüyorum. Öfkeyi umuda dönüştürdük. 31 Mart’ta kazanabiliriz duygusunu oluşturduk.”

Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası sessiz, derinden, hedef kitlelere bir değil birkaç kez ulaşacak, büyük mitinglere değil mahalle toplantılarına odaklanan bir kampanya olacak. İstanbul Gönüllüleri’ne çok güveniyorlar. Sandıklarda barolardan destek alacaklar ve avukatlar görev yapacak. Kaftancıoğlu, “31 Mart’ta her okula bir avukat yerleştirmiştik, 23 Haziran’da her sandığa bir avukat yerleştireceğiz” diyor. İstanbul’daki 31.186 sandıkta görev yapacaklar CHP’li ve tecrübeli olacak. “Bir sorun olduğunda anında müdahale edebilecek birikime, tecrübeye sahip bir ekip kurduk” diyor Kaftancıoğlu.

 “Kaybetmeyi de öğrenecekler”

31 Mart seçimi bütün komplo teorilerini, olasılıkları dikkate almak gerektiğini ve akla gelmeyecek ayrıntılarla uğraşmanın şart olduğunu ortaya çıkarmış. Kaftancıoğlu, “Hiç akla gelmeyecek bir ayrıntı olan sandıklardaki sayım döküm cetvellerinin bile nasıl kötüye kullanılabileceğini bize gösterdiler. Demokratik bir seçimde olmayacak, olmaması gereken  numaralarla karşılaştık. Ama hepsinin önlemini aldık. Kaybetmeyi içlerine sindiremediler ama kaybetmeyi de öğrenecekler” diyor.

Başka şehirlerden getirtilip oy kullandırtılacağı söylenen polisler konusunda net; “Öyle bir şey olmasına imkan yok. Olması durumunda hemen tespit ederiz. İmamoğlu’nu destekleyen bütün seçmenlerimiz sandığa gidip oy kullansınlar, biz önlemlerimizden eminiz.”

Sonuç : Canan Kaftancıoğlu ‘çaldılar’ kampanyasının AKP seçmeninde karşılık bulmadığı görüşünde hatta “Ters tepti bizim işimize yaradı” diyor. Son mesajı da önemli: “Bağış kampanyamıza destek olanlar asla merak etmesinler. İsimlerini açıklamak istemeyenleri açıklamıyoruz. Seçimden sonra şeffaf olacağız ve topladığımız paranın kuruşu kuruşuna hesabını halkımıza vereceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, İSTANBUL, İL, BAŞKANI, CANAN, KAFTANCIOĞLU, YSK, İMAMOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA