25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Mezitli Belediyesi, Dokuzuncu Gönüllü Evini açtı..


Mezitli Belediyesi, Dokuzuncu Gönüllü Evini Akdeniz Mahallesi’nde açtı..

 

Tarih : 3 Nisan 2017 Pazartesi 21:24   Okunma : 1253

Mezitli Belediyesi, Dokuzuncu Gönüllü Evini Akdeniz Mahallesi’nde açtı. Gönüllü vatandaşların belediye çalışmalarına destek olması, sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunabilmesi amacıyla hayata geçirilen Gönüllü Evi’nin açılışına CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Sanatçı Haluk Çetin ve yüzlerce Mezitlili katıldı. 

TARHAN’IN BAŞARDIKLARI ÇOK ÖNEMLİ

Şenlik havasında gerçekleşen açılışta konuşan Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, “Ülkemizin içersinde bulunduğu durum belli. Bu şartlarla da başardığı şeyler çok önemli. Bu nedenle Neşet Tarhan’ı iki kez seviyorum. Birisi çok değerli ve başarılı insan. Diğer taraftan çok değerli rahmetli arkadaşım Nedim Tarhan’ın kardeşi olması. Bir Tarhan ailesi klasiği iyi ve başarılı olmak. Tarhan ailesi bu bölge için bir kazançtır. Gönüllü Evi projesinden dolayı bir kez daha kutluyorum. Parti olgusu dışında insanları bir araya getirmek, yurttaşlık bilincini çoğaltmak için çaba sarf ediyor. Özellikle kadınların yurttaşlık bilincini artırmak için çalışıyor. Bir toplumda kadın ne kadar ilerdeyse toplum o denli ileridedir” diye konuştu.

AKDENİZ’DE İKİNCİ GÖNÜLLÜ EVİ

Akdeniz Mahallesi Muhtarı Kemal Aydoğdu da yıkılması için yardım istedikleri harabe bir yapıyı çok modern bir gönüllü evi yaparak topluma kazandırdığı için Neşet Tarhan’a teşekkür ettiğini ifade etti. Aydoğdu, “Başkanımız bunun gibi daha bir çok tesisi mahallemize kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte emekliler için Hobi Bahçesi açma sözü var. Kendisine bu denli duyarlı yaklaşımı için çok teşekkür ederim” dedi.

Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evi Sorumlusu Asiye Erdener Gürses ise Başkan Tarhan’ın bir dediklerini iki etmeden daha fazlasını yaptığına dikkat çekerek çok teşekkür ettiğini ifade etti.

GÖNÜLLÜ EVLERİ YAYGINLAŞSIN İSTİYORUZ

Kırsal alanda 4 merkezde 5 olmak üzere 9 tane Gönüllü Evi yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Onuncu gönüllü evimizi Gençlik Merkezi’yle birlikte Merkez mahallemizde açacağız. Her ne kadar insanlara işlevini tam anlatamasak ta bizim adeta gurur projelerimizden birisi. Çünkü bu Türkiye’de yeterince gelişmemiş bir olgu. Oysa batı toplumlarında gönüllülük bir olgudur. Yönetimler tarafından da maddi ve manevi olarak destekleniyor. Ülkemizde ise en azından ulaşım ve yemek giderleri karşılanabiliyor. Maalesef yasa gereği maddi katkı sağlayamıyoruz. Oysa kurumlar gönüllülere destek sağlaması için yetki verilebilmeli” şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜ EVLERİ BİRBİRİYLE REKABET ETSİN

Gönüllü evlerinin misyonunun çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Tarhan konuşmasında, “Burada siyasi parti olayı yok. O mahalledeki herkesin buraya gelerek güç birliği yapmalarını istiyoruz. Buranın idaresi tamamen burayı kullananların. Gönüllü evlerini ne şekilde değerlendirecekleri gönüllülerimizin inisiyatifinde. Menderes mahallesi’nde ki gönüllü evimiz el ürünleri, ürettikleri turunç reçellerini satarak 9 öğrenciye burs veriyorlar.  Biz bu gönüllü evleri arasında bir rekabete gelişsin istiyoruz. Ortak paydamız, demokrasiye inanç ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıksın yeterli. Bir değişim yapacağız ve bu değişimi sizlerle başaracağız. Başka bir kurtarıcı beklemiyoruz ve halktan daha büyük bir kuvvet yoktur. Ben bunu Mezitli’de ki kadınlarımızın gerçekleştireceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

TAM ARADIĞIMIZ BELEDİYE BAŞKANI MODELİ

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, Neşet Tarhan’ın tam hayalindeki belediye başkanı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında “Halkın ne zaman ihtiyacı olsa onların yanında oluyor. Her yerde halkını arasında. Belediyecilikten gelme, halka dokunmasını bilen bir isim. O günden bu zamana kadarda bizim yüzümüzü hep ağarttı. Bu gönüllü evlerini sizler sahipleneceksiniz. Temiz kalması, işlevsel olması ve halka faydalı olması ancak ve ancak sizlerin sayesinde olacaktır” şeklinde ifade kullandı. Daha sonra yapılan kurdele töreni ile gönüllü evi faaliyetine başladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Gönüllü Evi, akdeniz mahallesi, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA