28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Pervin Buldan: Hırsızlığa karşı halk iradesinin galip geleceği bir seçim olacaktır 23 Haziran seçimleri


HDP grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın gündeminde açlık grevleri, İstanbul seçimleri, Halfeti’deki işkence ve kadın cinayetleri pek çok başlık yer aldı.

 

Tarih : 28 Mayıs 2019 Salı 19:07   Okunma : 1187

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açlık grevleri, İstanbul seçimleri, Halfeti’deki işkence gibi konulara değinen Buldan şunları söyledi:

Buldan, açlık grevlerinin sona ermiş olmasının umutlandırıcı bir gelişme olduğunu belirten Buldan açlık grevi sürecinde yaşamını sonlandıran 8 tutukluyu andı ve beyaz tülbentli annelerin mücadelesini de selamladı.

"DİYALOG BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI"

Çözüm sürecinin sonlandırılmasının Türkiye’ye ve topluma 4 yıl kaybettirdiğini belirten Buldan, "Demokratik çözüm ve barış olmadan bu ülkenin düzlüğe çıkamayacağını, tam tersine daha da dibe vuracağını bu dört yıl acı bir şekilde göstermiştir. İmralı tecridinin tümden kaldırılarak, diyaloğun biran önce başlatılması; Kürt sorunu, demokrasi sorunu başta olmak üzere gerek içeride kangrenleşen sorunları, gerekse Suriye merkezli bölgesel sorunları demokratik müzakere yoluyla ve barışçıl bir perspektifle çözme imkânını yaratacaktır. Bu anlamda gerekli adımların atılması hükümet ve devlet başta olmak üzere tüm siyaset kurumunun, parlamentonun ve demokratik kamuoyunun önünde önemli bir görev ve sorumluluk olarak durmaktadır." dedi.

"DEVLETİ ÇÖZÜM ÇİZGİSİNE GETİRECEK OLAN HALKLARIN BARIŞA OLAN ISRARIDIR"

Buldan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar oldu:

"Gerekli adımların atılması hükümet ve devlet başta olmak üzere tüm siyaset kurumunun, parlamentonun ve demokratik kamuoyunun önünde önemli bir görev ve sorumluluk olarak durmaktadır.

"Türkiye eninde sonunda demokratik çözüm ve barış çizgisine evrilecektir. Başka bir çıkış yolu olmadığını hepimiz biliyoruz hükümet de bunun farkındadır. Ya Kürt sorunu, demokrasi ve adalet sorunları çözülecek ya da ülke, devlet, iktidar çözülecek! Bunun başka bir çıkış yolu yoktur. Devleti ve iktidarı, çözüm çizgisine getirecek olan da demokratik toplumsal mücadelenin büyüklüğüdür. Halkların barışa olan ısrarıdır."

"YSK'NİN 7 ÜYESİ KENDİLERİ HAKKINDAKİ İDDİANAMEYİ YAZMIŞ OLDULAR"

"Açlık grevleri bu ülkedeki tüm hukuksuzluğa karşı bir itirazdı dedik. İşte hukuk dışılıkta gelinen son noktayı YSK’nin İstanbul kararında gördük ve buna tanık olduk. YSK’nin, 250 sayfalık gerekçeli kararı tam bir hukuksuzluk belgesidir. Hukuk fakültelerinde hukuksuzluğa örnek olarak okutulmalıdır. YSK’nin 7 üyesi, 250 sayfalık gerekçeli kararıyla aynı zamanda kendileri hakkındaki iddianameyi de yazmış oldular. Şimdiden tarihe not olarak geçsin bu söylediklerim."

"Şunu unutmasınlar: Asıl gerekçeli kararı İstanbul halkı 23 Haziran’da sandıkta yazacak, hiç kimse merak etmesin!"

"Ben İstanbul halkına da buradan bir çağrı yapıyorum: YSK’nin 250 sayfalık hukuksuzluğuna karşı gelin 23 Haziran’da öyle güçlü bir cevap verelim ki aradaki fark tam 250 bin olsun. Bunlar başka türlü anlamayacak çünkü. O farkı 250 bin yapalım ki felekleri şaşsın."

"İSTANBUL SEÇİMİ AYNI ZAMANDA ŞIRNAK, MUŞ SEÇİMİDİR"

"23 Haziran İstanbul seçimleri bizim için aynı zamanda Şırnak seçimidir, Muş seçimidir, Bitlis, Tatvan seçimidir, Bağlar seçimidir! Gasbedilen 6 belediyemizin seçimidir. Hırsızlığa karşı halk iradesinin galip geleceği bir seçim olacaktır 23 Haziran seçimleri."

"BELEDİYELERİMİZE ÇÖREKLENMEYE ÇALIŞAN BİR ÇETE VAR"

"Unutmayın; hukuk dışılığı önce bölgede devreye sokuyorlar sonra tüm ülkeye yayıyorlar. Tatvan’da 9 belediye meclis üyemizi görevden uzaklaştırarak, HDP’nin belediye meclisindeki çoğunluğunu kaybettirdiler. Belediyelerimize çöreklenmek isteyen bir çete var. Biz bu çeteyi gayet iyi biliyor ve tanıyoruz. Eğer demokratik kamuoyu ve demokrasi güçleri buna sessiz kalırsa bu çete bundan cesaret alarak ileride aynı gasp yöntemini batıda da uygular. Tatvan’da yaşanan bir gasba, Tayvan’da yaşanmış gibi duyarsız kalırsanız yarın her yerde Tatvan’daki gibi davranmaya başlarlar. Hukuksuzluğa karşı topyekün mücadele edilmeli."

"İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS DEĞİL, İŞKENCECİYE SINIRSIZ TOLERANS"

"‘İşkenceye sıfır tolerans’ diyen AKP iktidarının sorumluluğunda yaşanıyor Halfeti işkencesi. ‘İşkenceye sıfır tolerans’ değil, işkenceciye sınırsız tolerans anlayışıyla karşı karşıyayız. Uluslararası Af Örgütü çağrıda bulunurken, İngiltere’nin en büyük sendikası “Kendi yurttaşına işkence yapan Türkiye’yi durdurun” çağrısı yaparken, hükümetten şu ana kadar hiçbir şekilde sesin çıkmamasını da hayretle izliyor ve buna tanık oluyoruz."

"Buradan hükümeti uyarıyor ve çağrı yapıyoruz: Halfeti’den elinizi çekin. Halfeti’deki işkenceciler hakkında derhal gereğini yapın. Urfa’daki mülki amir ve emniyet yetkililerini derhal görevden alın ve işkencecileri yargı önüne çıkarın."

"KADINLARI KORUMAYAN HÜKÜMET CİNAYETLERİN BİRİNCİL SORUMLUSUDUR"

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki kadına yönelik cinayeti işleyen hiçbir faili yalnız değildir. Bu failler medya başta olmak üzere tüm ideolojik devlet aygıtları ile normalleştirilen kadına yönelik şiddet bilinci ile hareket etmektedirler. Çok açık ifade etmek isterim ki kadın cinayetlerini önleyici tedbirleri almayan, kadınları korumayan hükümet birincil sorumludur!"

"Bizler; sömüren, saldıran, katleden erkeklik anlayışını mutlaka ama mutlaka sonlandıracağız. Onun yerine eşit bir yaşamın yasalarıyla anlam bulmuş büyük insanlığı yeşerteceğiz. Bu bizim bütün kadınlara sözümüzdür."

‘ADALET ÖLÜRSE İNSANLIK DA ÖLÜR’

Selahattin Demirtaşlar, Figen Yüksekdağlar, Sebahat Tunceller cezaevindeyken, katillerin dışarıda gezmesi kabul edilemez. Hizbullahçıları tahliye eden yargı Veli Encü’yü tutukladılar. Ferhat Encü 3 yıldır rehin olarak tutuluyor. Adaleti yok edenler unutmasın, adalet ölürse insanlık da ölür. Nerede sizin adaletiniz, hukukunuz? O adalet herkese lazım olacak Sayın Erdoğan, size de bir gün lazım olacak unutmayın.

Paylaş :
Etiketler :  HDP, EŞ GENEL BAŞKAN, PERVİN BULDAN, ÇÖZÜM SÜRECİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA