20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Kılıçdaroğlu: Erdoğan, namusu ve şerefi üzerine tarafsız olacağına dair yemin etmişti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

 

Tarih : 28 Mayıs 2019 Salı 18:43   Okunma : 1297

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bölümler şöyle:

Grup toplantımızdan bütün Türkiye'ye, hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. Acısı ve tatlısıyla bir haftayı geride bıraktık. Bazı haberler geldi üzüldük, sevindik ama sonuçta hayatın akışı devam ediyor. Eşref Kolçak, Türk sinemasının önemli isimlerinden biriydi. Onu 92 yaşında sonsuzluğa uğurladık. Allah’tan rahmet diliyoruz. Kendisini milletle anıyoruz. AA muhabirinin cansız bedenine ulaşıldı. Ona Allah’tan rahmet diliyoruz, AA camiasındaki arkadaşlarına da geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Belediye Başkanı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Seçimle gelen herkese, bizim saygı duymamız gerekir. Hangi partiden olursa olsun. Bir belediye başkanının bıçaklı saldırıya uğrayıp hayata veda etmesini asla kabul etmiyoruz. Herkesin başı sağ olsun.

Kılıçdaroğlu'ndan gazetecilere şiddete tepki: Bir de adam dövme sertifikası verin!

Geçen hafta bir gazeteci arkadaşımız saldırıya uğradı. Ondan önce Yavuz Selim Demirağ saldırıya uğradı. Kendisi aramızda, kendisine hoş geldiniz diyorum. Gazetecilik bir kamu görevidir. O görev yaptığı zaman belli çevreler rahatsız olabilirler, adı yolsuzluğa bulaşmış kişiler bundan rahatsız olabilirler. Ama gazeteci bilgiyi halka ulaştırmak zorundadır. Sayın Demirağ da bu çerçevede görevini yapan bir gazetecidir. Aynı şekilde Antalya’da Yeniyüzyıl Gazetesi’nde çalışan Sayın İdris Özyol da saldırıya uğradı. Ergin Çevik de 20 Mayıs’ta saldırıya uğradı. Saldırganlar yine serbest. Hakan Denizli de 24 Mayıs’ta saldırıya uğradı. En son Sabahattin Önkibar da saldırıya uğradı. Saldırganları yakalandı ve serbest bırakıldı. Bakınız eğer haber yaptı diye bir gazeteciye şiddet uygulanıyorsa ve o kişiler serbest bırakılıyorsa, o gazeteciler artık bir şey yazmaz diyorsanız hiç beklemeyin. Hiçbir namuslu gazeteci dayak yedi diye geri adım atmaz. Saldırganların hapse girmesi için gazetecilerin öldürülmesi mi gerekiyor? Bir Tweet attı diye 5-6 ay içeride kalan var. Ama gazeteci yazdı diye saldırıya uğrayacak, raporlar alacak, saldırganlar yakalanacak, serbest bırakılacak. Bir de eline belge verin. Adam dövmek serbest sertifikası verin.

"Rabia Naz öldürüldü; Savcı olayların üzerini kapatıyor"

Geçen hafta Rabia Vatan geldi. Karşısında bir güç var, Ankara’da bir güç var. Bulunduğu yerde bir güç var. Adaletin önünü tıkamaya çalışıyorlar. Ama bu baba kızının katillerini arıyor. Rabia Naz 11 yaşında, hayat dolu bir kız. Öldürülmeden önce dondurmacıya arkadaşlarıyla giriyor, sonra annesinin çalıştığı eczaneye gidiyor. Haber geliyor, Rabia Naz evin önünde sırt üstü yatıyor ve ağır yaralı. Ayağını sadece deri tutuyor. Hastaneye kaldırılıyor ve bir süre sonra deniyor ki Rabia Naz vefat etti. Ne oldu? İntihar etti. Baba tabi 11 yaşındaki çocuk neden intihar ettin diyor. Arkadaşlarına, öğretmenlerine soruyorlar, hayat dolu bir kız. Sonra baba araştırıyor. Olayın bir trafik kazası olduğunu söylüyor. Doblo marka bir aracın çarptığı söyleniyor. Evlerinin önündeki alana sırt üstü yatırılıyor. Baba bir türlü derdini anlatamıyor. Araştırma yapılmasını istiyor. Savcı gizlilik kararı koyuyor. Savcıya da sormak lazım hangi vicdanla gizlilik kararı koyarsınız? Ve bir gazeteci arkadaşımız Metin Cihan olayı araştırıyor.

Ambulanstaki video kaydı vardı, polis sildirdi diyor ambulans çalışanı. Hangi güç yaptırdı bunu? Belediye delillerin olduğu evin yıkımına karar veriyor. Adalet diyoruz ya. 11 yaşındaki bir çocuk diyoruz. Savcı olayların üzerini kapatıyor. Üniversiteden görüş alıyor, trafik kazası olduğuna dair deliller var. Nereden intihar etti? 4-5 katlı bir bina. İyi de neden atlasın. Polisler inceleme yapıyorlar, çocuğumuzun kilosunda bir çuvalı binadan atıyorlar. Ama sokağa düşmüyor çuval. Çünkü binanın önünde bir teras var. 4-5 metrelik bir teras. Ve büyük bir gürültü. Rabia Naz düşerken hiç gürültü yoktu. Olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Polise sesleniyorum, sizin göreviniz delilleri ortaya çıkarmaktır. Bir çocuğun göz göre göre öldürülmesine göz yummak değildir. Yargının görevi de Ankara’dan gelen telefonlarla olayları kapatmak değil, adaleti teslim etmektir. Sonra babaya akli, dengesi yerinde değildir dediler. İnsaf ya.

"Erdoğan, namusu ve şerefi üzerine tarafsız olacağına dair yemin etmişti"

Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Adaletle yönetilmek istiyoruz. Açlığın olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Cumhurbaşkanı var mı var, seçimle mi geldi? Seçimle geldi. Vatandaşın oyuyla seçildi. Peki, ne yaptı ilk yaptığı iş Meclis’te yemin etti. Yemin metninin son cümlesini okuyorum; üzerime aldığım görevi, tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti karşısında namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.’ Namus ve şeref kavramının ne kadar önemli olduğunu defalarca anlattım. Bir cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Devletin başıysa bir partili olamaz.

"Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir"

Herkese eşit hizmet götürmek zorundadır. O nedenle cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir. O yüzden tarafsız davranacağına dair namusun ve şerefin üzerine yemin et deniyor. AK Partili kardeşlerim bunu unutmasın. Peki, bir cumhurbaşkanı günün 24 saati belediye başkanlığı seçimlerine müdahale eder mi? Bir tarafta belediye başkanlarının fotoğrafı var bir tarafta Erdoğan’ın fotoğrafı var. Erdoğan belediye başkanı mı olacak. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Diyelim ki partiler arasında ciddi bir anlaşmazlık çıktı, cumhurbaşkanı davet ede, gelin der neden böyle yapıyorsunuz der. Bu şans yok şu anda. Niye yok? Devletin sigortası yok. Bir cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek, belediyeyi mi yönetecek? Vicdan sahibi ahlak sahibi, adalet sahibi herkese bu soruyu soruyorum. Erdoğan 2002’de AK Parti’nin Genel Başkanlığı’na seçilemiyordu, Anayasa’nın değişmesi gerekiyordu. AK Parti birinci oldu, birinci olan partinin genel başkanı Parlamentoya gelemiyordu. Bu da yanlış. Bir partinin genel başkanı hükümet kurabilecek bir pozisyona gelmişse onun önünde yasal bir engel olmaması gerekiyor. Biz destek verdik. Ne oldu, geldi. Ankara’da Keçiören’de mütevazı bir evde oturuyordu. Milletvekillerinin lojmanlarının satılması lazım dedi. Sattılar. Tamam. Hiç kimse itiraz etmedi. Aynı şekilde Meclis’in 6 bin çalışanı var bunu 3 bine indireceğiz dedi. Bugün sordum, kaç kişi var Meclis’te çalışan diye. 8 bin dediler. Bırakın indirmeyi artırmışlar.

"AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, siz bunu doğru buluyor musunuz?"

Ak Partili kardeşimin bunu sorgulaması lazım. Aynı Erdoğan'ın 1100 odalı yazlık Saray'ı var. Bir yere giderken bir orduyla gidiyor. Yüzlerce araba. Savaşa mı gidiyoruz, hayır efendim İstanbul'a geliyor. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, siz bunu doğru buluyor musunuz?

Kibir abidesine dönüştü. Kibirli olmak doğru mudur, yanlış mıdır? Kibir iyidir diyorsan, git oyunu ver kardeşim. Kibirli insan doğru karar alamaz diyorsan oturup düşüneceksin kardeşim. Ben illa demiyorum gel bana oy ver. Ama Allah’ın verdiği en değerli şey akılsa, aklımızı kullanacağız. Çocuk açlıktan ölecek beyefendi 1100 odalı yerde keyif sürecek. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Hele bizim gibi milyonlarca insanın karnını doyuramadığı bir yerde.

"Bakanların yolsuzluk dosyaları yüce divana gönderilmedi"

2002’de geldin, yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. Ben yolsuzlukları araştırma komisyonunun üyesiydi. Başında Azmi Ateş vardı. AK Partili, düzgün bir adam. Oturduk beraber yolsuzlukları araştırdık. Azmi Ateş bir daha milletvekili olamadı. Niye olamadı? Ak Partili kardeşlerimin vicdanına, adaletine sesleniyorum, Azmi Ateş bir daha neden milletvekili olamadı? Ne diye iktidara geldiler? 3Y dediler. AK Partili kardeşim 2002’den beri oy veriyorsun, senin vicdanına sesleniyorum, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar bitti mi? Ne oldu? Yolsuzlukla bırakın mücadele etmeyi yönetenler gırtlaklarına kadar yolsuzluk içinde. Düşünebiliyor musunuz, 3 bakanın yolsuzluk dosyası yüce divana gönderilmedi. Hani kul hakkı yemek en büyük günahtı?

"İç borç miktarı 653 milyar lira; nereye gitti bu para?"

İç borç miktarı 653 milyar lira. Bir de dış borcu var; 557 milyar lira. Nereye gitti bu para? Nereye gitti? AK Partili kardeşimin vicdanına, adalet duygusuna, ahlakına sesleniyorum. Yoksulluk diz boyu, açlık diz boyu. Çöp kutularından bir şeyler sağlayıp geçimini sağlayan yüz binlerce kadın, çocuk var. Allah’ın sana verdiği en değerli hazine olan aklınız sen kullanmayacak mısın kardeşim? Bu para nereye harcandı diye sormayacak mısın kardeşim? Ben sana ne diyeyim. Yönetemiyorlar kardeşim. Devlet bütün vatandaşları kucaklamakla yönetilir. Öyle bir çıkmaza geldi ki, devlet öyle bir şekilde savruluyor ki, devletin her şeyini dolara bağladılar. Biz yerliyiz, milliyiz diyorlardı. Bir zamanlar dolar alan yanar diyorlardı, şimdi Türk Lirası tutan yanıyor.

"Vatandaş hükümete güvenmiyor"

Vatandaş hükümete güvenmiyor. Vatandaş Erdoğan’a güvenmiyor. Mevduatı dolar olarak tutarsam kendimi korurum diyor vatandaş. Dış güçler mi söyledi bu kadar borç alın diye. Yoksa sen mi yalvardın bana borç ver diye? Son bir yılda 1 milyon 376 bin kişi işsiz kaldı.

"AK Partili kardeşlerim, beylerin bir eli yağda bir eli balda, yoksulluğu çeken sensin; ne için?"

Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Sekiz milyon 500 bin kişi asgari ücret ya da onun altında gelir elde ediyor. 6 milyon 700 bin kişi asgari ücret alıyor. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında gelir alıyor. Ama 8 milyon 475 bin insanımız işsiz. 8 milyon da asgari ücret ve altı vardı. 16 milyon kişi doğru dürüst evine ekmek götüremiyor. Şimdi ben AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Onların adalet duygusuna sesleniyorum. 16 milyon hanede babalar çocuklarına harçlık veremeyecek. Bayram harçlığı verecek para bile bulamıyor. AK Partili kardeşim 17 yıldır yönetiyorlar. Beylerin bir eli yağda bir eli balda, yoksulluğu çeken sensin. Ne için?

"Verdiğiniz oya ihanet edenin arkasından neden gidesiniz?!!"

Tarihte şurada kuyruk vardı burada vardı diyorlar. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu millet patates ve soğan kuyruğuna girmiştir. Ya bereketli topraklar var kardeşim. Göllerimiz, sularımız, çiftçilerimiz, çalışan insanımız, gençlerimiz var. 17 yılın sonunda memleketi getirdikleri nokta, milletimizi soğan kuyruğuna sokmak oldu. Sadece İstanbul’da bir milyonu aşkın hanenin ya suyu, ya elektriği ya da doğalgazı kesik. Ben 23 Haziran’da oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum; bu 1 milyona aşkın handede su akmazsa ne olur? Oradaki çocuklar ne olur? Ben AK Partili kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Siz düşünmeyeceksiniz de kim düşünecek. Verdiğiniz oya ihanet edenin arkasından neden gidesiniz?!!

"Erdoğan'ın avukatını tutan kesin hapishaneden çıkıyor ama onun için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç var"

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ilk yaptığı işlerden biri uyuşturucuyla mücadele komisyonu kuralım dedi. Reddettiler. Önce uyuşturucuya alıştırıyorlar sonra onları satıcı olarak çalıştırıyorlar. 17 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Beka diyorsanız beka budur, çocuklarımızın geleceğidir. Hapiste yazar mı, siyasetçi mi olur dediler. Bunlar darbe dönemlerinde olur dediler. Doğru mu? Doğru. Peki, AK Partili kardeşim bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin hapishanelerinde milletvekilleri avukatlar, öğrenciler var mı? Var.

Bu gidişe dur dememiz lazım. Üstelik hapishaneden parası, dayısı olan, Erdoğan'ın avukatını tutan kesin çıkıyor. Ama onun için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç var. Sanatçı, avukat, gazeteci, düzgün, namuslu milletvekili nereden bulacak bunu?

Suriye’ye silah gönderdiler birbirlerini öldürsünler diye. Senin Ortadoğu bataklığında ne işin var?

Bütün komşularımızla bizim aramız iyiydi. Şimdi Libya’ya silah gönderiyorlar, neden Libya’da Müslümanlar birbirlerini öldürsünler diye. Neden komşularımızla aramız kötü olsun!

Paylaş :
Etiketler :  CHP, GENEL, BAŞKANI, KEMAL, KILIÇDAROĞLU, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA