25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Hayrullah Yücesoy Mersin Büyükşehir Belediyesinde.


Mersinerji gazetesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy’u yazdı

 

Tarih : 26 Haziran 2019 Çarşamba 13:51   Okunma : 2236

Mersin’de değerli bazı isimler vardır ki onlar deneyimleri, donanımları, duruşları ile kent için önemlidirler, kente değer kazandıranlardandırlar.

İşte onlardan biri Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy.

Tarihimizin en sevilen devlet adamlarından, şair ve yazar olup en fazla yazılı eser veren Ziya Paşa’nın yazdığı ve hepimizin dilinde olan “Ayinesi iştir, lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sözünü şöyle anlayalım. Kişinin karakteri, daha önce yaptığı işlerden belli olur. Bu durumda ise üstlendiği göreve layık olup olmadığı konusunda da rahatlıkla bir değerlendirme yapmak mümkün olur.

Hayrullah Yücesoy elbette soyut rakamları, somut projelerle bütünleştirirken bu tecrübesini, birikimini kullanacaktır. Neler yapmıştır, hangi sorumluluklar verilmiştir? Başından söyleyelim ki hepimiz için ölçü olabilecek deneyimleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bütçesini çekip çevirmeye yeter de artar bile.

Bakalım… Hayrullah Yücesoy, özel sektörde 5 yıl kadar ticari yaşamın içerisinde yer almıştır. Bu önemlidir. Çünkü Belediyeler son dönemdeki yasalar, yönetmelikler ve genelgelerin verdiği hak/yetkilerle, hele ki Büyükşehir Belediyeleri; kentin tamamını kapsayan sorumluluk alanlarında hizmet üretirken, ticari şirketlerle çalışır. Aslında Belediyeler her ne kadar kamu hizmeti yapıyorsa da yeni dönemde devasa bütçeleriyle aynen büyük şirket gibi yönetilir. Yani bir yöneticinin özel şirketlerde tecrübe edinmiş olması, belediye hizmetleri gibi kamusal sorumluluğunu artı değer katan, destekleyici bir durumdur.

Yaklaşık 30 yıllık belediye maliye ve bütçesi konusunda tecrübesi bulunan Hayrullah Yücesoy kentin kaynaklarını verimli şekilde sarf edilmesine katkıları olacaktır. Her şeyden önce Mersinli’dir.  Her Mersinli gibi toprağına ve insanına düşkündür. Kentin dinamiklerini bilir. Kaynak geliştirme stratejisini, kentin harekete geçirilmesi gereken sinerjisini şartlara göre ortaya çıkarmakta mahir bir tutum sahibidir.

Çukurova Kentsel Geliştirme projeleri, Kalkınma Ajansı ile ilişkileri, Ticaret Odaları ile hemhal olmuştur. Resmi görevlerini yan yana koyduğumuzda kentimiz için bir şans olduğunu anlamak zor değil. Hayrullah Yücesoy, Mersin Büyükşehir Belediyesi Satın Alma ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, İmar A.Ş., başta olmak üzere ilgili birimleri koordine ederek üst düzey yönetsel görevlerde bulunmuştur. Mersin’in en nezih bölgelerinden biri olan Yenişehir Belediyesi’nde Teftiş kurulu başkanlığı, etkin bir Başkan Yardımcılığı yaparak Mersin’e hizmet etmiştir.

 

Belirtiğimiz özellikleri ile Hayrullah Yücesoy, Türkiye’nin ekonomiye katkıları bakımından ilk 10 ilinden biri olan kentimizin gelirlerini ehil bir el olarak hepimizin yararına sarf edecek bilgisi, becerisi, donanımı bulunmaktadır. Hepsinden önemlisi ise bu aşamada Mersin için iyi niyetli yaklaşımlara, kent insanının yararına, açık yüreklilikle hizmet ve hareket eden herkesle yan yana gelir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA