26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Başkan Seçer: Kadir Gecesinde Tarsus’tan Seslendi “Kardeşliğimiz Ve Birliğimiz Daim Olsun”


İftarını Kadir gecesinde Tarsus’ta hemşerileriyle yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bugün Kadir Gecesi. Bugünün de hatırına ve kutsallığına sığınarak gelecek günlerin bugünden daha iyi olması için dua ediyorum. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” dedi

 

Tarih : 1 Haziran 2019 Cumartesi 19:41   Okunma : 1235

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde kurulmaya devam eden iftar sofraları, bu kez, ‘Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Tarsus’ta kuruldu. Binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan iftar sofralarında halka seslenen Başkan Seçer, “Bugün Kadir Gecesi. Bugünün de hatırına ve kutsallığına sığınarak gelecek günlerin bugünden daha iyi olması için dua ediyorum. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Ramazan Ayı’nın 26’ncı gününde Tarsus İlçesi Hz. Danyal Meydanı’nda kurulan uçsuz bucaksız sofralarda buluşan Tarsuslular, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın, Kadir Gecesi’ni bir arada geçirmenin tadını yaşadı. İftar öncesinde masaları tek tek gezen Başkan Seçer, hemşehrilerinin hem yaklaşan Ramazan Bayramı’nı hem de Kadir Gecesi’ni kutladı. Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Seçer’i halk bir dakika bile yalnız bırakmadı.

Düzenlenen iftar yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı, Binbaşı Burak Demirtaş, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

“Binlerce insanla bir sofrayı, bir ekmeği paylaştık”

Hz. Danyal Meydanı’nda kurulan sofralarda binlerce Tarsuslu hemşehrisine
seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ramazan Ayı’nda Anamur’dan Tarsus’a kadar bütün ilçelerimizi gezme, dolaşma imkânımız oldu. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak bizim için bir şanstı. Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Erdemli, Silifke gibi bütün bölgelerimizde vatandaşlarımız ile beraber olduk. Binlerce insanla bir sofrayı, bir ekmeği paylaştık. Ramazan’ın birlik, beraberlik, paylaşma, yardımlaşma duygularının en üst noktaya çıktığı o anları yurttaşlarımızla beraber olarak yaşama imkânı bulduk” dedi.

“Vatandaş bizlerden kavga değil, hizmet bekliyor”

Sadece Ramazan ayı süresince değil, bütün bir yıl boyunca aynı birlik, beraberlik, kardeşlik, ve paylaşım duygularının sürdürülmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, siyasilerin de artık kavga etmeyi bırakmalarını söyledi. Vatandaşların kendilerinden kavga değil hizmet beklediğini vurgulayan Seçer,  “Vatandaşlar olarak birbirimize yardımcı olalım. Kavga, gürültü etmeyelim. Siyasiler bundan daha fazla ders çıkarmalı. Vatandaş bizlerden kavga değil, hizmet bekliyor. Çok söz değil, çok hizmet bekliyor. Namuslu yönetim bekliyor. Aziz mübarek gün. İbadet etmekle, oruç tutmakla, şekli bir takım ritüelleri yaparak doğru adam, doğru insan olunmuyor. İnsanın kalbinin dürüst olması lazım. Yani hırsızlık yapacaksın, diğer taraftan dini bütün bir insan görüntüsünde olacaksın. Bu Allah katında kabul görmüyor. Siyasilerin namuslu olması lazım. Siyasilerin halkın kaynağını halka aktarması lazım. Siyasilerin adaletli olması lazım. Ayrıştırıcı olmaması, insanları bölmemesi, siyasi görüşünden, etnik yapısından, mezhebinden dolayı ezmemesi lazım” şeklinde konuştu.

“31 Mart’ta bir rüzgar esti”

31 Mart’ta bir rüzgâr estiğini ve Türkiye’de çok şeyin değiştiğini, bundan sonra da değişmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Seçer, “31 Mart’ta bir rüzgâr esti. Türkiye’de çok şey değişti ve değişecek. Tarih beni haklı gösterecek. Aslında birçok farklı siyasi partiye oy vermiş, gönül vermiş insanlar artık Türkiye’de bazı olumsuzlukların değişiminden yana oy kullandı. Bizleri bu görevlere layık gördü. Biz de onları mahcup etmeyeceğiz. Allah da bizi mahcup etmesin. Aklımız fikrimiz hizmette olacak” ifadelerini kullandı.

“Bizim görevimiz sizin paranızı sizlerin hizmetine amade etmek”

Kurulan iftar sofralarında halkın kaynağını yine halka verdiklerini belirten Seçer,  “Bugün olduğu gibi sizlerin kaynağını sizlere veriyoruz. Yiyeceksiniz, iftar açacaksınız. Helali hoş olsun yedikleriniz. Kendi paranızı, kendi kaynaklarını, kendi hakkınızı yiyorsunuz. Hiçbir siyasetçi yaptığı hizmetlerde, vatandaşa, fakire, fukaraya yaptığı yardımlarda ya da verdiği iftarlarda bunları cebinden yapmıyor. Bunu bilmenizi isterim. Bugüne kadar size böyle anlatılmışsa yalan anlatılmış. Bizim görevimiz sizin paranızı bizim cebimize değil, yandaşlarımızın cebine değil, sizlerin hizmetine amade etmek. İşte biz de onu yapmaya gayret edeceğiz ve Allah’ın izniyle de yapacağız. Çok güzel hizmetler yapacağız” diye belirtti.

“Kardeşliğimiz ve birliğimiz daim olsun”

Seçer konuşmasında Kadir Gecesi’nin de güzelliğine vurgu yaparak, “Bugünün de hatırına ve kutsallığına sığınarak gelecek günlerin bugünden daha iyi olması için dua ediyorum. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Sizlerin hassas noktalarını kaşıyarak siyasi bir takım kazanımlar elde edenlere pek kulak asmayın. Dini, milliyeti, ırkı kullanarak sizlerden faydalanmak isteyenlere kulak kabartmayın. Allah’ımız biz, kitabımız bir, ezanımız bir, al bayrağımız bir. Sizin aklınız, fikriniz birlikten, beraberlikten yana olsun. Aşamayacağımız engel yok. Bundan da emin olmanızı isterim” dedi.

Seçer’in konuşmasının ardından, yapılan dualar ve okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

Paylaş :
Etiketler :  başkan, vahap, seçer, iftar, çadırı, kampüs, MTOSB, Tarsus, Kadir gecesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA