28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: Farkı açalım


HDP Sözcüsü Kubilay, sandığa gitmeyen 230 bin HDP seçmenini ikna ederek farkı açacaklarını belirtti.

 

Tarih : 14 Haziran 2019 Cuma 11:37   Okunma : 908

Yenilenecek İstanbul seçimlerine sayılı günler kala AKP’nin Kürt seçmene yönelik tavrını eleştiren HDP Sözcüsü Kubilay, sandığa gitmeyen 230 bin HDP seçmenini ikna ederek farkı açacaklarını belirtti.

 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala “Beka” söylemini terk eden AKP’nin Kürt seçmene yönelik ikircikli tavrı sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, BirGün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz’a yaptığı değerlendirmede 23 Haziran’ın kendileri için “darbe ya da demokrasi” tercihi olduğunu belirterek “230 bin civarında HDP seçmenin oy kullanmadığına dair birtakım veriler var. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın ‘farkı 250 bin yapalım’ derken kast ettiği üzere bütün HDP tabanını sandığa götürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

“AKP-MHP iktidar bloğunun kaybetmesi için sistematik bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz” diyen HDP Sözcüsü Kubilay; “İlçelerde milletvekillerimizi, Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu üyelerimizi görevlendirdik, yani bu konuda enerjisini aktarabilecek tüm kadroları seferber ettik. Çünkü biz İstanbul seçiminin siyasi boyutunu önemsiyoruz. AKP-MHP bloğunun, İstanbul seçimini YSK eliyle, bir sandık darbesiyle ortaya çıkan ‘darbe mi demokrasi mi?’ ikilemi içerisinde var gücümüzle demokrasinin kazanması için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

DİN ADAMLARINI KULLANIYORLAR

AKP’nin muhafazakar Kürt seçmene yönelik çalışmalar yürüttüğünü de belirten Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gözlemlerimiz şu ki, iktidar bloğu bu konuda yoğun çalışma yapıyor, evleri ziyaret ediyorlar. Özellikle Kürt muhavazakar tabana seslenmek için oradaki din adamlarını götürmek gibi manipülatif çalışmalar yaptıklarını duyuyoruz. Bunların herhangi bir sonuç vereceğini ise düşünmüyoruz. Çünkü Kürt halkı uzun yıllar politik bilinci gelişmiş bir halk.”

SANDIĞA GİTMEYENLERİ İKNA EDECEĞİZ

230 bin civarında sandığa gitmeyen HDP seçmeninin bulunduğunu vurgulayan Kubilay, son olarak şunları aktardı: “Çeşitli yöntemlerle seçmenlerin sandığa gidiş oranları hesaplanmıştı. HDP tabanından 911 bin seçmenin sandığa gidip oy kullandığını, 230 bin civarında HDP seçmen kitlesinin de oy kullanmadığına dair birtakım veriler var. Dolayısıyla Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın ‘250 bin fark yapalım’ derken de kast ettiği bütün HDP tabanını sandığa götürmek gibi bir amaç taşıdığını söyleyebiliriz. Amacımız sandığa gitmeyen bu kitleyi sandığa taşımak.”

SANDIK SANDIK İNCELEDİK

İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek ise HDP seçmeninin yaklaşık yüzde 85’inin sandığa gittiğini, özellikle sandığa gitmeyen yüzde 15’lik dilim için çalışma yürüttüklerini belirtti. Çiçek, şu ifadelere yer verdi: ”İstanbul seçimleri için tüm HDP kadrolarımız ve birleşenlerimizle demokrasi mücadelesi için sahalarda olduğumuzu belirtmek istiyorum. İstanbul’u sandık sandık analiz ettik. Hangi sandıklarda oy kaymaları olduğunu tespit ederek çalışmalarımızı ona göre şekillendiriyoruz. AKP aleyhinde farkı iyice arttırmak için öncelikle sandığa gitmeyenlere yönelik bilimsel verilere dayanarak bilimsel çalışma yürütüyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  HDP, İSTANBUL, SEÇİMİ, YSK, SELEHATTİN, DEMİRTAŞ, MERSİN, AKDENİZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA