14 Mayıs 2026 Perşembe

20:11   MERSIN’DE GENÇLERIN ‘SILIKON VADISI’ AÇıLDı: GARAJ VE KAMPÜS MERSIN ILE GELECEK YENIDEN YAZıLıYOR!   15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”  
 
     
   

Elmanın “Kalbi” Gülnar’da Üreticilere Eğitim


Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Gülnar ilçesindeki elma üreticilerine eğitim verildi. Yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretilen Gülnar’da verilen “Modern Elma Yetiştiriciliği” eğitiminde, üreticilere elma üretimi ve bakımı konusunda bilgiler aktarıldı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:18   Okunma : 1736

Hayata geçirdiği projeler ve desteklerle Mersin üreticisi ve çiftçisinin her zaman yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaliteli ve verimli üretim amacıyla eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Son olarak yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretilen Gülnar ilçesindeki elma yetiştiricileriyle bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte elma üretimi ve bakımı konusunda üreticilere detaylı bir bilgilendirme yaptı.

HER YÖNÜYLE ELMA ÜRETİMİ ELE ALINDI

Modern Elma Yetiştiriciliği eğitimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, İlçe Tarım Orman Müdürü Ali Nazım Eken, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık.CHP Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve elma yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü teknik elemanları tarafından verilen eğitimde, elma üreticiliği, üretim teknikleri, ekim dikim yerlerini hazırlama, gübreleme, kültürel bakım, bitki zararlıları, hastalık ve yabancı otlarla mücadele yöntemleri, budama ve ürün hasadı konuları işlendi. Eğitimde ayrıca elma üretiminde ilaç kalıntısı konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi, elma ve ürün çeşitlerinin tüketiminin artırılmasına yönelik devlet ve özel sektör tarafından uygulamalı çalışmaların yapılması ve elma ürün çeşitliliğinin (elma suyu, elma cipsi, elma püresi vb.) geliştirilmesi, pazar odaklı eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu.

ELMA ÜRETİMİNDE GÜLNAR

Türkiye 2,5 milyon tonun üzerinde üretimiyle dünya elma endüstrisinde üçüncü üretici ülke olmasına rağmen, ihracat miktarı elma üretiminin yüzde 3’ü ile sınırlı düzeyde bulunuyor. Gülnar ilçesinde ise yılda 40 bin tonun üzerinde elma üretiliyor. Gülnar ilçesinde yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. Gülnar’ın yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Bundan dolayı Gülnar elması, tadı ve rengi ile büyük beğeni topluyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA