29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

CHP Vekili Antmen: Mersin Çernobil Olmasın


CHP Mersin Vekili Alpay Antmen, düzenlediği basın toplantısını, tüm dünyada ses getiren Çernobil dizisinin afişiyle yaptı. Antmen, "Birileri de buradaki facianın dizisini çekmesin, Mersin, Çernobil olmasın" dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2019 Çarşamba 13:37   Okunma : 887

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, HBO'nun son dönemde en çok konuşlan ve tartışılan dizisi Çernobil'in afişini Akkuyu olarak değiştirerek Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Antmen, yaptığı basın açıklamasında "Biliyorsunuz şu aralar HBO'nun çektiği çok popüler bir dizi var. İsmi Çernobil" dedi ve ekledi:

"ÇOCUKLARIMIZ DİZİLERDE Mİ İZLEYECEK?"

"Çernobil'de yaşanan nükleer felaketi anlatıyor. Dönemin iktidarına ve sorumlularına dizi içinde yer vermiş. Peki Allah korusun, Yıllar sonra da Mersin Akkuyu'da yaşanabilecek bir nükleer felaket sonrası HBO bu defa da Akkuyu diye bir dizi yapar mı? Gelecek kuşaklar cennet Mersin'i canlı canlı görmek yerine, dizilerde nasıl cehenneme döndüğünü mü izleyecek?

"Çünkü ileride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil; maalesef yananlar ödeyecek. Ve bu projeyi, inşaatı durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin Çernobil olmasın" ifadelerini kullandı.

AKKUYU SANTRALİNDEKİ ÇATLAĞI HATIRLATTI

CHP'li Vekil, Mersin-Akkuyu'da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluştuğunu, reaktörün oturacağı temelin çatlak olan bölümlerinin tamamen yenilendiğini ancak sonradan yeniden çatlak oluştuğunu söyledi.

Antmen şöyle devam etti:

"Nükleer Santralin çalışmaya başladığında yeni bir çatlağın olmayacağının, herhangi bir kazanın yaşanmayacağının garantisi asla verilememektedir.

"Çernobil sızıntısı sonrasında sorumsuz bir Bakan çay içip 'bakın radyasyon yok' diyordu. Allah Korusun Mersin Akkuyu Patlaması olursa o zaman başka bir sorumsuz Bakan çıkıp 'Bakın portakal, mandalina, muz, çilek yiyorum radyasyon yok' mu diyecektir? Daha önce söyledim, yine söylüyorum; Gelin bu yanlışlardan, çevre katliamlarından dönün, dönün ki tarih sizi 'üretip ihraç ettikleri tek şey kirlilikti' olarak yazmasın."

"RAPORDA İŞTEN ATILAN RUS UZMANIN İMZASI VAR"

"TMMOB'un avukatlarından Nurten Çağlar ise bilirkişi raporundaki sahtecilikten bahsetti. Rapordaki Rus nükleer uzmanın imzası, kendisi işten çıkarılmış olmasına rağmen halen durmakta. Bu da ÇED raporunun bu anlamda güvenilmez olduğunu ortaya koyuyor.

"BİZ KIYAMETİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Cangı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün duruşmadan hemen önce yaptığı "Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi yapacağız" sözlerini duruşmada hatırlattığını kaydederek "Siyasetçilerin bu davaya müdahale etmemesi gerektiğini ifade ettim" dedi ve ekledi:

"Mahkeme Başkanı buna da itiraz etti. Ancak ben dahil davacılar bunun öncelikle yargılamanın tarafsızlığı açısından ve kendileri üzerindeki baskıyı azaltmak için önelmi olduğunu dile getirdik. Hatta 'Bindik bir alamete, gedeyoz kıyamete' şarkı sözünü anımsatarak 'Biz kıyameti engellemeye çalışıyoruz' dedik."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA