19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden tarım hamlesi


Tarımsal üretimde bulunan kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmalarla adını duyuran Mezitli Belediyesi, Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç, Belediye meclis üyeleri Ali Doğaner Soner Taş, Tepeköy Şeftali Üreticiler Birliği adına çiftçi Cafer Sapıtmaz, CHP İl Temsilcisi Ali Öztürk ve İlçe Temsilcisi Mehmet Aykut Şahin’in yer aldığı Tarım ve Hayvancılık Komisyonu kentin tarım ve hayvancılık alanındaki envanterini çıkararak yaşanan sorunlar ile buna karşı alınacak tedbirlerin programlı ve bilinçli olması için çalışacak.

 

Tarih : 7 Temmuz 2019 Pazar 16:39   Okunma : 944

Tarımsal üretimde bulunan kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmalarla adını duyuran Mezitli Belediyesi, farklı bir çalışmaya daha imza atıyor. Mezitli Belediyesi bünyesinde Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yönetiminde oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, kentin tarım ve hayvancılık alanındaki envanterini çıkaracak. Aralarında Belediye meclis üyeleri Ali Doğaner Soner Taş, Tepeköy Şeftali Üreticiler Birliği adına çiftçi Cafer Sapıtmaz, CHP İl Temsilcisi Ali Öztürk ve İlçe Temsilcisi Mehmet Aykut Şahin’in yer aldığı komisyon, yaşanan sorunları ortaya çıkararak buna karşı alınacak tedbirlerin programlı ve bilinçli olması için çalışacak.

Mezitli Belediyesi başta olmak üzere kurumların bu alanda bulunacağı faaliyet ve desteklerin doğru yönlendirilmesini de amaçlayan komisyon, üreticilerle tek tek görüşerek ihtiyaç ve üretim önceliklerini rapor haline getirecek.

Mezitli Belediyesi’nin sağladığı üretim ve afet desteklerinin köylere eşit dağıtılması için bilgi alışverişleri de yapacak komisyon üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mersin’in genel olarak verimli topraklara sahip olduğunu ve önemli ölçüde üretimin olmasına karşın bunu kazanca dönüştüremediğini ifade eden Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Vakkas Kılınç, “Biz çiftçimizin verimli bir üretim yapması ve karşılığını alması için Mezitli Belediyesi olarak elimizi taşın altına koymaya kararlıyız. Bunu ileriki dönemlerde yıllık stratejik plana da ekleyerek, sistemli bir hale gelmesini sağlamak istiyoruz. ” dedi.

Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntıyla birlikte tarımsal girdilerin artığını dile getiren Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan da, Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun kısa bir sürede önemli bir mesafe kat ettiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Belediye olarak kırsal kesimde faaliyet gösteren üreticilere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Tarhan, konuşmasında, “Özellikle tarımla yaşamını sürdüren kırsal kesimlerde üretilen ürünlerin değerlendirilebilmesi için belediyenin imkânları ölçüsünde çaba sarf ediyoruz. Mesleğim gereği bölgemizde tarımın gelişmesi için son derece hassas davranıyorum. Özellikle bölgemizde yoğun olarak yetişen şeftalinin para etmesi için bir alışveriş mağaza zinciri ile görüşerek, marketlerinde sattıkları şeftaliyi bu bölgeden almalarına öncü olduk. Yine, Bayram tatillerinde çiftçilerimizin Mezitli'nin diledikleri bölgesinde ürünlerini satmalarına izin verdik. Bu konuda hem üretici ürününün para etmesini sağladı hem de tüketicinin doğal ürüne ucuza ulaşmasının önünü açtık. Afetten zarar gören çiftçimize ilaç desteğinde bulunduk. Yine ürünlerinin daha uzun süre dayanması için soğuk hava deposu çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunların yanında Kadın Üretici Pazarlarımızın çiftçiler için ne denli büyük önem arz ettiğini anlatmaya gerek yok. Ancak gerek verilen yardımların eşit biçimde dağıtılabilmesi gerekse çiftçimize bilinçli üretim yapmaları konusunda yol gösterebilmemiz açısında komisyonumuzu son derece önemsiyorum. Komisyonumuzun hazırlayacağı rapor doğrultusunda belediyemizin desteklerini ve kurumların çalışmalarını programlı bir biçimde yürütebileceğiz” İfadelerine yer verdi.

İşin doğru yapılabilmesi adına komisyona Belediye Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yanı sıra meclis üyeleri ve üreticileri de aldıklarına dikkat çeken Tarhan, “Komisyonumuzda belediye, meclis üyeleri, siyasiler ve en önemlisi üreticilerimiz var. Farklı kesimlere görev vererek sorunlara gerçek çözümler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, TARIM KOMİSYONU, KADIN ÜRETİCİ PAZARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA