18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Emekliler Büyükşehir’le Sosyalleşiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci baharlarını yaşayan emeklilerin evlerinde yalnız kalmamaları ve bir araya gelip sosyalleşmeleri için birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. Bu amaçla hizmet veren İkinci Bahar Emekli Evi’nde, emekliler türkülerle dolu bir gün geçirdi. Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından seslendirilen türküler ile zaman zaman hüzünlenen emekliler, birbirinden hareketli türkülerle de kurtlarını döktü.

 

Tarih : 22 Temmuz 2019 Pazartesi 11:16   Okunma : 736

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayatlarının en kıymetli zamanlarını çalışarak geçiren ve ikinci baharlarını yaşayan emeklilerin evlerinde yalnız kalmayıp, bir araya gelerek sosyalleşmeleri için birbirinden renkli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu amaçla oluşturulan ve sohbet, dinlenme, oyun, sağlık, sanat ve kültür alanlarının yer aldığı Emekli Evi’nde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçıları bir konser verdi. Emekliler, verilen konserle türkü dolu bir gün geçirdi.

USTA OZANLARIN YÜREĞİNDE DÖKÜLEN TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kültürel etkinliklerine hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde, Âşık Veysel, Neşet Ertaş gibi usta ozanların kaleminden ve yüreğinden dökülen türküler emekliler için seslendirildi. Bağlamada Zekeriya Yıldız, klavyede İbrahim Daylam’ın yer aldığı konserde, solist Dilek Polat nefis sesi ile türkülerini seslendirdi. Türküler emekliler tarafından hep bir ağızdan söylendi. Yüreğe dokunan parçalar ile hüzünlenen emekliler, hareketli türküler ile de keyifli bir gün geçirdi.

ÖZBULUR: “BURADA BİR NEBZE DE OLSA SIKINTILARIMIZI ATIYORUZ”

Emekli ev hanımı Suna Özbulur, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne kendilerine bu imkânı sundukları için teşekkürlerini ileterek, “Burada bir nebze de olsa sıkıntılarımızı atıyoruz. Emekli Evi’ne fırsat buldukça geliyoruz. Çok güzel, çok memnunuz. Bizim için harika bir yer ve bugün daha da güzel”dedi.

TURGUT: “KENDİMİZİ GENÇ HİSSEDİYORUZ”

65 yaşındaki Güzin Güngör Turgut ise konser sayesinde çok güzel bir geçirdiklerini belirterek, “Başkanımız bize böyle bir şans verdiği için çok şanslıyız. Çok güzel günlerimiz geçiyor. Başkanımız Vahap Seçer’i çok seviyoruz. Kendisine başarılar diliyorum. Burada arkadaşlarımızla çok güzel diyaloğumuz var. Her gün buraya geliyoruz. Kahvelerimizi, çayımızı içiyoruz. Çok güzel imkânlarımız var. Çok teşekkür ederiz, çok mutluyuz. Başkanımız iyi ki var. Bu müzikler harika. Bizi daha çok gençleştiriyor. Daha dinçleşiyoruz, kendimizi genç hissediyoruz” diye konuştu.

YILMAZ: “ANADOLU ÇOCUĞU OLDUĞUM İÇİN HALK TÜRKÜLERİNİ ÇOK SEVİYORUM”

Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Bayram Yılmaz da sürekli olarak Emekli Evi’ne gelip gittiklerini ifade ederek, “Özellikle müzik etkinliklerinin çok daha çoğalmasını istiyorum. Ben öncelikle Anadolu çocuğu olduğum için halk türkülerine bayılan, çok seven birisiyim. O yüzden oldukça mutlu olduğumu söyleyebilirim ki, herkes de zaten öyle. Yaklaşık olarak normalde buraya gelenlerin sayısı 20-30 iken, bugün salon oldukça dolu” dedi.

TOPÇU: “BAŞKAN’IN GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞINA İNANIYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten emekli Hasan Topçu ise, “Ben burayı çok güzel gördüm. Allah razı olsun. Başkan’ın istediğimizden daha güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bir de kendi toprağımızdan birinin olması daha iyi oldu. Ben de Mersinliyim. 24 senedir muhtarlık yaptım ve inşallah 24 sene Sayın Vahap Seçer de bizim başkanımız olur. Temennimiz o. Konser de çok güzel. Şimdiden böyle başladıysak, sonu çok iyi gelecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Emekli öğretmen Haşim Kalender de sanatçılarla birlikte türküler seslendirdi. Hizmetler için Büyükşehir Belediyesi teşekkür eden Kalender, “Çok güzel bir mekân ve Büyükşehir’in en iyi hizmeti bana göre. Konservatuvara, sanat müziği ve halk müziği korolarına 23 sene gittim. Müzikle dolu bir insanım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA