28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

9. Soli Güneş Festivali Başlıyor


Ünlü sanatçılar Volkan Konak ve Sibel Tüzün’ünde katılacağı Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu yapılacak olan ’Soli Güneş Festivali’ bu yıl en uzun gün olan 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

 

Tarih : 16 Haziran 2019 Pazar 11:57   Okunma : 1189

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu yapılacak olan 'Soli Güneş Festivali' bu yıl en uzun gün olan 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekemek amacıyla iki gün boyunca renkli etkinliklere sahne olacak festival kapsamında; ünlü sanatçılar Volkan Konak ve Sibel Tüzün müzikseverlerle buluşacak. Festivalin tanıtım toplantısı Soli Pompeiopolis Antik kenti içersinde gerçekleştirildi.

Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı, Soli Pompeipolis Sütunlu Cadde'de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında Olba Fotoğraf Derneği üyeleri tarafından fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

3 BİN YILLIK TARİHİ İLE MEZİTLİ GÜNEŞ KENTİDİR

Yoğun ilginin gösterildiği tanıtım toplantısında güneş enerjisinin önemine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Yılın 325 günü güneşli olan yöremizde, güneşin önemini vurgulamak üzere her yıl Güneş Festivali düzenliyoruz. 3 bin yıla yakın bir tarihi olan Mezitli'nin geçmişteki adının Soli olması, Mezitli'nin güneş kenti olduğunu vurgulamaktadır. Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlası'na göre Türkiye, günlük ortalama 7,5 saat olduğu tespit edilmiştir" dedi.

BOL GÜNEŞİMİZ VAR AMA YARARLANAMIYORUZ

Ülkemizin güneş kaynağından yeterince yararlanamadığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Güneş Enerjisinin önem kazanması daha çok 1973 yılındaki dünya enerji krizi ile başlamıştır. Petrol fiyatlarının gittikçe artması güneş enerjisi gibi yeni kaynaklar üzerindeki çalışmaları arttırmıştır.Günümüzde güneş enerjisinden çok farklı biçimlerde ve alanlarda yararlanılmaktadır. Güneş enerjisi doğrudan elektrik enerjisine çevrildiği gibi güneş enerjisinden ısı elde edilen sistemlerde, ısı doğrudan kullanılabileceği gibi elektrik üretiminde de kullanılabilir” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ ENERJİİ DIŞA BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRIR

Türkiye'deki güneş enerjisi yerine nükleer kullanımının yanlış bir tercih olduğunu vurgulayan Tarhan, "Önümüzdeki süreçte bir yandan Soli Pompeipolis Antik Liman ve çevresinin turizme açılması yönünde çalışırken, diğer yandan güneş enerjisinin kullanımına yönelik çabalarımız devam edecektir. Güneş enerjisi, kurulum ve kullanım kolaylığı olmasının yanı sıra çevreyi kirletmemesi ve zararlı atık oluşturmaması gibi özelliklere sahip bir yenilenebilir tükenmeyen enerji kaynağıdır. Enerji açısından dışa bağımlılığı ortadan kaldırır. Ulaştırma harcaması yoktur. Her yerde (dağların tepesinde, vadide ve ovalarda) yararlanılır. Karmaşık teknoloji gerektirmez. İşletme masrafları az. Gaz dumanı, kükürt veya radyasyon gibi zararlı atıkları yoktur" diye konuştu.

FESTİVALİMİZİ PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE HAZIRLADIK

Festivalin en uzun gün olan 21 Haziran tarihine denk gelmesini istediklerini ifade eden Başkan Tarhan, " Bu yıl Festival programımızı, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mersin Devlet Opera ve Balesi, TRT Çukurova Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, Mersin Fotoğrafçılar Derneği, Klasik Otomobilciler Derneği, Vosvos Team, Red Warriors, Mersin Bisiklet Derneği, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Deniz Ticaret Odası, Mersin Müze Müdürlüğü, Mersin Ticaret Borsası, Mezitli Kent Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mutlu Mezitli Şirketi, Woko Restoran ve Yoga Grubu kuruluşların temsilcilerinden oluşan komitece hazırladık” şeklinde bilgi verdi.

9. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERE SAHNE OLACAK

Başkan Tarhan, festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri şöyle sıraladı:

“Festivalimiz kapsamında; 16 Haziran 2019 Pazar günü Festival Korteji gerçekleştireceğiz. Saat 18.30’da başlayacak kortejimiz Forum Alışveriş Merkezinde kısa bir mola verecek ve gösteri gerçekleştirilecek.  Açılış etkinliği olarak 20 Haziran Perşembe günü saat 20.30’da belediyemiz Açık Hava Tiyatrosunda İspanya-Türkiye Dans gecesini festival açılış etkinliği olarak gerçekleştireceğiz. Festival 21 Haziran Cuma günü gündüz etkinlikleri ile başlayacak. Saat 15.00’de açılış ve katılımcı standların tanıtımı yapılacaktır. Yine her sene olduğu gibi festival alanında çeşitli stantlar kurularak, güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projelerde bu stantlarda yer alacaktır. 21 Haziran akşamı ise Pompeiopolis Sütunlu Caddede saat 20.30’da Yıldırım Mayruk, güneşin tüm renklerin Soli Pompeiopolis’te kurulacak dev podyumdan Akdeniz’e taşıyacak. 2019 yaz koleksiyonu “güneş melekleri adıyla, ilk kez halkla buluşacak. 12 Uluslararası manken, 27 kişilik dev ekiple sahnelenecek olan defile Güneş Festivali ile bir kez daha çağdaşlık rüzgârı estirecektir. Mezitli’den dünyaya esecek Türk moda rüzgarı, her şeyin daha güzel olacağını müjdeleyecek. Gazi Mustafa Kemal’in de ziyaret etmiş olduğu tarihi bölgemizin içerisinde bulunduğu mekâna ithafen Atatürk’e yücelen merdivende; Türk kadınları dünyayı aydınlatıyor, bu defile ve etkinlikle ona şükran borcumuzu bu alanda kaydedeceğiz. Aynı gün akşam saat 21.30’da Volkan Konak sanatseverlerle buluşacak. 22 Haziran Cumartesi günü gündüz etkinliklerimiz devam edecektir. Akşam saat 19.30’da Pompeiopolis Sütunlu Caddede 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü olması nedeniyle Hindistan-Ankara büyükelçiliği işbirliğiyle ‘Yoga’ gösterileri yapılacaktır. Akşam saat 21.30’da ise Türk Pop Sanatçısı Sibel Tüzün bir konser verecek”

Başkan Tarhan’ın tüm Mersinlileri etkinliklere katılmaya davet ettiği konuşmasının ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları mini bir konser verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ, BELEDİYESİ, NEŞET, TARHAN, SOLİ, GÜNEŞ, FESTİVALİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA