18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Esnafla Buluştu. ‘Kimseyi Mağdur Etmeyiz’ Dedi


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda kaldırım işgallerini önlemeye yönelik ilk adımları attıklarını söyledi.

 

Tarih : 20 Haziran 2019 Perşembe 15:16   Okunma : 786

Sokaktaki esnafın kaldırım işgali konusunda uyarıldığını, seyyar satıcılar için de sabit bir yer tahsis edileceğini belirten Özyiğit, “Vatandaşın rahatça kaldırımda yürümesini sağlayacağız. Buradaki esnafı da mağdur etmek istemiyoruz, köyünde yetiştirdiği ürünü getirip burada satan teyzeyi de, seyyar satıcıyı da mağdur etmek istemiyoruz”  dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçenin en canlı alışveriş sokaklarından biri olan, kaldırım işgalleri nedeniyle hem vatandaşın, hem esnafın mağdur olduğu Alanya Sokağı ve çevre sokakların esnaflarıyla bir araya geldi.
Alanya Sokağı’ndaki bir tantuni lokantasında yapılan toplantıda Başkan Özyiğit’in yanı sıra birim amirleri de katıldı. Çok sayıda esnaf da toplantıya katılarak istek ve şikâyetlerini anlattı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Alanya Sokağı ile ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını, ilk olarak kaldırım işgallerinin önlendiğini söyledi.
 
‘ÇAĞDAŞ BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTURACAĞIZ’
 
Özyiğit, “Alanya Sokağı ile ilgili esas çalışma 2020’de yapılacak. TEDAŞ,  elektrik hatlarını düzenleme işini 2020’de yapabileceğini bildirdi. Biz de bir yer yapıldıktan sonra yeniden bozulmasın diye 2020’deki çalışmayı beklemeye karar verdik. Burada elektrik hatları düzenlendikten sonra biz çalışmaya başlayacağız. Alanya Sokağı’nı çağdaş bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz.  Hatta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer ile de konuşuyoruz, alttan mı geçeriz bilmiyorum ama Kushimato Sokağı ile Alanya Sokağı’nı birleştirmek gibi bir düşüncemiz de var” dedi.
 
7 SEYYAR SATICI İÇİN SABİT YER BELİRLENECEK
 
Kaldırım işgallerini önlemekte kararlı olduklarını, bunu yaparken kimseyi kırmamak, incitmemek istediklerini de ifade eden Abdullah Özyiğit şunları söyledi:
“Bu sokaklarda seyyar satıcılık kalkacak. Esnafın kaldırımı işgal etmesi bitecek. Vatandaşın rahatça kaldırımda yürümesini sağlayacağız. Buradaki esnafı da mağdur etmek istemiyoruz, köyünde yetiştirdiği ürünü getirip burada satan teyzeyi de, seyyar satıcıyı da mağdur etmek istemiyoruz.  Uzun süredir burada olan 7 seyyar satıcı için trafiği aksatmayacak uygun bir yer belirleyeceğiz. Onları çok sarsmayacak küçük bir işgaliye bedeli belirleyeceğiz. O arkadaşlarımız da kendilerine ayrılan o yerde müşterilerini çekebilecek çalışmalar yapacaklardır. Önümüzdeki günlerde Alanya Sokağı’ndaki görüntü kirliliğini, tabela ve tente karmaşasını da önleyecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Tabelalara ve tentelere bir ölçü ve renk standardı getirelim. Burayı daha güzel, daha düzenli bir görünüme kavuşturalım. Bunu esnafımızla birlikte konuşacağız.”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit toplantının ardından Alanya Sokağı’nda incelemelerde bulundu. Özyiğit, işgalden arındırılan kaldırımların yayaların rahatça yürüyebileceği duruma getirildiğini belirterek esnafa duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA