10 Aralık 2025 Çarşamba

16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR  
 
     
   

Çukurova Bölgesel Havalimanından uçakların havalanması 3 yılı bulacak


Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, çalışmaların 600 işçiyle devam ettiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2019 Salı 15:46   Okunma : 3302

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, çalışmaların 600 işçiyle devam ettiğini söyledi. Mevcut ekonomik konjonktür nedeniyle çalışmaların istenen hızda ilerlemediğini belirten Kızıltan, altyapının bir yılda tamamlanacağı, uçakların havalanmasının ise yaklaşık 3 yılı bulacağı bilgisini edindiklerini açıkladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ile birlikte Tarsus'ta bir dizi temasta bulundu. İlk olarak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan'ı, ardından Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ı makamlarında ziyaret eden Kızıltan ve Koçak, daha sonra Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

"MTSO olarak bu yatırımın takipçisiyiz"

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Kızıltan, 3-4 ay önce de bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz MTSO olarak bu yatırımın takipçisiyiz. Önceki gelişimizde 3,5 kilometrelik ana pistin 2,5 kilometresi tamamlanmıştı. Bugün ana pistin tamamının bitmiş olduğunu gördük. Yan yol bağlantılarının inşasına başlamış, pistin betonu dökülmüş, terminal binasının temeli atılmış, pistlerin kontrolleri yapılarak havacılık sistemine kaydedilmiş" dedi.

Gerek bölgenin coğrafi açıdan sıkıntılı olması gerekse ekonomik konjonktür nedeniyle çalışmaların istenen hızda ilerlemediğini kaydeden Kızıltan, "Maalesef bölgedeki taban suyu ciddi bir sıkıntı. Temel dökülüyor ama alttan su çıkıyor ve onu bertaraf etmek biraz zaman alıyor. Bu nedenle de çalışmalar uzayabiliyor" diye konuştu.

Uçakların havalanmaya başlaması 3 yılı bulacak

Şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede 600 işçinin iş başında olduğunu öğrendiklerini, araçların ve iş makinelerinin planlanan çalışmalarını sürdürdüğünü gördüklerini dile getiren Kızıltan, "Bu noktaya gelen bir yatırımın bundan sonrasında duracağını zannetmiyorum" ifadesini kullandı.

Toplam yatırımın yaklaşık 5'te 1'inin tamamlandığını gördüklerini anlatan Kızıltan, şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede, altyapının bugünün konjonktürü ile bir yıla tamamlanacağını tahmin ettiklerini, uçakların havalanmaya başlamasının da yaklaşık 3 yılı bulacağını düşündüğünü söylediğini aktardı.

"
Adana da bu yatırıma sıcak bakıyor"

Adana'nın bu yatırıma sıcak bakmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Kızıltan, yatırımın en başında böyle bir durum olsa da günümüzde bu fikrin değiştiğine inandığını söyledi. Yatırım alanının Mersin sınırlarında olmasına rağmen Adana'ya daha yakın olduğunu hatırlatan Kızıltan, "Havacılık kurallarına göre Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın büyütülebilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bir süre sonra çalışamayacak duruma gelecek. Bu nedenle Adana da bölgenin gelişimine katkı sunması adına bu yatırıma sıcak bakıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanının da artık aklında yer etti"

Çukurova Bölgesel Havalimanının artık yalnızca Mersin değil, tüm 
Türkiyekamuoyunda belli bir noktaya geldiğini vurgulayan Kızıltan, şunları söyledi: 

"Hatta bu yatırımın Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi aklına yer ettiğini söyleyebilirim. Yaklaşık 4 ay önce TOBB'da 
Ekonomi Şurası yapılmıştı. Orada Cumhurbaşkanımızla da karşı karşıya diyalog imkanım oldu. Mersin'de yapılması gereken yatırımları anlattım. Ben turizm bölgesini anlatırken, o 'Havaalanı mı?' diye sordu. Buradan da artık konunun Ankara tarafından yakinen bilindiğini anlayabiliyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  çukurova, mersin, mtso, üyeleri, tarsus, ruhi, koçak, orhan, aydın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA