20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

Önce İyi Niyet Gerek


Vahap Seçer, Mersin’in kentsel gelişim stratejisi için belirleyeceği yol haritasını, deneyimli siyasetçi Bedrettin Gündeş ve ekibiyle oluşturuyor.

 

Tarih : 26 Mayıs 2019 Pazar 23:14   Okunma : 2991

Mersin, Türkiye’nin demografik ve kültürel yapısı açısından çok farklı etnik, dini, sosyo-ekonomik, coğrafi ve stratejik konumdaki nadir bölgelerinden biridir. Kentimiz ülkemizin liman, tarım, turizm ve lojistik merkezlerinden biri olmakla birlikte siyasal yapısıyla da tartışmasız olarak her dönem gündemdeki yerini korumuştur.

Ülke ekonomisine katkısı bakımından Türkiye’nin her daim ilk 10 ili arasında yer alan Mersin’in, bütün bu stratejik önemini, bölge ve ülke üzerindeki etkisini hepimiz biliyoruz. Yeni dönemde ise Büyükşehir çalışmalarının, yönetsel değişimi ve değişkenleriyle birlikte dünya gündemini, ülke gelişimini de takip edecek bir anlayışa sahip olacağı kanısındayız.

Bu bakımdan, Büyükşehir yönetiminde Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı için Bedrettin Gündeş’i görevlendirmiş olması, bölgemizin ve Mersin özelinde farklılıkların birlikteliği açısından, olumlu bir durum şeklinde düşünebiliriz.

Gündeş: Kent Kurultayı Düşünülmeli.

Spor, Sanat, Sivil Toplum ve iş dünyasının özetle kentle iç içe geçmiş geçmişiyle, hemen her kesimin ilgi ve saygı odağı haline gelmiş bir siyasal karakterin kentimiz için önemli avantajlar sağlayacağı açıkça görülüyor. Ne var ki Bedrettin Gündeş,  gerek kentin ve gerekse bölgedeki siyasal baskı- çıkar gruplarının yönetiminde nasıl bir yol izleyecek? Bu konuya ilişkin daha önceki tecrübeleriyle verdiği yanıt şöyle: Genişletilmiş Kent Kurultayı düşünülmeli ve bu yapı 3 ayda bir toplanarak, oluşacak bilim- danışma kurulu benzeri bir yapılanma sayesinde, karşılaşılan engeller ve alınması gereken tedbirlerle birlikte bir yol haritası planlanmalıdır.

Mersin, deyim yerinde ise İstanbul’un mikro modelidir. Hemen her dönemde ekonomi, kültür ve etkinlik alanı geniş olan Bakan ve Parti Genel Başkan Yardımcıları’nın birçoğu Mersin kökenli olmasına rağmen, kentin gelişimi üzerine yapılan değerlendirmeler ve dahası olumsuz algılar, bir türlü değiştirilememiştir. Mersin, Bürokratlar açısından da önemli bir saha ve tecrübe okulu niteliğindedir. Aynı zamanda burada görev yapan bürokratlardan, Vali, Emniyet Müdürü, Kaymakam, İl Müdürlüğü ve benzeri görevlerde bulunan birçok yönetici için de güzel bir yönetsel ustalaşma alanıdır.

Bu itibarla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Strateji Geliştirme Dairesi ile ilgili Araştırma Geliştirme birimleri çalışan ve yöneticilerinin, kentimizin iş dünyası başta olmak üzere, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız ile bütünleşik, kent için hemhal olmuş bir yönetim anlayışına ihtiyacı var.

Şu halde Mersinli’ler olarak Bedrettin Gündeş ve ekibine yardımcı olmak ve mevcut elverişli durumu, olumlu alanlara yaymak için iyi bir avantaj yakalamış durumdayız. Rant, Avanta, sürekli geçmişle hesaplaşma ve benzeri kavram, olgu ve olayları bir yana bırakıp, seçim değil geçim, işsizliği azaltma, yatırım ve istihdam başta olmak üzere kent belleğine dayanan işleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. Gündeş’in özgün ve uluslararası alanda örnek haline gelecek çalışmaları ve uygulamaları hep birlikte ve uygar bir imza ile atacağına şüphemiz yoktur. Bu birlikteliği sağlamak için yapılacak çalışma ve etkinliklere yönelik olarak, Sayın Bedrettin Gündeş’in benzetmesine üç nokta koyalım…“Birlikteliğin sağlanması için vizyon ve iyi niyet gerekli.”.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  başkan, vahap, seçer, mersin büyük şehir belediyesi, bedrettin gündeş, önce iyi niyet gerek

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Haşim Uslu - Tarih : 27/5/2019 - 23:40:58
    Bir AK Partili olarak bu değerli insanı kadrosuna dahil eden Vahap seçeri kutlamak gerek. Bedrettin herkesin saygı duyduğu bir belediyecidir. Allahım esirgesin işallah.

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA