18 Mart 2026 Çarşamba

21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı  
 
     
   

Çukurova Bölgesel Havalimanından uçakların havalanması 3 yılı bulacak


Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, çalışmaların 600 işçiyle devam ettiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2019 Salı 15:46   Okunma : 3389

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, çalışmaların 600 işçiyle devam ettiğini söyledi. Mevcut ekonomik konjonktür nedeniyle çalışmaların istenen hızda ilerlemediğini belirten Kızıltan, altyapının bir yılda tamamlanacağı, uçakların havalanmasının ise yaklaşık 3 yılı bulacağı bilgisini edindiklerini açıkladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ile birlikte Tarsus'ta bir dizi temasta bulundu. İlk olarak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan'ı, ardından Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ı makamlarında ziyaret eden Kızıltan ve Koçak, daha sonra Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

"MTSO olarak bu yatırımın takipçisiyiz"

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Kızıltan, 3-4 ay önce de bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz MTSO olarak bu yatırımın takipçisiyiz. Önceki gelişimizde 3,5 kilometrelik ana pistin 2,5 kilometresi tamamlanmıştı. Bugün ana pistin tamamının bitmiş olduğunu gördük. Yan yol bağlantılarının inşasına başlamış, pistin betonu dökülmüş, terminal binasının temeli atılmış, pistlerin kontrolleri yapılarak havacılık sistemine kaydedilmiş" dedi.

Gerek bölgenin coğrafi açıdan sıkıntılı olması gerekse ekonomik konjonktür nedeniyle çalışmaların istenen hızda ilerlemediğini kaydeden Kızıltan, "Maalesef bölgedeki taban suyu ciddi bir sıkıntı. Temel dökülüyor ama alttan su çıkıyor ve onu bertaraf etmek biraz zaman alıyor. Bu nedenle de çalışmalar uzayabiliyor" diye konuştu.

Uçakların havalanmaya başlaması 3 yılı bulacak

Şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede 600 işçinin iş başında olduğunu öğrendiklerini, araçların ve iş makinelerinin planlanan çalışmalarını sürdürdüğünü gördüklerini dile getiren Kızıltan, "Bu noktaya gelen bir yatırımın bundan sonrasında duracağını zannetmiyorum" ifadesini kullandı.

Toplam yatırımın yaklaşık 5'te 1'inin tamamlandığını gördüklerini anlatan Kızıltan, şantiye şefi ile yaptıkları görüşmede, altyapının bugünün konjonktürü ile bir yıla tamamlanacağını tahmin ettiklerini, uçakların havalanmaya başlamasının da yaklaşık 3 yılı bulacağını düşündüğünü söylediğini aktardı.

"
Adana da bu yatırıma sıcak bakıyor"

Adana'nın bu yatırıma sıcak bakmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Kızıltan, yatırımın en başında böyle bir durum olsa da günümüzde bu fikrin değiştiğine inandığını söyledi. Yatırım alanının Mersin sınırlarında olmasına rağmen Adana'ya daha yakın olduğunu hatırlatan Kızıltan, "Havacılık kurallarına göre Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın büyütülebilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bir süre sonra çalışamayacak duruma gelecek. Bu nedenle Adana da bölgenin gelişimine katkı sunması adına bu yatırıma sıcak bakıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanının da artık aklında yer etti"

Çukurova Bölgesel Havalimanının artık yalnızca Mersin değil, tüm 
Türkiyekamuoyunda belli bir noktaya geldiğini vurgulayan Kızıltan, şunları söyledi: 

"Hatta bu yatırımın Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi aklına yer ettiğini söyleyebilirim. Yaklaşık 4 ay önce TOBB'da 
Ekonomi Şurası yapılmıştı. Orada Cumhurbaşkanımızla da karşı karşıya diyalog imkanım oldu. Mersin'de yapılması gereken yatırımları anlattım. Ben turizm bölgesini anlatırken, o 'Havaalanı mı?' diye sordu. Buradan da artık konunun Ankara tarafından yakinen bilindiğini anlayabiliyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  çukurova, mersin, mtso, üyeleri, tarsus, ruhi, koçak, orhan, aydın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA