24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

Chp’li Antmen ‘Hedefte Mustafa Kemalin Askerleriyiz Sloganı Var’


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Meclis’ten geçmesi sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 5 Temmuz 2019 Cuma 12:07   Okunma : 918

Antmen, “Adalet Komisyonunda ve Meclis Genel Kurulunda verdiğimiz mücadeleler sonrasında birçok maddede değişiklik, düzeltmeler yapıldı. Ancak şiddet konusunun sonuçlarından çok nedenleri ile ilgilenmek gerekiyor. Ama Ülkemize bakıyoruz , hayvana şiddet , çocuğa şiddet , kadına şiddet , sporda şiddet , trafikte şiddet her yerde şiddet hakim olmaya başlıyor. Buralardaki şiddeti bitirmek için  ekonomiyi düzelteceksiniz, eğitim sistemiyle durmadan oynamayacaksınız, kindar nesiller yetiştirmeyi amaçlamayacaksınız, bütün muhalifleri FETÖ’cülükle suçlamayacaksınız, işsizliği önleyeceksiniz, vatandaş arasında ayrım yapmayacaksınız ve halkı kutuplaştırmaktan, ayrıştırmaktan vazgeçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Antmen, taraftarların potansiyel suçlu, spor alanların da suç mahalli gibi görülmesinin yanlış olduğunu belirterek “Saha içerisinde ideolojik semboller, siyasi parti işareti kullanan futbolculara, taraftara küfür eden yöneticilere, silahla hastane basan, gazeteci döven sözde sporculara ses çıkarmayacaksınız ama ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ ‘İmamoğlu’na mazbatayı ver’  diyen Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer tüm takım taraftarlarını hedef alacaksınız. Asıl hedefte sporda şiddetin önlenmesi yoktu, hedefte demokratik hakkını kullanan taraftar ve ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ sloganı var” dedi.

Alpay Antmen’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

PASOLİG FİŞLEME ARACI OLARAK KULLANILIYOR

Spor alanlarında ırkçılık yapanlara ceza artacak çok güzel; Irkçılığa karşı çıkan bir teklife kim hayır diyebilir ki.  Ama kaç kere Amedspor’lu futbolculara ırkçı saldırılar oldu. Peki bu ırkçı saldırıyı yapan kişiler halen sahalara giriyor mu? Evet. Pasoligler ne işe yarıyor o zaman? “İşime geleni fişleyeyime” yarıyor.  Futbolun ve tribünlerin siyasallaştığı yolunda eleştiriler var. Yargıyı siyasallaştırdınız, medyayı siyasallaştırdınız, üniversiteleri siyasallaştırdınız, iş dünyasını siyasallaştırdınız, kutsal mekanlarımız camileri dahi siyasallaştırdınız. En ufak eleştiriye dahi tahammül etmediniz, sorumluluk almadınız, halka hesap vermediniz durmadan muktedir ve hesap soran oldunuz. Sonuçta vatandaş tabi ki sözünü söyleyecek tabi ki haksızlığa dur diyecek. Bunu meydanlarda, sandıkta yaptığı gibi tribünlerde de yaptı. Siz vatandaşa nefes alacak, kendini ifade edecek alan mı bıraktınız da sporda siyaset olmaz diyorsunuz. Federasyon başkanları dahi saraydan organize ediliyor ama taraftar bir şey söyleyince “spor siyasallaştı” diyorsunuz.

 

HALK İKTİDARA SARI KART GÖSTERDİ SIRADA KIRMIZI KART VAR

Biz hangi takımlı olursak olalım ama söz konusu milli takım olunca tüm renkler kırmızı beyaz olur ve hepimiz “Mustafa Kemalin askeri” oluruz. O yüzden selam olsun bütün Cimbomlulara, kutluyorum bütün Çarşı grubunu;  alkışlayan elleriniz dert görmesin diyorum sarı kanaryalara. Demokrasiye, hukuka, Laikliğe, doğasına, havasına, mazbatasına sahip çıkan bütün taraftar bizim gerçek şampiyonlarımızdır. Şiddetin her türüne ve sporda şiddete sonuna kadar karşıyız ama Şiddet ve özelde sporda şiddet sadece cezaların artırılması ile önlenemez.Taraftarı rahat bırakın. Yoksa bakın  Halk 31 Mart’ta size sarı kartı gösterdi, siz böyle kutuplaştırmaya, hedef göstermeye, ötekileştirmeye , adaletsizliğe, yoksul bırakmaya, zamlara devam ederseniz ilk seçimlerde halkımız bu defa size kırmızı kartı net şekilde gösterecektir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA